Hivőktől kérdezem! Isten hogy engedheti meg, hogy valaki transznemű legyen?
Ez borzalmas és igazságtalan és hatalmas kicseszes valakivel..
Most tényleg ennek az embernek úgy kellene leelni az életet, hogy azzal nyugtatgassa magát, hogy majd egyszer ha Jézus visszajon, akkor majd mindent helyreállít és végre az lehet akinek Isten teremtette? Most tényleg ennek kellene vigasztalonak lennie?!
És az a szerencsétlen ember mégis hogy legyen így boldog? Hogy éljen így teljes életet?
Rohelyes ez az egész Isten dolog..
Meg lehet kövezni..
# 50
"Az a tény, hogy Magyarországon a törvényhozók többsége jelenleg nem ért egyet a homoszexuális házassággal az nektek pech."
Rendben. De gondolom ez akkor is érvényes, ha a törvényhozás összetétele úgy változna meg, hogy a többség azt mondja, zárjuk be a templomokat és tiltsuk be az istentiszteleteket. Egyet értenél, ha ezt is elintéznénk annyival, hogy "ez nektek pech"?
"
"Akkor gondolom te pedig tagadod a férfi-női egyenjogúságot, mert a Bibliában ki van nyilatkoztatva, hogy a nő alárendeltje a férfinak."
-Jól gondolod. :-)"
Az én szememben ezzel te ki is írtad magad a civilizált emberiség sorából.
#50. "A házasság a keresztényeknél egy szentség. Férfi és nő között."
Vicces, ezek szerint nem olvastad a Bibliát, csak azt mondod, amit hallottál. A házasság, a Biblia szerint, lehet például egy férfi, egy nő és egy szex rabszolga közt is. De egyes esetekben testvérek közt is. Olvasd el, komolyan mondom, meg fog változni a véleményed róla.
Amúgy a melegek közt is szentség: két egynemű ember között. Kinek fáj ha két ember szereti egymást? Vagy csak arról van szó, hogy a keresztények másokra akarják erőltetni a saját világnézetüket? Akkor mégiscsak nem toleránsak?
"Az a tény, hogy Magyarországon a törvényhozók többsége jelenleg nem ért egyet a homoszexuális házassággal az nektek pech."
"Rendben. De gondolom ez akkor is érvényes, ha a törvényhozás összetétele úgy változna meg, hogy a többség azt mondja, zárjuk be a templomokat és tiltsuk be az istentiszteleteket. Egyet értenél, ha ezt is elintéznénk annyival, hogy "ez nektek pech"?"
- Rendbennek semmiképpen nem mondanám, de hát sajnos demokrácia van és ilyen is megtörténhet. Ettől függetlenül betiltani nem lehet, mert zárt ajtók mögött azt csinál az ember, amit akar. Na jó. Majdnem azt, amit akar. A homoszexualitást sem lehet betiltani és nem is akarja senki. A figyelemfelhívás az még nem betiltás. Egyébként azoktól, akik bezárnák a templomokat olyan elmére vall, akikkel kár lenne vitatkozni. Egyértelmű, hogy nem értenék egyet, de vitába sem bocsátkoznék velük.
"Akkor gondolom te pedig tagadod a férfi-női egyenjogúságot, mert a Bibliában ki van nyilatkoztatva, hogy a nő alárendeltje a férfinak."
-Jól gondolod. :-)"
Az én szememben ezzel te ki is írtad magad a civilizált emberiség sorából.
- Nincs ezzel semmi bajom, mert a Te általad definiált "civilizált emberiség" csoportba nagy valószínűséggel tényleg nem tartozom bele és nem is akarok beletartozni. Ha itt tartunk, akkor még néhány infó. :-) A felvilágosodás nálam elsötétülés, a sötét középkor nálam fényteli középkor, a nagy francia forradalom nálam patkány forradalom, stb.
Vicces, ezek szerint nem olvastad a Bibliát, csak azt mondod, amit hallottál. A házasság, a Biblia szerint, lehet például egy férfi, egy nő és egy szex rabszolga közt is. De egyes esetekben testvérek közt is. Olvasd el, komolyan mondom, meg fog változni a véleményed róla.
Amúgy a melegek közt is szentség: két egynemű ember között. Kinek fáj ha két ember szereti egymást? Vagy csak arról van szó, hogy a keresztények másokra akarják erőltetni a saját világnézetüket? Akkor mégiscsak nem toleránsak?
22De nem érték be azzal, hogy megtévedtek Isten ismeretében, hanem akik a tudatlanság nagy háborúságában élnek, az ilyen bajokat még békének nevezik. 25Különbség nélkül mindenütt uralkodik a vér és a gyilkosság, a lopás és csalás, a meggyalázás és a hűtlenség, a lázadás és az esküszegés, 26a jók zaklatása, a jótétemények elfeledése, a lelkek fertőzése, a NEMEK FÖLCSERÉLÉSE, a házasságok szétzüllesztése, a házasságtörés és a kicsapongás. 27A névtelen bálványok imádása minden baj kezdete, oka és vége. (Bölcs 14)
34Új parancsolatot adok nektek: szeressétek egymást! Azzal a szeretettel szeressétek ti is egymást, amellyel szerettelek benneteket! (Jn 13)
És a kényszerítésről nem máshonnan, mint a katolikus lexikonból egy részlet:
A kényszer minden formáját kerülni kell a lelkivezetésben, misszionálásban. Az evangelizáció eszköze nem lehet más, csak a hiteles keresztény élet tanúsága, az igazság szabatos, egyszerű szavakkal és példával való megmutatása és a személy emberi méltóságának tisztelete. A megtérés mindig Isten ajándéka és műve, az ember csak segítheti...
(Tény, hogy a keresztények között is erősen fogyatkozik a hiteles keresztény életű ember, ami okot adhat bizonyos embereknél a kereszténység megkérdőjelezésére. De vigyázzunk ezzel, mert a vallást megítélni egy nem hiteles keresztényről félrevezető. Ugyanúgy félrevezető az iszlámot is elítélni az iszlamista terroristákról.
#54: Abszolút semmire nem válaszoltál.
A bölcsesség könyvéből idéztél, ami még csak nem is része az általánosan elfogadott kanonikus Bibliának. Bár ha az lenne, akkor sem jelentene semmit. A Bibliában mindenre találni példát, és az ellenkezőjére is.
A válaszod második részében előhozod a klasszikus nem mindenki "igazi keresztény" érvelési hibát ( [link] A valós élet tapasztalatai alapján a keresztények, bármennyire is kedvesnek és segítőkésznek érzik magukat, a valóságban igenis kirekesztők, intoleránsak.
"A kényszer minden formáját kerülni kell a lelkivezetésben, misszionálásban."
A mögöttünk álló 2000 évben a kényszer szinte minden formáját alkalmazta az egyház. Ez történelmi tény, nem érdemes elbagatellizálni.
"A keresztények szerint már maga a homoszexualitás és a transzneműség is bűn." Így van.”
Kedves 35%-os. Nem tudom, te milyen keresztény vagy, de annak ellenére, hogy én nem vagyok az, jobban tisztában vagyok azzal, hogy erről mit is mond a “kézikönyved”, és az egyházad..ugyanis:
“De a hajlam önmagában még nem bűn, csak akkor válik azzá, ha cselekedet lesz belőle, vagyis ha a meleg hívő belép egy homoszexuális kapcsolatba.”
Persze, azzal nem értek egyet, hogy bármilyen formában bűn lenne, de legalább látjuk, hogy mennyire vagy hiteles. Amúgy a Bibliában hol van szó a transzneműségről, mint jelenség? Csak mert se nem betegség, se nem homoszexualitás..
Mostmar jó lenne, ha mindenki befejezne ezt a hitvitat mert már fárasztó olvasni vagy akkor menjetek át privátba, mert itt az egymásra való kopkodes megy már csak!
Egy újabb kérdés felmerult bennem, ti erről mit gondoltok? Megintcsak olyan hívő válaszoljon, aki mélyen hisz és nem egy bigott hívő.
Szóval :
Ha Isten elvileg mindent helyreállít az Új Földön, tehát nem lesz többé sírás, fájdalom, halál, betegség, nem lesz homoszexuális vágy stb, akkor a transzneműeket hogy fogja Isten helyreallitani? Úgy, hogy mondjuk a most férfi testben elő női lelkű ember ott majd férfi testben elő férfi lelkű lesz?
Ez azért elég durva, mert úgy az olyan mintha a mennyben az az illető már nem is önmaga lesz, márpedig az identitásunkat visszük magunkkal a mennybe. De nekem ha mondjuk azt mondaná valaki, higy fent a mennyben férfi lelked lesz, ami normálisan is "kellene" lennie, az nekem felfoghatatlan lenne.. Mert az mintha már nem is én lennék. Akkor hogy van most ez. Vagy egy transznemű ember hogy lesz helyreallitva?
Vagy hasonlóképp egy homoszexuális. Abból a földön ki lehet jönni egyáltalán?
Nem értem én ezt az egészet.
Nekem amit a legnehezebb elfogadnom az az, hogyha bármilyen "rendellenesség" miatt itt a Földön nem tudok nemi életet élni, családot alapítani, vagy csak nem jutok el oda hogy házasságot kossek és gyereket szuljek, mert mondjuk hamarabb visszajon Jézus, mielőtt oda kerülnek, hogy ezt megtapasztalhassam, akkor utána a mennyben erre már nincs lehetőségem, mert ott már nincs házasság, némi élet, gyerekszuletes.. És ha ezeket sosem tudom megtapasztalni és így élek le egy örök életet, azzal azt érezném hogy óriási veszteség ért és mindenről lemaradtam. Számomra az Isteni szeretet nem egyenlő a férjem iránt érzett szeretettel és szerelemmel és nem pótolja egyik a másikat, ezért nem értem, miért mondja azt Isten, hogy majd elég lesz Ő maga nekünk ott és majd nem vagyunk majd ezekre, hogy szex stb.. A szeretetnek több formája van.. Máshogy szeretem a férjem, máshogy a gyerekem, az anyám és máshogy Istent.
Isten szeretete nem pótolja nekem a férjem iránti szerelmem és nem értem, hogy az egyik miért kell kizarja a másikat.
A hitvita a valláskritika kategóriában szinte elkerülhetetlen. Segít elkerülni vagy legalábbis redukálni ezt, ha a kérdésed feltevésében és a hozzászólásaidban több támpontot adsz, világosabban fogalmazol és kevésbé vagy provokatív. Pl. a kérdéset azzal a megjegyzéssel indítottad, hogy "Rohelyes ez az egész Isten dolog".
Csak nem bigott, de mélyen vallásos emberektől fogadsz el válaszokat? Ha már a kereszténységben hiszel, szokj hozzá a gondolathoz, hogy egy ateista gyakran sokkal jobban ismeri a Bibliát, mint egy "mélyen vallásos", pusztán azért, mert többször olvasta és többet vitatkozott róla.
"...ha ezeket sosem tudom megtapasztalni és így élek le egy örök életet, azzal azt érezném hogy óriási veszteség ért és mindenről lemaradtam"
A bibliai tanítások szerint (bár a passzus helyétől függően némelyik részletekben ellentmond a másiknak), az örök életed maximálisan boldog lesz. Tehát nem kell attól tartanod, hogy nem éreznéd majd teljesnek és maximálisan boldognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!