Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ajánlanátok valamilyen netes...

Ajánlanátok valamilyen netes oldalt, ahol le vannak írva Róma látnivalóinak belépőjegy árai?

Figyelt kérdés

Vagy ha vannak saját tapasztalatok, azokat is szívesen fogadnám. Június végén megyek húgommal, ez az első külföldi utunk :)

Néhány nevezetességre azt találtam, hogy ingyenes, máshol azt írják, nem... káoszos az egész. Ezért kérdezném közvetlenül azoktól, akik már jártak ott, hogy mire számítsak :)

2019. máj. 30. 06:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Rengeteg van, nekem a rometoolkit.com elég megbízhatónak és részletes nem tűnt. Arra készülj fel, hogy kegyetlen sok turista van, ezért érdemes alaposan felkészülni arra, hogyan lehet megúszni a sorbanállást vagy mikor rövidebb a sor. Én talán soha annyi kutatómunkát nem végeztem utazás előtt, mint Róma esetében, de nagyon megérte, egyedül a Vatikáni Múzeum előtt álltunk sorban úgy egy órát, sehol máshol nem. Ajánlom még, hogy az egyes latnivalokra specifikusan keresve olvasgasd a Tripadvisoron összegyűlt tanácsokat is, de ügyelj a dátumokra, a 15 évvel ezelőtti bejegyzések nem feltétlenül aktuálisak már.
2019. máj. 30. 06:45
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez az oldal is elég jó - bár nem túl friss:

[link]

Aztán van még egy másik nagyon jó oldal: nagyobb európai városoknál érdemes ránézni a "városkártyá"-ra - sok tömegközlekedési és belépő kedvezményt tartalmaz:

[link]

2019. máj. 30. 14:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Airbnb
2019. máj. 30. 15:07
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Ugen, ahol lehet, ott online foglalunk jegyet, mert hallottam már hírét a hosszú soroknak...

#3 - a szállást már lefoglaltuk és igen, airbnb-n :D

Köszönöm a hasznos tanácsokat! :)

2019. máj. 30. 17:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Írd be a google-ba,hogy Róma látnivalói, és te magad válogass közülük.
2019. máj. 31. 09:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Mi tavaly szeptemberben voltunk párommal, még akkor is rengetegen voltak. Vatikáni múzeumba mindenképpen vedd meg előre a jegyet, az utca végéig állt a sor, de mi egyből bejutottunk, mert én is megvettem a neten előre. Érdemes Roma Passt venni, ezt tudsz a reptéren is, több intervallum van, mi a 72 órást vettük, nekünk ez érte meg a legjobban.

[link]

Mi a Colosseumnál használtuk fel, de az Angyalvárban is fel tudod. Ha ezzel mész be, kikerülheted a sort.

Szent Péter Bazilikánál nem tudod kikerülni a sorban állást, mi korán mentünk, de még így is hatalmas sor volt a biztonsági kapuk előtt. Mindenkinek megnézték a ruházatát, hogy a válla, térde ne “lógjon ki”, de végülis nem láttam olyat, akit emiatt ne engedtek volna be, illetve a fémdetektoros kapun át kellett menni. Ha a kupolába fel szeretnétek menni, ott is sorba kell állni, hogy belépőt vegyél. A lift többe kerül, de ha azzal mész, akkor is kell lépcsőzni.

A Szent Péter Bazilika ingyenes.

A metró, Spanyol lépcső, Trevi-kút nagyon zsúfolt. A többi látványosságnál is rengetegen vannak, de annyira nem elviselhetetlen a tömeg.

Vizet érdemes először venni, aztán csak az üveget vinni, rengeteg ivókút van a városban, mi mindig ott töltöttük meg a palackot.

Ha lesz időtök, Ostia tengerpartra is érdemes kilátogatni, nekünk erre már nem volt időnk sajnos, majd legközelebb.

2019. jún. 1. 11:38
 7/7 A kérdező kommentje:

#6 nagyon kösziii!! Tök hasznos infókat mondtál, ilyenekre voltam kíváncsi :)

Köszi mindenkinek! :)

2019. jún. 3. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!