Hogyan lehet megengedni azt, hogy egy templomba belépőjegyet kelljen váltani? Pl. tihanyi apátságban 1800 Ft a belépő.
#1 Miért, hívőknek van kedvezmény?
Régen Jézus kiverte a kufárokat a templomból, most a kufárok a templom. Hát így lehet 1800 Ft a belépő.
#3 Bocs, nem tudtam, hogy a templomokba csak a vasárnapi misére lehetne bejárni.
Azt hittem az a bajuk, hogy az emberek nem mennek templomba... Ahova meg mennének, ott meg belépő van...
A Hagia Sophiában jártam 10 éve, volt vagy 15 eurónak megfelelő líra a belépő. Vagy csak 10, tudja a bánat. Ott nem sajnáltam. Igaz, az akkor egy múzeum volt. Abba pedig szokás belépőt szedni...
"Azt hittem az a bajuk, hogy az emberek nem mennek templomba..."
És ehhez mi köze a turisták templomlátogatásához?
Fogd fel adományként
Fenntartják belőle a templomot.
A Tihanyi Bencés Apátság szintén múzeum. Az oldalukon rengeteg infó van a kiállított dolgokról. Még idegenvezetést is lehet kérni.
Azok a templomok, ahol belépő van, általában nem sima templomként működnek, hanem múzeumok is egyben. Ennek semmi köze nincs a misékhez, hiszen túristáknak van, nem a helyi hívőknek.
"Nem a vasárnapi misére árulnak belépőket, hanem turistáknak."
Én úgy tudtam, hogy Isten háza mindig nyitva áll a hívők előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!