Ateizmus mennyire elfogadott?
Figyelt kérdés
Engem édesanyám arra nevelt, hogy abban hiszek amiben szeretnék. Gyerekkoromban nem terelt semerre, hagyta, hogy mire felfogom mi is a vallás, akkor döntsek. Felnőtt koromra oda jutottam, hogy nem hiszek Istenben, de akik hisznek, természetesen nem ítélem el, nincs bajom a vallással. Egyszerűen csak én mást gondolok. Ezt mennyire ítélik el az emberek? Szerintem nem kötelező a hit. Természetesen meg van a véleményem a vallásról, de soha nem mondom vallásos embernek, mert nem szeretnék megsérteni senkit(Bár véleményt lehetne mondani, de vannak akik hiperérzékenyek a témára)2020. máj. 13. 10:53
1/24 anonim válasza:
Sajnos nem az, a vallásosok bőszen támadják őket (minket). Pedig szerintem alaptétel, ha ők lehetnek vallásosak, vagyis joguk van hozzá, akkor nekem is jogom van, hogy ne legyek az. Ennyi.
2/24 anonim válasza:
Ez visszafelé is így van első. Lehet,hogy te pont nem,de csak rá kell nézni,hogy néhány ateista miket művel itt. Pl: "aki téríteni akar,jól szájba kéne verni",stb...
3/24 A kérdező kommentje:
Szerintem keresztények, és vallásosok közt is ugyanúgy van aki ilyen stílusba szídja az ateistákat. Legalábbis nekem volt már tapasztalatom, hogy egy rossz szót nem szóltam, de minden hókuszpókot mondott nekem, hogy ezért bűnhődni fogok, pokolba égek stb..
2020. máj. 13. 11:08
4/24 anonim válasza:
Szerintem normális emberek nem ítélnek el senkit világnézete miatt. Így normális hívők nem ítélnek el, mert ateista vagy, ahogy normális ateisták se nézik le a hívőket. Sajnos vannak rosszindulatú hívők, ahogy hasonlóan vannak rosszindulatú ateisták is.
5/24 anonim válasza:
Lehet fantasztikus ember az aki szerint a fényképezőgépben kis manók festik a képeket, de talán célszerű nem bizonygatni másoknak.
6/24 anonim válasza:
Teljesen elfogadott ma már, nincs vele semmi baj. Nyilván, a gyakorló vallásosak nem nézik jó szemmel, de minden ember igényének úgysem tudsz megfelelni.
7/24 MDaniel98 válasza:
Szerintem már nem néznek rád furcsa szemmel, ha azt mondod ateista vagy, de elsősorban a vallásosabb, jellemzően idősebb generáció körében nem fogsz nagy sikert aratni a nézeteiddel. Mint mindenről a vallásokról és az ateizmusról is lehet és kell is beszélni, de egy mélyen vallásos embert vszeg nem tudsz meggyőzni ahogy egy elkötelezett ateistát sem.
8/24 anonim válasza:
Kinek fájt ennyire,hogy azt az ateistát se tartom normálisabbnak,aki szerint szájba kellene verni egy másik embert?
9/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szerintem sincs baj ezzel, csak kiváncsi voltam vallásos emberek véleményére is, hogy pl. egy társaságban ha szó esik erről, mennyire titkoljam, vagy beszélhetek-e róla.
14:23 nemtudom, én bármilyen választ kapok mindig hasznosra pipálom. :) (minden válasznak örülök)
2020. máj. 13. 14:26
10/24 anonim válasza:
Gondolom azoknak, akik magukra ismertek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!