Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az miért van, hogy az ismerőse...

Az miért van, hogy az ismerőseim közül az aktívan,nemcsak papíron"vallásosak sokkal rosszindulatúbbak,tapintatlanabbak, bántóbbak és sértőbbek, tszteletlenebbek,lekezelik a másikat,gúnyolodnak, mint akik nem tartanak vallást?

Figyelt kérdés

Néha csak pislogok és nem hiszek a szememnek, eredendően a vallás nem ezt tanítja és mégis olyanokat tesznek meg, ami nagyon meglepő..

vagy elmegy gyónni és akkor oké vagy felsőbbrendű tudat a vallás miatt vagy bűneit úgyis megváltották már vagy miért lehet?

2020. júl. 17. 08:01
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:

#18 ban miről beszélsz kérdező? van 1-2 ismerős, aki rosszul bánt veled és elborította az agyad? őket kerüld. "aki templomba jár vasárnap délelőtt annak felhatalmazása van az ilyen dolgokat odafentről megtenni" - ez a torz képzet miért alakult ki benned? Soha semmilyen világvallás nem tanított ilyet. Szerintem két lehetőség van:

1.mellőződ a valláskritika rovatot és elmerülsz a bulvárdolgokban, vagy 2.megpróbálod megismerni, miről szólnak a világvallások.

Ehhez indulásnak: Az öt világvallás könyvet ajánlom.

De választhatod az 1. utat is, nekem mindegy. Akármelyiket választod, ezt az önmagadat súlyosan (!) mérgező zsigeri gyűlöletet feloldod, és a torz látásmódod enyhülni fog, jobban fogod érezni magad, gyógyulsz.

[link]

2020. júl. 18. 07:05
 22/48 ádehoyg ***** válasza:
50%
Mert azt hiszik tévedhetetlenek és olyan tudás birtokában vannak, mely magasabb szintre emeli őket az átlag halandóknál. Nem csak okosabbnak hiszik magukat, hanem a többi embert ostobának vélik, mert nem értik, miért nem hisz mindenki abban amiben ők, ami ugye paradoxon, mert ha okosabbak, akkor érteniük kellene, nem? :)
2020. júl. 19. 03:41
 23/48 A kérdező kommentje:
Nem torz a meglátás. A gyülekezet által megismert ismerősöknek és társaknak ( osztálytárs, gyülekezeti alkalmakról emberek stb) sokkal gusztustalanabb húzássaik, viselkedésük van, mint a vallást nem tartó ismerőseimnek...eleinte csak lestem, hogy pont ők csinálnak meg ilyeneket...
2020. júl. 19. 06:48
 24/48 anonim ***** válasza:

Az, hogy valaki vallásos, nem azt jelenti, hogy szent. Ugyanolyan ember, mint a többi. Talán jobban igyekszik, vagy más miatt igyekszik jónak lenni - de sajnos nem biztos, hogy ez mindig meg is látszik rajta.

Egyébként vallásosként vagy nem vallásosként látod így?

2020. júl. 19. 10:26
 25/48 anonim ***** válasza:
Pedig létező jelenség az, amiről ír a kérdező. Senki sem tökéletes, még a hívő ember sem. Van, aki hamar meglátja és megbánja azokat, amiket mások ellen követ el, van akinek sok idő kell. Senkit sem mentek fel, csak leírtam a véleményem.
2020. júl. 20. 06:18
 26/48 A kérdező kommentje:
Ha ez az igyekvés, nagyon alacsony szintű vagy felsőbbrendűségtudatú vagy nem tudom honnan fakad ez nekik emberek, ha a nem vallást tartóaknak emberileg sokkal jobban sikerül és kevésbé tesznek meg ilyeneket. Pont, hogy nem egy vallási közösségben tud elképzelelni az ember ilyen gusztustalan húzásokat, mint amiket sokszor megtesznek.
2020. júl. 20. 06:25
 27/48 anonim ***** válasza:
Senki sem tökéletes, benned is vannak olyan hibák, amiken más pislog és csak néz, hogy te képes vagy megtenni. Ezt azért ne feledd, mikor mást kritizálsz.
2020. júl. 20. 06:52
 28/48 A kérdező kommentje:
A tökéletességtől a rendszeres rosszindulatú, önző bunkóság amiket megtesznek, elég messze áll.
2020. júl. 20. 14:01
 29/48 anonim ***** válasza:

"Pont, hogy nem egy vallási közösségben tud elképzelelni az ember ilyen gusztustalan húzásokat, mint amiket sokszor megtesznek."

Ismered belülről ezeket a vallási közösségeket, vagy csak elképzeléseid vannak róla?

2020. júl. 20. 17:49
 30/48 A kérdező kommentje:
Nem tudom. Egy gyülekezetbe, egy gyülekezet által fenntartott iskolába "járunk" évek óta.
2020. júl. 20. 18:29
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!