1/23 anonim válasza:
Mert valamikor 3-5 éves korom környékén kinőttem azt, hogy higgyek a mesékben.
2/23 anonim válasza:
Behatóan tanulmányoztam a témát, és semmi sem bizonyítja, hogy van Isten. Sőt valójában minden azt bizonyítja, hogy nincs. Ezért nem szeretném nem létező dolgokhoz igazítani az életemet, és a gondolkodásomat. Kb mintha a fogtündér szabályaihoz kellene igazítanom a szokásaimat, köszi de inkább nem.
3/23 anonim válasza:
Mert nem neveltek vallásosnak, azt szerették volna, ha én döntöm el, hogy keresztény leszek e vagy sem. Eldöntöttem, nem leszek :)
4/23 anonim válasza:
Miért feltételezed előre, hogy szerinted nem vagyok valaki vagy valami? Rossz a kérdésed és provokatív. Te miért nem vagy keresztény?
5/23 A kérdező kommentje:
"Te miért nem vagy keresztény?"
Egy egész tanulmányt is írthatnék arról, hogy miért nem vagyok keresztény.
Legyen elég most annyi, hogy a vallásban számomra semmi vonzó nincs. Pl. nem fogom hagyni, hogy vallási vezetők egy nagyrészt történelmietlen, vallási irat sajátos értelmezese alapján irányítsák az életemet. Ráadásul a világot Isten nélkül is tudjuk magyarázni, szükségtelen rá hivatkozni.
A kereszténységbe annak idejen sokkal, de sokkal jobban beleaástam magam, mint amennyire az átlag hívő valaha belefogja. Ott vannak eldobozolva a teológiai könyveim, Bibliáim, amiket olvastam.
2020. ápr. 25. 09:18
6/23 anonim válasza:
Millió +1 ellentmondás van isten, jézus, vallás ellen.
Mellette meg semmi.
Egyszerűen nem racionális hinni benne
7/23 anonim válasza:
Mert nem szimpatikus számomra a keresztény vallás. Másban hiszek.
9/23 anonim válasza:
Isten létezését nem vonom teljesen kétségbe,nem vagyok benne biztos,de azt kétségbevonom,hogy jó és szerető Isten lenne.
10/23 anonim válasza:
Én keresztény vagyok, röviden azért mert Isten jó!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!