Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért szólnak bele a vallásos...

Miért szólnak bele a vallásos emeberek az ateista homoszexuálisok életébe?

Figyelt kérdés

Miért nem értik, hogy én nem hiszek a felhőkön ülő, pokolba küldő gonosz bácsijukban?

Ahogy meghallják, hogy homoszexuális vagyok, röjtön jönnek azzal, hogy ez a Biblia szerint bűn és térjek meg. De ha egyszer nem érdekel a könyvük, akkor miért nem hagynak mér békében élni.

Az én legnagyobb "bűnöm" szerintük, hogy őszintén szeretek egy másik embert aki engem szintén viszontszeret. És ezért tartanak engem az emberiség legaljának. Közben meg ők azok, akik gyűlölködnek, akik szomorúvá tesznek másokat a gonoszságukkal és akik csak a saját véleményüket hajlandók figyelembe venni.

Miért nem értik meg, hogy egy ateistánál nem érv az, hogy "ne légy szerelmes, mert a kitalált főnökömnek nem tetszik"???

2020. máj. 17. 09:59
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%
Minek állsz szóba ilyen emberekkel ? Logikát vagy jóindulatot,esetleg empátiát ne is várjál ilyen valláskárosultaktól . Álszent,gyűlölettel teli ,frusztrált emberek ,felesleges kínlódni velük .
2020. máj. 17. 10:40
 2/21 anonim ***** válasza:
66%

Én vallásos vagyok és nem szólok bele, na ehhez mit szólsz?

Viszont azt nem értem, hogy te miért gúnyolódsz a keresztények hitén? Neked ettől a gúnyolódástól jobb lesz?

Valószínűleg a keresztények között is vannak negatív példák és láthatóan az ateisták között is, olvasva kérdésedet. Az emberek már csak ilyenek, legyenek bár hívők vagy ateisták.

Tudod ahogy te elvárod, hogy téged fogadjanak el így, ugyanúgy neked is tiszteletben kéne tartanod mások hitét a gúnyolódás helyett. Ha mindenki így tenne, akkor szebb és boldogabb lenne a világ.

2020. máj. 17. 10:55
 3/21 A kérdező kommentje:
#2-es, hidd el, ha békén hagynának, én is őket.
2020. máj. 17. 10:59
 4/21 anonim ***** válasza:
87%

Akkor te semmivel sem vagy jobb, mint a téged szekírozó keresztények. Csak nem értem, hogy akkor mi a probléma? Ők azzal traktálnak téged, hogy melegnek lenni bűn, te meg gúnyolódsz a hitünkön. Igen, az én hitemen is, pedig én sose szóltam még meg egy meleget sem. Én írhatnák ki kérdést, mert te úgy gúnyolod a hitemet, hogy sose semmi rosszat nem tettem neked. De nem teszem, mert szerintem nem vezet előre. Érdemes lenne kicsit mindenkinek magába nézni, pont úgy neked is, mint a téged bántóknak. Te sem vagy különb semmivel.

2020. máj. 17. 11:11
 5/21 A kérdező kommentje:

Nem gúnyolom őket. Ők akarnak rámkényszeríteni valamit, ami nem én vagyok.

Akkor lennék ugyanolyan mint ők, ha én meg pl. arra akarnám kényszeríteni őket, hogy legyenek ők is homoszexuálisok. De én nem akarom ezt, akkor ők miért zaklatnak engem?

2020. máj. 17. 11:35
 6/21 anonim ***** válasza:
25%

"Viszont azt nem értem, hogy te miért gúnyolódsz a keresztények hitén?"

Szerinted amikor a Biblia azt mondja, hogy a népek minden istene bálvány, az nem sertő egy hinduistára nézve például?

2020. máj. 17. 13:49
 7/21 anonim ***** válasza:
76%
Sok különbség van aközött, hogy valaki ítélkezik vagy csak figyelmeztetni akar. Én például a homoszexualitást helytelennek tartom, de nem szólok bele más életébe, hogy mit csináljon, azt csinál, amit akar a 4 fal között. Azzal, hogy megmondom, hogy szerintem helytelen nem szólok bele az életedbe, akkor szólnék bele, ha gúnyolódnék meg ítélkeznék feletted.
2020. máj. 17. 14:03
 8/21 anonim ***** válasza:
88%

"Szerinted amikor a Biblia azt mondja, hogy a népek minden istene bálvány, az nem sertő egy hinduistára nézve például?"

Szerinted a Buddhista és védikus iratokban nem találnánk olyat, ami sértő a keresztényekre, vagy más vallásúakra nézve? Bizonnyal igen. De ezek évezredekkel korábban megírt szent könyvei adott vallásoknak.

Az viszont már sokkal problémásabb, hogy buddhista és hindu országokban üldözik a keresztényeket, sőt muszlimokat is. Itt is csak az kéne, amit a kérdezőnek írtam, kicsit több tolerancia más világnézete iránt. Távol-kelet sok részén szinte büntetlenül megölhetnek, ha keresztény vagy muszlim vagy. Valóban ez kéne? Ez lenne a minta? Sőt sokszor ez az üldözés állami támogatással történik, vagy csak szemet huny felette az állam. Lásd Srí Lankán történt merényletet, amikor a húsvéti szentmisék alatt robbantottak keresztény templomokban. Az állam pedig nagyon nem akarta megtalálni a buddhista merénylőket. Igaz szerencsére azóta bele is bukott ez a kormány.

2020. máj. 17. 14:04
 9/21 anonim ***** válasza:
75%
A 7-es válaszával egyetértésben, nem szólok bele senkinek az egyéni döntésébe, és az itélkezés pedig nem a feladatom, kizárólag Isten jogosult erre. Viszont a figyelmeztetés, a gondolkodás mód változtatásának lehetősége, Istentől kapott megbizatás. Ez azért van, hogy amikor a Teremtő lezárja a helytelenségek korszakát, ne mondhassa senki, hogy nem szóltak neki.
2020. máj. 17. 14:38
 10/21 HaEv ***** válasza:
95%

Kedves Kérdező!

Jogos a felháborodásod - és mivel látható a kérdésedből az érzelmi hév is, így elnézhető, hogy egy kalap alá veszel olyan embereket is, akik bár keresztények (vallásosak), mégsem ítélnek el téged.

Nem vallásos emberek között is vannak, akik ugyanígy viselkednek homoszexuálisokkal, csak más az indok.

Az elítélő hozzáállással az a legnagyobb gond, hogy önmagukat tartják a mércének. Amit ők tesznek az jó, amit ők nem tesznek, az nem jó. Egyszerűen ennyi. Apró, pici világuk van, apró pici aggyal. Ha nem vagy ugyanolyan, mint ők, vagy nem csinálod azt, amit ők akarnak, akkor neked mennek. Vagy szemtől szembe vagy csak a hátad mögött. Vérmérséklet kérdése.

Ezek az emberek csak még inkább a saját butaságuknak adnak hangot, amikor a Bibliát vagy a "felhőn csücsülő gonosz bácsijukat" veszik elő indokként. Elbújnak más mögé, akinek tekintélyt tulajdonítanak. (Eszükbe se jut, hogy van olyan, akinek Isten vagy a Biblia nem tekintély, nem is tudnak ezzel mit kezdeni. Ne feledd, pici világ...) Mert nincs valódi indokuk arra, amit te megélsz, és nem merik kimondani, hogy nem ismerik az életmódodat vagy nem értik. Ráadásul épp kilökik azt a tekintélyt a helyéből, akire hivatkoznak, beleülnek ők maguk a bírói székbe és ítéletet mondanak, miközben ők maguk is hibát követnek el. Többek között eljárási hibát. A vádló sosem ülhet a bírói székbe!

Jézusnak is igen sok gondja volt az ilyenekkel. Többnyire a farizeusokkal azonosítják az ilyen hozzáállást. Meszelt sírok és a többi... biztos hallottad már.

Ha győzni akarsz ilyen vitákban, gyűjts biblikus érveket. Ha nem, akkor egyszerűen nevesd szembe őket és hagyd ott, ha teheted.

Egy biztos: mások hülyesége miatt ne tedd tönkre magad! Plíz! :)

2020. máj. 17. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!