Miért állítanak Jehova tanúi valótlant a Szentháromságról?
Na kèrdező:Most a három egy vagy az egy három?
Nagyon fontos,amikor kimondod a számot előbb fúj az alkoholt ellenőrző kèszülèkbe mert,módosulhat a feleleted az 1-es helyet hármast mondhadsz.
Ès ez nem mindegy kèt istennel több vagy kevesebb,mert nehèz lessz,hogy kikeljen találj egy kèt istent,vagy a szentháromság helyett szentnègyest oda mar kell neked 1-2ezer èv.Nagyon megfoksz öregedni.
a három isteni minőség, nem egyenlő azzal, hogy az onnantól Isten.
Az Atya a Fiú és a szentlélek Szentlélek
Az Atya = Úr Isten
A Fiú = Isten fia, aki ott ül az mennyei Atya jobbján
A Szentlélek= Atya és a Fiú kölcsönös szeretetének végpontja, kiáradása
"János 15:9 Ahogyan az Atya szeretett engem, ugyanúgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben!"
"János 15:12 Azt parancsolom nektek, hogy úgy szeressétek egymást, ahogyan én szeretlek titeket."
"Apcsel 2:4 És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok."
Szóval igazából egy, csak 3ra osztható, 1. Teremtő; 2. A Példa, hogy nem elérhetetlen; 3. A próféták, apostolok, Szentek
üdv #140
142# látom írtál ki kérdést is a hazugságotokról és hiába írjuk ki, hogy orbitális baromság az állításod, te csak fújod a magadét. https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
Nehéz lehet ilyen bután élned. Neked is csak az a szerencséd, hogy a légzés automatikus.
143.Azt állitod,hogy a Szentháromság az egysèg alapján mükődik Atya,Fiú,szentszellem egysègèn.Èn azt állítom,hogy az egysèg több mindenen alapszik mint egy háromságon,ès mièrt:
A János.17:21."Hogy mindnyájan egyek legyenek,mint ahogy te,Atyam,egysègben vagy velem,ès èn egsègben vagyok veled,ès hogy ők is egysègben legyenek velünk,hogy elhiggye a világ,hogy te küldtèl engem"
Itt pld. Jèzus szavai szerint van egy háromság mègpedig az Atya,Fiú,ès az ővèi(akik Öt kővetik)>itt nem ír mint ahogy sehol sem a szent szellem egysègbe volna velük.
Vajon az összes règi hüsèges nem volt egysègbe velük?Minden bizonnyal igen.
A Szent szellemre sehol nem írja ,hogy egysègbe legyen velük,pedig minden bizonnyal ugyanúgy egysègbe van velük ès mindenkivel aki hüsèges az Atyához.
De Jèzus itt mèg egyebet is mondott:17:26."Ès Megismertettem velük a nevedet,ès Ezután is megismertem,hogy ők is úgy szeressenek másokat,ahogy te szerettèl engem,ès hogy egysègbe legyek ővelük"
A Szentháromság magyarázatodban kifelejtetted ki kivel legyen egysègben ès azt is,hogy Jèzus azt mondja"Megismertettem velük a te nevedet"
Úgy hogy ha valaki így kifelejt dolgokat, annak nem szabad hinni,amit mond.
Itt a bibliat kell magyarázni,nem a dogmát.
145 jó, hogy kifejtetted. Azért szerintem erősen utaltam rá.
"Szóval igazából egy, csak 3ra osztható, 1. Teremtő; 2. A Példa, hogy nem elérhetetlen; 3. A próféták, apostolok, Szentek"
De én is hasonlóan tartom, "Úgy hogy ha valaki így kifelejt dolgokat, annak nem szabad hinni,amit mond."
Nem az, hogy így minden dologba kell egy kis fenntartás, utánna kell nézni igaz e vagy sem.
"Itt a bibliat kell magyarázni,nem a dogmát." A többi hozzászólásból kiderül meg a formával sincs teljesen tisztában vagy troll. Én úgy tartom, hogy mind kettőt ismerni kell.
146 hozzászóláson túl sem kaptunk választ arra, hogy miért hazudnak.
Azt látni, hogy ők kitaláltak valamit a Háromságra, mint magyarázat, de ez ugye köszönőviszonyban sincs magával a keresztény Háromsággal, de veszett módon kitartanak a hazugság mellett. Jó, persze, ők nem mondhatják azt a szervezetnek, hogy hülyeséget tanítanak erről is, különben repülnek és ha valakinek bent van a komplett családja, az nem fogja ezt veszélyeztetni.
147."Köszönőviszonyban sincs magával a keresztèny Háromsággal".
Hogy is lenne kőszőnőviszonyban amikor nincs háromság?
Neked van háromság mert te a mohamedánokhoz tartozol,ott van mèg a pogány háromság ès a tièd is onnan ered.Nagy Konsztántin pogány császár alapította a Nociai zsinaton az ázsiai pogányok áltál.
148 csak kíváncsiságból, te milyen vallású vagy. Mármint a keresztényen belül?
Utánna néznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!