A vallás miért utálja és tiltja ennyire a (házasság előtti) szexet?
A szex jó és kész. Egészséges, rengeteg jótékony hatása van. Mindkét nem képes élvezni. Ha két összeillő ember csinálja, az meg leírhatatlanul csodálatos. Akkor mégis miért akarja ezt Isten elvenni, korlátozni? A hard core vallásosak csak gyermeknemzés céljából csinálják, mert a védekezés is tiltott. De maradjunk annál, akik házasság után rendszeresen élnek nemi életet. Tök jó, de eddig miért szenvedtetek? Ne jöjjetek azzal, hogy "nem vagyunk állatok", mert nem csak az állatoknak vannak szükségletei. Nem is azt mondom, hogy keféljen mindenki összevissza, de kinek mi fér bele. Azt még meg tudom érteni, ha valaki csak azzal szexel, akiről el tudja képzelni, hogy majd a házastársa lesz. De az hülyeség, hogy ez csak a házasságba való. Miért? Mert túl intim? És? Nem érzed magad biztonságban a szerelmed mellett, amíg nincs gyűrű az ujjadon? Amúgy marha egészségtelen és feszültté is tesz, ha van egy párod, akit kívánsz, de évekig nem mehettek tovább csókolózásnál. Vagy petting és orál mehet? Az még elviselhető úgy, csak akkor is baromi felesleges a szexszel várni.
Amúgy azért van bennem ekkora ellenérzés, mert van személyes tapasztalatom. Randizgattam egy sráccal, úgy volt, hogy ebből lehet komoly dolog is. Viszont neki az anyja mélyen vallásos és csak a férjével volt, vele is csak házasság után és ezt is tanította a fiának. Ezért a srác elfojtotta a vágyait, úgy volt vele, hogy még ha nem is vár házasságig, de azért jó sokáig és csak azzal fogja csinálni, akit aztán feleségül vesz. 22 éves volt, amikor megismerkedtünk. Amikor elmondta ezt nekem, én mondtam, hogy biztos nem fog működni, ha akár hónapokig nem lehet semmi. Ő először átvert, mondta, hogy amióta ismer, megváltozott a véleménye. Azonban az anyja lebeszélte rólam, mondta, hogy mekkora erkölcstelen k. va vagyok, mert már nem vagyok szűz és a fiacskájával is szándékozom együtt aludni és ágyba bújni, így a srác szakított velem.
"Elvárás volt, hogy a nő hűséges legyen, bezzeg ha a férj volt kicsapongó az lazább megítélés alá esett."
Ez Isten szemében és törvénye alapján nem igy van. A férfi is halál fia volt, ha paráználkodott.
(4Mózes 25:8) 8 Bement az izraelita férfi után a sátorba, és átszúrta, majd a nőt is . . .
A helyzet az, hogy amiként a vakoknak nehéz elmagyarázni a színek közötti különbségét, ami egy látónak magától értetődő, épp úgy nehéz elmagyarázni a fennkölt eszméket azoknak, akiknek az eszmevilága egy kicsit primitívebb szinten van.
A keresztény hit szerint az emberi szexualitás nem egy olcsó szórakozás, hanem egy mély dolog. Egy életre szóló szeretet kapcsolat és elköteleződés kifejeződése. A házasság az maga az elköteleződés, aminek nem lényegi eleme sem a gyűrű, sem a papír, sem az anyakönyvvezető, de még csak a pap sem. A házasság a férfi és a nő életre szóló elköteleződése, ha ez nincs meg, az keresztény értelemben nem házasság.
Tehát ha valaki házasság, azaz elköteleződés nélkül lép testi kapcsolatba, az valójában egy hazugság, mert a testükkel azt hazudják, hogy egyek, holott csak a testük egy, nem az egész lényük és életük. Tehát azok, akik várnak a szexualitással a házasságig, azért teszik, mert hisznek abban szexualitás így kap igazán értelmet, s így válik nemessé és széppé, így válnak igazán eggyé.
Legtöbb ember már a szava járásán látszik, hogy mennyire primitíven éli meg az egészet: (itt most olyan szavak állnának, amit nem enged a moderátor). S amit ők csinálnak, az nagyjából az is. Egy jó szórakozás, egy olcsó élvezkedés.
Ennél sajnos nem tudom jobban elmagyarázni, de a különbség mégis ég és föld.
Kedves Kérdező!
Keresztényként engem is felháborít, hogy a fiú szülei így nyilatkoztak rólad, ez nagyon nem helyes.
Ha a srác ilyen könnyen "zsarolható" volt, akkor hidd el, jobb, hogy megúsztad. Egy 22 éves srác azért csak el tudja dönteni, kit akar és mit. Ha nem, akkor hagyd felnőni. :)
Vallás alatt gondolom a keresztény kultúrájú vallást érted, hiszen pl az iszlám másként áll a dolgokhoz. Valami hasonlót mintha írtak volna előttem...
Nem vagyok egy szerelmes típus. Kipróbáltam a szexet, nem volt egy nagy durranás. Partner függő is, igen. Ezért úgy döntöttem, megvárom a megfelelő partnert. Ez az én véleményem.
Ha vallás alatt szabálygyűjtemények csoportját értjük, amiknek nevet adtak, mint katolikus szabálygyűjtemény stb., akkor nem vagyok vallásos. Így lehet a válaszom sem helytálló a kérdésedre, hiszen nem voltam megszólított. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!