Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem vagy keresztény?

Miért nem vagy keresztény?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 25. 06:36
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
70%
Mert valamikor 3-5 éves korom környékén kinőttem azt, hogy higgyek a mesékben.
2020. ápr. 25. 06:37
 2/23 anonim ***** válasza:
74%
Behatóan tanulmányoztam a témát, és semmi sem bizonyítja, hogy van Isten. Sőt valójában minden azt bizonyítja, hogy nincs. Ezért nem szeretném nem létező dolgokhoz igazítani az életemet, és a gondolkodásomat. Kb mintha a fogtündér szabályaihoz kellene igazítanom a szokásaimat, köszi de inkább nem.
2020. ápr. 25. 06:49
 3/23 anonim válasza:
85%
Mert nem neveltek vallásosnak, azt szerették volna, ha én döntöm el, hogy keresztény leszek e vagy sem. Eldöntöttem, nem leszek :)
2020. ápr. 25. 07:45
 4/23 anonim ***** válasza:
25%
Miért feltételezed előre, hogy szerinted nem vagyok valaki vagy valami? Rossz a kérdésed és provokatív. Te miért nem vagy keresztény?
2020. ápr. 25. 08:25
 5/23 A kérdező kommentje:

"Te miért nem vagy keresztény?"

Egy egész tanulmányt is írthatnék arról, hogy miért nem vagyok keresztény.

Legyen elég most annyi, hogy a vallásban számomra semmi vonzó nincs. Pl. nem fogom hagyni, hogy vallási vezetők egy nagyrészt történelmietlen, vallási irat sajátos értelmezese alapján irányítsák az életemet. Ráadásul a világot Isten nélkül is tudjuk magyarázni, szükségtelen rá hivatkozni.

A kereszténységbe annak idejen sokkal, de sokkal jobban beleaástam magam, mint amennyire az átlag hívő valaha belefogja. Ott vannak eldobozolva a teológiai könyveim, Bibliáim, amiket olvastam.

2020. ápr. 25. 09:18
 6/23 anonim ***** válasza:
60%

Millió +1 ellentmondás van isten, jézus, vallás ellen.

Mellette meg semmi.

Egyszerűen nem racionális hinni benne

2020. ápr. 25. 09:52
 7/23 anonim ***** válasza:
83%
Mert nem szimpatikus számomra a keresztény vallás. Másban hiszek.
2020. ápr. 25. 10:29
 8/23 anonim ***** válasza:
25%
Mert kiterítenek úgyis...
2020. ápr. 25. 10:31
 9/23 anonim ***** válasza:
65%
Isten létezését nem vonom teljesen kétségbe,nem vagyok benne biztos,de azt kétségbevonom,hogy jó és szerető Isten lenne.
2020. ápr. 25. 11:08
 10/23 anonim ***** válasza:
42%
Én keresztény vagyok, röviden azért mert Isten jó!:)
2020. ápr. 25. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!