Most Isten létezik vagy sem? (Bővebb okfejtés lenn)
Szeretnék hinni benne,és valamilyen szinten hiszek is,csak sokszor elgondolkodok :)
Ugyebár van Isten..Ő teremtette az embereket,de sokan beszámolnak ufókról..Isten teremt egy másik bolygót és ufókat?Ez picit nekem nonszensz :)
Aztán a Biblia..Akik írták látták Istent?Az is fura,hogy a történelem felfedezte még az ősembereket,dinoszauroszokat is,de Istenre való nyomot nem talált senki.Illetve ha Isten egy lélek,valahogy neki is létre kellett jönnie,elvileg minden ember párzással születik meg nem?Ő meg csak úgy beleugrott a világba?
Aki tudja kérdéseimre választ,megköszönném mostanság sokat morfondírozok ezen :)
Illetve ha valakinek van Istennel való élménye(mittudomén imádkozott,és megszólította,halotta hangját pl)megköszönném! :)
Szia :)
Igen érdekelne,de ha itt nem akarod nyugodtan megírhatod privátban.. Kiváncsi vagyok és nem is az hogy nem hiszek Istenben,csak amiket irtam elgondolkodtat :)
Előre is köszönöm :)
Kérdező.
Nekem nem gond ide írni a tanítást, melyről szót ejtettem, és azért, mert talán más érdeklődését is felkeltette a dolog. :)
cím és szerző a következő. de ne ítéld el az előszó alapján a művet. :P
Paul Brunton : Az Önvaló bölcsessége.
elég mély figyelmet igényel a dolog, szóval légy vele türelmes, és ha bármi gondod van az értelmezésével(nem tartalmaz idegen szavakat, talán 3 at csak), akkor nyugodtan szólj és segítek. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kedves Kérdező, remélem, nem arra gondolsz, hogy hazudtam, mikor a hozzászólásomat írtam, kvázi vak vagyok. :S A képlet egyszerű: olyan program van a gépemre telepítve, ami felolvassa a képernyő tartalmát, én pedig tudom navigálni akár a levelezést, akár az internetet stb. Középiskolában is végig laptopon dolgoztam tanórákon, és így is érettségiztem most júniusban (egy teljesen "átlag" soproni középsuliban).
A látássérültekre egyébként ez egységesen illik: mindannyian ennek a beszélő programnak a segítségével tudunk tájékozódni a számítógépen, vakon írni meg könnyen megtanul az ember, ha rá van kényszerítve. :S
Szóval remélem, eloszlattam a kétségeidet. :) Nehogy kárt szenvedjen a hozzászólásom hitele.
Bocs az offért...
"Ugyebár van Isten..Ő teremtette az embereket,de sokan beszámolnak ufókról..Isten teremt egy másik bolygót és ufókat?Ez picit nekem nonszensz :)"
Érdekes Isten létezéséről is beszámolnak sőt szent könyvet is adott nekünk a Bibliát.
Istenről nincs jel.
Nincs? A föl és te akkor mi?
Ha vennéd a fáradtságot akkor utána olvasnál egy kicsit.
Azt mondja a Biblia, hogy kezdetben ő volt és senki már és utána is csak egy Isten lesz. De az is benne van, hogy ember nem tudja felfogni az ő "létét".
Azt mondják a tudósok, hogy a világűr folyamatosan tágul és méghozzá a semmibe.
Erre varjál gombot nekik hinnél?
Ufójelek:
Te láttál már Ufójeleket? Láttál már Ufót?
De ha nem akkor inkább abban hiszel?
Oroszországban, Amerikában, Ausztráliban voltál már?
Honnan tudod, hogy van? Mondták meg mert benne van a könyvekben meg mert vannak természetfilmek?
Honnan tudod, hogy valóságosak?
"Hiszel" nekik? Isten prófétáinak miért nem hiszel?
Láttál már Ufós könyvet vagy láttál már Ufó filmet?
Láttad már a Bibliát vagy Bibliai történetről szóló filmet?
Melyiknek hiszel inkább?
Ufó beszámolók és az Ufó mítosz az 50-es évektől van.
Az Istenről szóló "legendák" és kéziratok meg már több ezer évesek.
Előbb gondolkozz!
Amúgy meg azt írja a Biblia, hogy csak az oktalan ember mondja azt, hogy nincs Isten. Világosodj meg olvasd a Bibliát minden kérdésre megvan a válasz és próbálj ki néhány segítséget és viselkedésmódot amit a Biblia ír meglátod jobban befog jönni, mint a világi(Eredményesebb is).
Az hogy szeretnél hinni valamiben, vagy hiszel valamiben két külön dolog. A földönkívüliekben miért hiszel?
A télapóban hiszel?
Ha a Biblia elegendő bizonyíték számodra Isten létezésére, akkor bizonyára hiszel még Allahban is, meg Shivában meg még vagy 100 másikban.
Szerintem a valóság van elég szép és érdekes ahhoz hogy ne kelljen mellé mindenféle mesét kitalálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!