Valaki nyitott egy másik topikot a vallás rovatban, ahol azt kérdezik, ki miért kersztény.
Ebben a topikba a nem keresztények érvei vannak.
2020. ápr. 25. 13:20
12/23 anonim válasza:
Isten létét, nem létét sem látom bizonyítottnak. A Bibliában szereplő lényt nem tudom Istennek elfogadni, s nem értem mi alapján fogadják el mások?
2020. ápr. 25. 16:49
13/23 anonim válasza:
Aha,44%. Árulja már el valaki,hogy ez véletlenül nem egy olyan kérdés,ahol mindenki elmondja a maga véleményét? Itt most csak saját vélemény van,nem offoltam,a kérdésre válaszoltam,ki a fenének nem tetszett?
2020. ápr. 25. 18:36
14/23 anonim válasza:
Vallásosnak neveltek, minden vasárnap templom, otthon katolikus szigor. 15 évesen elolvastam a Bibliát és egy az, hogy tele van ellentmondással, elavult szabályokkal, ráadásul isten egy szemétláda. Egyáltalán nem jóságos. Ezért.
2020. ápr. 26. 06:08
15/23 anonim válasza:
Kereszténynek vallom magam bár agnosztikus vagyok. Nincs rá tudományos bizonyíték, hogy Isten létezik, ugyan akkor önmagában ez még nem bizonyítja, hogy nem létezik Isten.
2020. ápr. 26. 12:07
16/23 anonim válasza:
Sokáig voltam keresztény, de nem állt össze a kép. Most már muszlim vagyok.
2020. ápr. 26. 12:56
17/23 anonim válasza:
A sok nagyokosnak aki ilyen ökörségeket írnak hogy "semmilyen bizonyíték nincs Istenre meg Jézusra"..., meg hogy "kinőttem a mesékből" stb stb csak annyit mondanék, hogy ha szétnézel a világban meg a biológiában, a biokémiában, a fizikában akkor mindenki láthatja hogy bizony intelligens tervezésre utal MINDEN a természetben. Igazából csak Isten létezésére van egyértelmű bizonyíték, semmi másra sincs. A kereszténység meg az aranyszabályai pedig a normális emberi viselkedés, a béke és a szeretet legegyszerűbb törvényszerűségére és az emberségre épít. Azok a nagyon okosak akik "nem hisznek a mesékben" tegyék fel a kérdést hogy vajon az evolúcióban illetve abban a mesében hisznek e? Mert az azt mondja hogy a semmi felrobbant, majd a víz tetején lévő aminósavra rásütött a Nap és így lett a teljes biológiai ökoszisztéma meg minden.
És aki tudni akarja hogy mennyire igaz és mennyire mese a kereszténység, az bocsásson meg valakinek aki megbántotta, úgy hogy tudja hogy nem saját maga hibázott és mégis megbocsát annak aki a ludas és megérti mennyire igaz.
2020. ápr. 28. 08:07
18/23 anonim válasza:
Mert sose hittem, és már oviban is utáltam templomba menni. Sőt, ovis-kisiskolás koromban elhatároztam, hogy írok valami Bibliához hasonló könyvet, s elásom valami jó helyre, hogy majd 2000 év múlva fejtegessék :D Így meg kicsit nehéz kereszténynek lenni. :D
2020. ápr. 28. 10:06
19/23 anonim válasza:
Mert értelmetlennek látom, hogy ha valami problémám van, egy láthatatlan entitásnak imádkozzak hogy,,jaj segíts már", illetve hogyha valami történik, egy kézlegyintéssel elintézzem, hogy,,ezt biztos ő akarta így". Hol van ebben a szabad akarat, a saját életed irányítása? Sehol. Ha van is Isten, akkor nem érdekli az emberek sora, elég ha körülnézek a világban és látom mennyi szenvedés és igazságtalanság van. Az pedig, hogy a mennyben majd jobb lesz, pont úgy hangzik mint amit a gazdagok mondanának a szegényeknek, hogy ne kelljen hallgatniuk hogy nekik mennyivel rosszabb
2020. ápr. 28. 11:10
20/23 anonim válasza:
vallástalanul neveltek, nőttem fel. sose volt a vallás és a hit része az életemnek, mindennapjaimnak. felnőtt fejjel meg ha akarnám se tudnám az életem részévé tenni, mert sose volt az, egyszerűen nincs helye az életemben. nem tudom magamévá tenni azt a gondolkodást, hogy van valaki valahol fent az égben, aki ha kérem, TALÁN segít, de próbálkozni mindig kell. mindig is magam oldottam meg a problémáimat, vagy segítséget kértem létező emberektől, akiket ismertem és bíztam bennük, és tőlük kézzelfogható segítséget kaptam.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!