A vallás miért utálja és tiltja ennyire a (házasság előtti) szexet?
A szex jó és kész. Egészséges, rengeteg jótékony hatása van. Mindkét nem képes élvezni. Ha két összeillő ember csinálja, az meg leírhatatlanul csodálatos. Akkor mégis miért akarja ezt Isten elvenni, korlátozni? A hard core vallásosak csak gyermeknemzés céljából csinálják, mert a védekezés is tiltott. De maradjunk annál, akik házasság után rendszeresen élnek nemi életet. Tök jó, de eddig miért szenvedtetek? Ne jöjjetek azzal, hogy "nem vagyunk állatok", mert nem csak az állatoknak vannak szükségletei. Nem is azt mondom, hogy keféljen mindenki összevissza, de kinek mi fér bele. Azt még meg tudom érteni, ha valaki csak azzal szexel, akiről el tudja képzelni, hogy majd a házastársa lesz. De az hülyeség, hogy ez csak a házasságba való. Miért? Mert túl intim? És? Nem érzed magad biztonságban a szerelmed mellett, amíg nincs gyűrű az ujjadon? Amúgy marha egészségtelen és feszültté is tesz, ha van egy párod, akit kívánsz, de évekig nem mehettek tovább csókolózásnál. Vagy petting és orál mehet? Az még elviselhető úgy, csak akkor is baromi felesleges a szexszel várni.
Amúgy azért van bennem ekkora ellenérzés, mert van személyes tapasztalatom. Randizgattam egy sráccal, úgy volt, hogy ebből lehet komoly dolog is. Viszont neki az anyja mélyen vallásos és csak a férjével volt, vele is csak házasság után és ezt is tanította a fiának. Ezért a srác elfojtotta a vágyait, úgy volt vele, hogy még ha nem is vár házasságig, de azért jó sokáig és csak azzal fogja csinálni, akit aztán feleségül vesz. 22 éves volt, amikor megismerkedtünk. Amikor elmondta ezt nekem, én mondtam, hogy biztos nem fog működni, ha akár hónapokig nem lehet semmi. Ő először átvert, mondta, hogy amióta ismer, megváltozott a véleménye. Azonban az anyja lebeszélte rólam, mondta, hogy mekkora erkölcstelen k. va vagyok, mert már nem vagyok szűz és a fiacskájával is szándékozom együtt aludni és ágyba bújni, így a srác szakított velem.
#1: Na, ebben van valami, köszi a választ! :) Kár, hogy sokan nem így gondolkodnak.
#2: Azért, mert van olyan vallásos, aki csak gyermeknemzés céljából szexel, vagy legalább is naptár módszerrel "védekezik". Meg aki nem orálozik, mert abból nem lesz gyerek.
Nem a "vallás" Tiltja.
Isten a házasságban engedi, kizárólag nekik hozta létre ezt a meghitt kapcsolatot.
Azért mert kétszínű álszent banda. Gyerekeket megrontani a papoknak nem bűn... Sőt a katolikus papok nem szexelnek, nem maszturbálnak...mert ők nem emberek.. nekik nincsenek ilyen vágyaik... persze, hogyne.
Gondolj csak arra, amikor azt hirdetik, hogy add el a vagyontárgyad és ajándékozd a szegényeknek. Mondják úgy, hogy ülnek mindenféle aranyozott trónon (mint valami kis királyok) isznak aranyozott izéből... Bűnbocsájtó cédulát árultak pénzért... ezek osztják az észt. És a sok birka meg megy utánuk.
#5: Mégis miért? Mi Isten érve? Miért bűn, ha "csak" a szerelmeddel csinálod, akivel majd csak később tervezel házasodni, de amúgy együtt akarjátok leélni az életeteket? Mi az, hogy erre találta ki? Gondolom az ilyennek egy jó orálban még nem volt része :D
#6: Na igen, van csomó ilyen is :D Ez a durva. De az exem anyja csak szimplán ilyen nyomorult volt, ő betartotta ezt és nem engedélyezte a felnőtt gyerekének, hogy ő másképp csinálja.
hollófernyiges tökéletesen megadta a választ.
Annyit tennék hozzá, hogy hiába erőltetik a hívők, hogy a bibliai parancsok "mindenkor érvényesek", mert nem azok. A házasság előtti szex tiltása teljesen érthető volt az ókorban, amikor nem volt hatékony fogamzásgátlás. Most, 2020-ban már szükségtelen, mivel megfelelő védekezéssel lehet szexuális életet élni következmények nélkül is. Ezeket a parancsokat nem a 21. századra kombinálták. A bibliai szerzőknek eszébe sem jutott, hogy azokat a szent iratokat olvasni fogják majd 2000 év múlva is. Már az i. e. 2. században is azt hitték a zsidók, hogy közel a vég, az Ősegyház idején pedig általános várakozás volt, hogy a történelemnek hamarosan vége.
Miért? A válaszomat úgy is nullázzák, ezért feleslegesen irnék bármit is
Mindenki menjen a saját feje után. Csináljazok amit akartok.
Na de jó. Még egy nullát szeretnék, olyan szép kereket:
Két választ irtam, nem egyeznőek, még is nulla lett a vége.
Valószinű a harmadik is az lesz, de azért válaszolok:
#5: Mégis miért? Mi Isten érve? Miért bűn, ha "csak" a szerelmeddel csinálod, akivel majd csak később tervezel házasodni, de amúgy együtt akarjátok leélni az életeteket? Mi az, hogy erre találta ki? Gondolom az ilyennek egy jó orálban még nem volt része :D
Akkor most menjünk sorba a kérdéseiddel:
"Mégis miért? Mi Isten érve?"
Mert a házasságot mint intézményt Isten állitotta fel. Mint ahogy egy polgármesteri hivatalt is létrehoznak, és vannak benne elrendezések. Nem összevissza működik, hanem rendszerezetten. Mindennek meg van a helye, ideje, és a szakterületei. Ha a szerelmeddel szeretnél együtt élni, akkor miért a házassággal vártok, a szexel meg nem? Hiszen mindenképen elvennéd feleségűl, nem? Vagy esetleg közbe jöhet valami, vagy történne valami, és elválnátok, akkor a szerelmed, és Te is már nem tisztán lépnétek a házasságba egy másik személlyel. S akkor hogyan lehet a szerelmed? Hiszen már nem szereted, nem vele élsz....
A házasság intézménye óvja a házasokat, és a születendő gyermekeket is. Ha pedig két ember szereti egymást, vajon miért félnek a Törvényesitéstől?....
Másrészt tiszteled azt a személyt, aki létre hozta ezt az elrendezést, mint ahogy tiszteled a törvényt, mert védelmet biztosit bizonyos dolgokkal szemben, és azt is tiszteled, aki az adott törvényt meghozta. Vagy még sem?....
"Gondolom az ilyennek egy jó orálban még nem volt része :D"
Az orális, és az anális nemi élet, nem természetes velejárói a szexualitásnak. Ahogy az sem, hogy egy Férfi férfival él együtt úgy ahogy asszonnyal kellene.
A szaporitó szerveknek meg van a helye.
Persze már ebben is felállitottak egy perverziót az emberek, hogy Isten ellen lázadjanak.
Ennyit szerettem volna irni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!