Miért szólnak bele a vallásos emeberek az ateista homoszexuálisok életébe?
Miért nem értik, hogy én nem hiszek a felhőkön ülő, pokolba küldő gonosz bácsijukban?
Ahogy meghallják, hogy homoszexuális vagyok, röjtön jönnek azzal, hogy ez a Biblia szerint bűn és térjek meg. De ha egyszer nem érdekel a könyvük, akkor miért nem hagynak mér békében élni.
Az én legnagyobb "bűnöm" szerintük, hogy őszintén szeretek egy másik embert aki engem szintén viszontszeret. És ezért tartanak engem az emberiség legaljának. Közben meg ők azok, akik gyűlölködnek, akik szomorúvá tesznek másokat a gonoszságukkal és akik csak a saját véleményüket hajlandók figyelembe venni.
Miért nem értik meg, hogy egy ateistánál nem érv az, hogy "ne légy szerelmes, mert a kitalált főnökömnek nem tetszik"???
Kedves Anonim Hozzászóló ma 13:49-kor!
"Szerinted amikor a Biblia azt mondja, hogy a népek minden istene bálvány, az nem sertő egy hinduistára nézve például?"
Egy hindu békésen mosolyog ezen, nem veszi sértésnek, ahogy azt se, ha hinduistának nevezik. :) Nekik a 33millió mellé még egyet elfogadni nem nagy cucc.
Tapasztalatból beszélek. Ők többnyire nem ítélkeznek, nem sértődnek meg, velük lehet értelmesen érveket ütköztetni (nem veszekedni), mert elég nyugodtak ehhez. És mindezt lehet értelmes ember módjára tenni és békében elköszönni tőlük. Nekik valahogy jobban megy a "bolondok" elviselése. Sokan tanulhatnánk tőlük. Még a keresztények legtöbbje is. :)
Oké, csak így tudtam témahű maradni.
Kérdező!
Nem vonom kétségbe, hogy vannak konkrét tapasztalataid erről, de hiba általánosítani ezeket.
Én példálus az nem szeretem, hogy olyasmit tejesztenek hangosan kiabálva egyes csoportok, ami egyszerűen ellent mond a természet rendjének. Azért nem szeretem, mert fontos nekem gyermekem boldogsága. És biztos vagyok benne, hogy a természetes rendtől (Istentől) eltávolodva nehezebb azt megtalálni.
Az én személyes benyomásom sokkal inkább az, hogy a homoszexualitást népeszűsítő hangok sokkal erősebbek (a médiában gyakoribb és direktebb - nézzük pl.: a filmeket és még a gyerekeknek szánt tv-ben is sugárzott MESÉKET is!!!!!), és így sokkal jobban beleszólnak minden család belső életébe. Ez a trend! Megkerülhetelenül mindenbe belerakják.
Hány olyan filmet sorozatot tudsz mondani ami bűntudatot ébreszt a homoszexuálisakban?
"Hány olyan filmet sorozatot tudsz mondani ami bűntudatot ébreszt a homoszexuálisakban?"
Miért kéne ilyen? Akkor emmyi erővel hány olyan filmet, sorozatot tudsz mondani ami bűntudatot ébreszt a keresztényekben?
"Azért nem szeretem, mert fontos nekem gyermekem boldogsága."
A szüleimnek is az, mégis azt kell nézniük, ahogy a fiuk szenved a homofóbok gyűlöletétől.
Ez kb. olyan (bocsánat az erős párhuzamért), mint mikor európaiak felléptek Indiában az özvegyégetés ellen. Ugyan milyen jogon szóltak bele az ott élők életébe??
Olyan jogon, hogy vannak egyetemes erkölcsi normák.
"Miért nem értik, hogy én nem hiszek a felhőkön ülő, pokolba küldő gonosz bácsijukban?"
Hát, abban én sem hiszek...
Meleg vagyok, és hiszem azt, hogy van egy magasabb rendű, bölcsebb lény. Teljesen mindegy, hogy minek nevezzük.
Ami minden vallásban közös, hogy a legfontosabb üzenete, hogy szeressük egymást!
U.I. A meleg emberek is szeretnek, csak ők velük azonos nemű embert, amit nem ők választottak. Egyszerűen csak érzik a szívükben és ennyi. Nem több, nem kevesebb.
14-es
Csak ismételni tudom magam:
"...a homoszexualitást népeszűsítő hangok sokkal erősebbek, és így sokkal jobban beleszólnak minden család belső életébe"
Tehát a kérdésed sántít.
Ha meg valóban arra vagy kíváncsi, amit kérdezel akkor fogadd el amit az általad megszólíottak válaszolnak, és próbáld megérteni őket. Semmi értelme az vitatni amit ők éreznek, ahogy te sem szereted, hogy a te érzéseidet vitatják.
Ha csak költői a kérdésed, és csak saját boldogtalanságodban sajnálod magad, inkább kérj elfogadást, de ne vádaskodj. Az utóbbitól nem lesz senki megértőbb.
"...a homoszexualitást népeszűsítő hangok sokkal erősebbek, és így sokkal jobban beleszólnak minden család belső életébe"
Hazugság. A minket gyűlölők hangja a nagyobb, nézz csak körbe. Miért fáj nekik az, ha szeretetben akarunk élni a párommal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!