Az miért van, hogy az ismerőseim közül az aktívan,nemcsak papíron"vallásosak sokkal rosszindulatúbbak,tapintatlanabbak, bántóbbak és sértőbbek, tszteletlenebbek,lekezelik a másikat,gúnyolodnak, mint akik nem tartanak vallást?
Figyelt kérdés
Néha csak pislogok és nem hiszek a szememnek, eredendően a vallás nem ezt tanítja és mégis olyanokat tesznek meg, ami nagyon meglepő..
vagy elmegy gyónni és akkor oké vagy felsőbbrendű tudat a vallás miatt vagy bűneit úgyis megváltották már vagy miért lehet?
2020. júl. 17. 08:01
41/48 anonim válasza:
Értsd meg, az nem úgy van, hogy előbb szentnek kell lenni, és aztán jutalomból oda járhatsz, ha sikerült.
42/48 A kérdező kommentje:
Minel nagyobb görényeket kell összegyűjteni, aztán 40-50 év múlva hátha megjavul w templomba járástól és nem görénykedik másokkal, más kárára?
2020. júl. 21. 14:44
43/48 A kérdező kommentje:
Úgy is van, hogy húú, ez a suli közel van a munkahelyemhez vagy a nagyihoz vagy jó híre van... akkor beiratkozom ebbe a gyülekezetbe, időnként megjelenek, befizetetem a tized egy részét amíg van iskolás korú gyerek és így járhatunk a suliba ;(
2020. júl. 21. 14:48
44/48 anonim válasza:
Ha tizedet fizetnek, akkor kétlem, hogy van náluk gyónás. Egyáltalán melyik egyházról beszélsz?
45/48 anonim válasza:
40# kérdezd meg a gyülekezeti vezetőt. Én meg szoktam kérdezni, ha valami bánt.
46/48 anonim válasza:
Én pont fordítva látom. Egy igaz hívő, aki megtalálta a lelki békéjét a katolikus vallásában (pl), templomba jár, önvizsgálatot tart, a saját életén munkálkodik, az nem szokott beledumálni mások életébe, nem próbál téríteni, nem ítélkezik. Csak békében elvan magával, ha ilyen emberrel beszélgetek, nekem mindig csak jobb kedvem lesz. (Én nem vagyok vallásos)
47/48 anonim válasza:
Akikről te beszélsz, ők simán szűklátókörű, vaskalapos emberek, tele frusztrációval, akik valójában simán konzervatívak, a keresztény eszméket pedig kiforgatják, hogy mögé bújva nyomassák a begyöpösödött nézeteiket.
Valamint az ilyenek álszentek is.
(46-os voltam)
48/48 A kérdező kommentje:
Igen, a saját életén munkálkodnak átgázolva a cél érdekében a többin.
2020. júl. 30. 03:37
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!