Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateizmus mennyire elfogadott?

Ateizmus mennyire elfogadott?

Figyelt kérdés
Engem édesanyám arra nevelt, hogy abban hiszek amiben szeretnék. Gyerekkoromban nem terelt semerre, hagyta, hogy mire felfogom mi is a vallás, akkor döntsek. Felnőtt koromra oda jutottam, hogy nem hiszek Istenben, de akik hisznek, természetesen nem ítélem el, nincs bajom a vallással. Egyszerűen csak én mást gondolok. Ezt mennyire ítélik el az emberek? Szerintem nem kötelező a hit. Természetesen meg van a véleményem a vallásról, de soha nem mondom vallásos embernek, mert nem szeretnék megsérteni senkit(Bár véleményt lehetne mondani, de vannak akik hiperérzékenyek a témára)

2020. máj. 13. 10:53
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
78%

Mi azt értjük, hogy a nemhívő miért nem hisz. Nem lát rá tényszerű bizonyítékot, hogy Isten létezik, nem tudja az érzékszerveivel érzékelni, nem látja, nem hallja, nem érzi, nincs természetes szintű megtapasztalása, ezért azt feltételezi, hogy nem létezik, vagy legalábbis nem biztos benne, hogy létezik.

Abszolút tagadni ésszerűtlen, mert nincs arra bizonyíték, hogy nem létezik. Tehát az abszolút ateizmus amennyire ésszerűnek nevezi magát, éppoly ésszerűtlen. Az agnoszticizmus ésszerű, és igaz, mert az ember természetes szinten nem tudja megtapasztalni az Istent, de azt sem mondhatja biztosra, hogy nincs.

Ha a hívők helyzetét vesszük, megosztottságot tapasztalunk. Vannak olyan hívők, akik nem tapasztalták meg Isten létét, mégis hívőknek mondják magukat. Ők csak szimplán elhiszik, amit mondanak nekik, de nem bizonyosodtak meg róla, hogy Isten létezik. Vannak azonban olyan hívők, akik megbizonyosodtak - szellemi úton - Isten létéről, és az ő hitük a megtapasztásaikon alapszik, és az szolgál nekik bizonyítékul Isten létére.

2020. máj. 15. 12:41
 22/24 2 z 8 válasza:
76%
Az embertől/társaságtól függ. Nekem semmi bajom a vallásosokkal, csak néha már elég zavaró tud lenni, hogy folyton a képedbe dörgölik, hogy nem hiszel Istenbe, mennyire rossz vagy, bűnös. Vannak olyan hívők akik elfogadják az ateistákat, vannak akik nem. Olyanok is vannak akik teljesen elítélnek. Ezzel most arra célzok, hogy amikor azt mondják, hogy "az ateisták a pokol tüzeibe fognak égni", és ezt csak azért, mert te nem hiszel Istenben. És mégegyszer elmondom, semmi bajom a vallásosokkal, csak leírtam a véleményem
2020. máj. 22. 05:46
 23/24 anonim ***** válasza:
47%

Elfogadott. Ugyanúgy hit az is, csak negatív hit.

Persze, erre az okosabb ateisták kitaláltak egy új szót az ateizmusra, hogy legyen akkor humanizmus. Ami meg önistenhit, azaz hit ugyanúgy.

2020. máj. 29. 05:19
 24/24 anonim ***** válasza:
60%

A kérdés az, hogy melyik istenkép vonatkozásában vagy az. Az emberek kitaláltak kb 2000 féle istent.

Engem az különböztet meg egy kereszténytől, hogy én egyel több Istenben nem hiszek.

2020. jún. 17. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!