Hivőktől kérdezem! Isten hogy engedheti meg, hogy valaki transznemű legyen?
Ez borzalmas és igazságtalan és hatalmas kicseszes valakivel..
Most tényleg ennek az embernek úgy kellene leelni az életet, hogy azzal nyugtatgassa magát, hogy majd egyszer ha Jézus visszajon, akkor majd mindent helyreállít és végre az lehet akinek Isten teremtette? Most tényleg ennek kellene vigasztalonak lennie?!
És az a szerencsétlen ember mégis hogy legyen így boldog? Hogy éljen így teljes életet?
Rohelyes ez az egész Isten dolog..
Meg lehet kövezni..
#Maria Del ore
Írod:
"Ez nem valamely "vallási" nézet, hanem az Életadó Forrás természetbeni elrendezése."
De, nagyon is vallási nézet. Az "Életadó forrás" ugyanis nem tény, hanem egy vallási hiedelem. Jelenlegi tudományos ismereteink szerint semmifele istenre nincs bizonyíték. Az élethez meg nincs szükség semmiféle teremtő hatalomra, anelkül is megvan magának, és anélkül is értelmezhető.
Két kutató, Jim Al-Khalili és Joe McFadden "Az élet kódja" című könyvükben a kvantumbiológia segítségével magyarázzák az életet, azt állítván, hogy a kvantummechanika az, amivel meg lehet oldani az élet rejtélyét. Magyarázazatuk rámutat arra, hogy az életben semmi misztikum nincs, ami szerintem arra billenti a mérleget, hogy az életet nem teremtette senki.
Íme a könyv, amiről beszéltem:
A Bibliát meg hiába idézed, mert mint elmondtam, semmi sem utal arra, hogy Istentől való lenne. Ez pedig azt jelenti, hogy semmiféle előjogokkal nem rendelkezik a benne található törvényekre nézve, hogy azok magasabb rendűek lennének. Nem azok, sőt csak a fejét foghatja az ember bizonyos szakaszoknál, hogy miként tudták elhitetni a papok Izraellel, hogy a könyv isteni sugallatra íródott.
Az emberiség tehát joggal veti el az Istenek tulajdonított vallási törvényeket, mert egyrészt nem igazolt az isteni eredetük, másrészt nem igazolt az sem, hogy valamiféle racionális alapjuk lenne. Az egész tekintélyelvi alapon működik: bűn az x MERT y azt mondta. Ez pedig hülyeség.
A jövőben a transznemű emberek ugyanolyan jogokkal fognak rendelkezni, mint az átlag ember. A diszkrimináció lesz az, amit büntethetnek, tehát te fogod a rövidebbet húzni, ha nem kezeled majd őket normális állampolgárokhoz méltóan.
"ezek még mindig csak a te dogmáid"
Nem az Én "dogmáim", nem Én vagyok az életadó. Isten szava a mérvadó, amiből beszélek. Az embereknél lehet, hogy "vallásszabadság van"
Istennél pedig nincs vallás szabadság, soha nem is volt, nem engedte, hogy az általa kért vagy felállitott imdatot elveket szinezni, vagy kiegésziteni lehet.
Ezért a valamikori népét meg is büntette, ha ilyet tettek.
Neked is csak annyit mondhatok, hogy amit elmondtam, azzal részemről megtettem egy feladatot, a továbbiakban, az emberek reagálása nem tartozik rám.
Maria del ore
"Istennél pedig nincs vallás szabadság, soha nem is volt, nem engedte, hogy az általa kért vagy felállitott imdatot elveket szinezni, vagy kiegésziteni lehet."
Már megint Isten nevében beszélsz. Honnan tudod, hogy Isten mit akar? Ja, persze a Bibliából. Honnan tudod, hogy a Biblia igaz? Ja, mert a Biblia azt állítja magáról, hogy Isten ihletése. Honnan tudod, hogy Isten ihletése? Mert Isten azt mondja a Bibliában, hogy a Biblia Isten ihletése. Egyes keresztényeknek 2000 év után még mindig nem lehet elmagyarázni, hogy a körkörös érvelés és az önhivatkozás miért nem érv.
Az a baj Maria, hogy tagadod mások jogát a szabad valláshoz, sőt, szerintem nem is érted mi az a vallásszabadság, nekem pedig nincs kedvem elmagyarázni. Keress rá a neten.
Maria Del ore!
"S nem erőltettem senkire, mindössze egy parancsot teljesitek, ami ennyiből áll."
Szerintem meg téged sajnos megtévesztettek, ugyanis isteni parancs valószínűleg nem létezik. Amit csinálsz, az vallásos buzgalom.
Üdv.
Maria del ore :
Ne beszeljel már hülyeségeket légyszíves..
Te tényleg ennyire nem érzed az ellentmondást?
Isten hagyja, hogy ilyen szar életed legyen, hogy így szülessel meg, így szenvedj transznemukent és azt állítod, hogy ha igazán kéri Istent, majd akkor hirtelen "normális" lesz?
Nem! Rohadtul nem! Ugyanúgy fog szenvedni tovább. Akkor mi a szarnak hívja magát Isten szabaditonak, ha nem szabadit meg?! Vagy erre neki külön fogalomtara van, hogy mit jelent nála a szabadító? Mert akkor rohadtul megcsillagozhatta volna ezt a Bibliaban, hogy akkor ne várjunk tőle segítséget, mert ugyanúgy benne hagy a szarba, majd megvigasztal azzal, hogy nembaj gyermekem, majd a mennybe jó lesz. Hát menjen a francba..
Szerintem ha valaki jót akar nekem és szeret, az meg sem engedi, hogy ilyen történjen velem.
Mekkora képmutatás már.. Belelok a szarba, majd azt mondja, ha igazán ki akarsz jönni, akkor nyújtom a kezem?
Te tényleg ennyire nem érzed az ellentmondást abba, hogy hagyja hogy megtortenjen majd nyújtja a kezét?
Mit gondol mégis valami bábuk vagyunk akiknek az életével így lehet szórakozni?
Hat takarodjon..
Maria del ore! Én Veled értek egyet!
Sajnos, akik nem keresik Istent és nem akarják Őt megérteni, azoknak nem is tárja fel magát. Isten jóval hatalmasabb, mint azt bárki is gondolná. Ebből adódóan, hogy képzelheti azt bárki is, hogy megérti az utolsó apró részletig, hogy mit és miért tesz? Ez sosem fog menni! Ezért viszont támadni? Lehet, de annak meglesz a következménye.
Én azt gondolom, hogy kellő visszafogottsággal és óvatossággal kezeljétek az Istennel kapcsolatos témát. Próbáljátok megismerni! Ha viszonyt nem akarjátok megismerni, akkor nem is fogjátok ismerni, ismeretlenül pedig nem biztos, hogy fair kritizálni.
Maria del ore csak a Ti érdeketekben mondja azt, amit mond és nem önös célokból.
A kérdezőnek írom, hogy nem tudom, hogy Te vagy-e a transznemű vagy általánosságban beszélsz-e Róluk, de egy "transznemű" örüljön, hogy abban a kegyelemben részesült, hogy nem szenved valamilyen testi fogyatékban. Vannak emberek sokkal rosszabb helyzetben is! Van, aki vakon éli le az életét, van, aki egész életében mások segítségére szorul, mert még a wc-t sem tudja elintézni. Mindenkinek abban a helyzetben kell megállnia a helyét, amiben van. Mindenkinek abban a helyzetben kell Isten felé fordulnia, amelyben van. Ez egy próbatétel, melyből fel lehet emelkedni és el is lehet bukni.
“de egy "transznemű" örüljön, hogy abban a kegyelemben részesült, hogy nem szenved valamilyen testi fogyatékban. “
Ugyan nem vagyok érintett, de az a “baj”, hogy míg a vadkeresztények a fogyatékosságot nem tartják bűnnek, addig a transzneműséget, homoszexualitást igen. Pedig, azt hiszem, az belátható, hogy egyikről sem tehet az ember. Mégis egy olyan dolog miatt bélyegzik meg, amit nem ő választott. Mert bármilyen bűn elkövetése választás kérdése. És az ilyen hozzáállás, amit Maria is tanúsít, vezetnek az olyan kérdésekhez, amiket a kérdező is feltett.
Ugyan nem vagyok hívő, de pont az ilyen szűklátókörű hozzáállás az, ami igazán tönkreteszi a transzneműeket és a melegeket. Az elfogadás hiánya és az ítélkezés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!