Ajánlanátok valamilyen netes oldalt, ahol le vannak írva Róma látnivalóinak belépőjegy árai?
Vagy ha vannak saját tapasztalatok, azokat is szívesen fogadnám. Június végén megyek húgommal, ez az első külföldi utunk :)
Néhány nevezetességre azt találtam, hogy ingyenes, máshol azt írják, nem... káoszos az egész. Ezért kérdezném közvetlenül azoktól, akik már jártak ott, hogy mire számítsak :)
Köszönöm! Ugen, ahol lehet, ott online foglalunk jegyet, mert hallottam már hírét a hosszú soroknak...
#3 - a szállást már lefoglaltuk és igen, airbnb-n :D
Köszönöm a hasznos tanácsokat! :)
Mi tavaly szeptemberben voltunk párommal, még akkor is rengetegen voltak. Vatikáni múzeumba mindenképpen vedd meg előre a jegyet, az utca végéig állt a sor, de mi egyből bejutottunk, mert én is megvettem a neten előre. Érdemes Roma Passt venni, ezt tudsz a reptéren is, több intervallum van, mi a 72 órást vettük, nekünk ez érte meg a legjobban.
Mi a Colosseumnál használtuk fel, de az Angyalvárban is fel tudod. Ha ezzel mész be, kikerülheted a sort.
Szent Péter Bazilikánál nem tudod kikerülni a sorban állást, mi korán mentünk, de még így is hatalmas sor volt a biztonsági kapuk előtt. Mindenkinek megnézték a ruházatát, hogy a válla, térde ne “lógjon ki”, de végülis nem láttam olyat, akit emiatt ne engedtek volna be, illetve a fémdetektoros kapun át kellett menni. Ha a kupolába fel szeretnétek menni, ott is sorba kell állni, hogy belépőt vegyél. A lift többe kerül, de ha azzal mész, akkor is kell lépcsőzni.
A Szent Péter Bazilika ingyenes.
A metró, Spanyol lépcső, Trevi-kút nagyon zsúfolt. A többi látványosságnál is rengetegen vannak, de annyira nem elviselhetetlen a tömeg.
Vizet érdemes először venni, aztán csak az üveget vinni, rengeteg ivókút van a városban, mi mindig ott töltöttük meg a palackot.
Ha lesz időtök, Ostia tengerpartra is érdemes kilátogatni, nekünk erre már nem volt időnk sajnos, majd legközelebb.
#6 nagyon kösziii!! Tök hasznos infókat mondtál, ilyenekre voltam kíváncsi :)
Köszi mindenkinek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!