Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik a legjobb szentírás?

Melyik a legjobb szentírás?

Figyelt kérdés

Korán, Biblia, Bhagavad-Gíta, Aveszta, stb...

Mindegyik ugyanolyan meseszerű elemeket tartalmaz, de vannak, amiben különböznek is.

2020. jún. 22. 13:34
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
78%

"Számomra ez a legfurcsább állítása az egész Koránnak. Isten valakit átváltoztatott Jézussá, hogy azt feszítsék meg ne Jézust.."

Azt írod rengeteget foglalkoztál az iszlám vallással. Én kétlem hogy így lenne mert ezt is rosszul tudod. A Korán nem írja hogy Isten átváltoztatott valakit hanem azt hogy akik meg akarták ölni Jézust, abban a tudatban voltak, hogy megölték, így lett nekik feltüntetve, pedig nem ölték, mert Isten magához emelte Jézust. Tehát a Korán nem részletezi mi történt, de pont egy keresztény forrás írja azt hogy Isten Júdást tette hasonlatossá Jézussal és őt feszítették meg. Ez a forrás Barnabás evangéliuma, amit a keresztény egyház apokrif iratnak tart. Egyébként szerintem eléggé valószínű hogy így történt mert a Biblia szerint aki a kereszten volt azt mondta "Istenem miért hagytál el engem". Ilyet miért mondana Jézus mikor keresztények szerint ő maga Isten? Ez egy kétségbeesett ember kiáltása ami illik Júdásra. Továbbá jogos büntetés lenne ez Júdásának az árulásárt.

Jézus megváltó halála az egyik leginkább problémás tanítás és számomra teljességgel elfogadhatatlan. Isten megszületik emberként és rendkívül véres módon megöleti magát, azért hogy meg tudjon bocsátani az embereknek. Arról van szó hogy a keresztény vallás szerint Isten számára áldozatot kell bemutatni azért hogy meg tudjon bocsátani, tehát ez egy nagyon véres pogány eredetű emberáldozati szertartás. A pogány vallásokban szokás embereket áldozni azért hogy az istenségek adjanak valamit az embereknek. Valójában Isten megbocsát ha akar.

Akármelyik tanítást nézzük, az iszlám vallás fényévekkel logikusabb mint a keresztény. Persze itt azokra a tanításokra gondolok amik eltérnek, mert ugye sok tanítás ugyanaz. Tényleg nem értem hogy ha valaki ismeri a keresztény vallást és az iszlámot az hogy maradhat keresztény. Nem bántásból mondom de ez olyan mint ha valaki beülne egy Trabantba és egy Ferráriba és azt mondaná a Trabant jobb. Szerintem inkább arról van szó hogy sok keresztény nem ismeri az iszlám vallást, csak innen onnan hallott városi legendákból, vagy ha ismeri, inkább hazudik magának hogy ne kelljen beismernie, eddig egy hamisított vallást követett.

2020. júl. 7. 22:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!