Hivőktől kérdezem! Isten hogy engedheti meg, hogy valaki transznemű legyen?
Ez borzalmas és igazságtalan és hatalmas kicseszes valakivel..
Most tényleg ennek az embernek úgy kellene leelni az életet, hogy azzal nyugtatgassa magát, hogy majd egyszer ha Jézus visszajon, akkor majd mindent helyreállít és végre az lehet akinek Isten teremtette? Most tényleg ennek kellene vigasztalonak lennie?!
És az a szerencsétlen ember mégis hogy legyen így boldog? Hogy éljen így teljes életet?
Rohelyes ez az egész Isten dolog..
Meg lehet kövezni..
A homoszexualitás és pl. a láb nélküli állapot nem ugyanaz. A lábatlan sosem fog tudni futni, viszont a homoszexuális képes lehet Isten akarata szerint élni.
A keresztények szerint akkor követ el valaki bűnt, ha tudja, hogy, amit tesz bűn és szándékkal követi azt el.
A fenti kérdésnek bizonyos szempontból örülni is lehet, mert a kérdezőt valamilyen szinten érdekli Isten. Tisztázni szeretné ezt a kérdéskört. (Bár nem a legjobb helyen.)
Isten hívőként azt mondom, hogy szerintem meg pont az istentelen látásmód teszi tönkre az embert, köztük a transzneműeket is. Szerintem szó sincs elfogadás hiányáról és ítélkezésről. Manapság a kereszténynél nem nagyon van toleránsabb. (Ez is okozza a gyengeségét szerintem.)
Minden ember felé szertettel kell fordulni. Az embert szeretni kell, de a bűnét nem. Az ítélkezés pedig Isten dolga.
42
"viszont a homoszexuális képes lehet Isten akarata szerint élni."
Aszerint él. Ha Isten homoszexuálisnak teremtette, akkor az az akarata, hogy így éljen.
“Manapság a kereszténynél nem nagyon van toleránsabb.”
A keresztények szerint már maga a homoszexualitás és a transzneműség is bűn. Olvastam itt jó pár kérdést, es nem csak az ehhez társuló cselekedeteket tekintik bűnnek (ami számomra szintén érthetetlen, hiszen nem ártanak senkinek)..a bűn szerintem az, hogy az emberek többsége nem fogadja el, ha valaki valamiben más, mint az “átlag”. És a keresztények nem fogadják el, máskülönben nem azzal jönnének, hogy “na majd Isten ezt és ezt fogja csinálni, HA neki megfelelően élsz...”. Miért nem lehet azt mondani, hogy Isten elfogad úgy ahogy vagy, hiszen FELTÉTEL NÉLKÜL szeret ugyebár... sem a homoszexualitás sem a transzneműség nem választható dolog, nem olyan, hogy holnaptól már nem lesznek azok..
A toleráns és az elfogadás nem ugyanaz. Mellesleg az emberiség vicce, hogy a keresztények a legtoleránsabbak. Ha így lenne, akkor nem próbálnák meg ráerőltetni senkire a hitüket és a nézeteiket. A keresztényeknél nem nagyon van ítélkezőbb, semmi megértés nincs bennük. Tisztelet persze a kivételnek, amiből sajnos nem túl sok van.
"A keresztények szerint már maga a homoszexualitás és a transzneműség is bűn." Így van.
"a bűn szerintem az, hogy az emberek többsége nem fogadja el, ha valaki valamiben más, mint az “átlag”."
Hogy mi a bűn, azt Isten kinyilatkoztatta. Egyébként nekem is van sok olyan, amit nagyon nehezemre esik betartani és nem ártanék vele más embernek, ha nem tartanám be. Máskülönben a tendencia pont az, hogy a "deviáció" (értsd. a hagyományostól eltérő) kezd átlagos lenni, ezért mindenki "bolond", aki nem azt képviseli. Erre a legjobb bizonyíték pl. az itt hozzászólók pontozása. Én azt tapasztalom, hogy aki tradicionális értékrend alapján nyilvánul meg azt lepontozzák. Ha valaki istentelen megjegyzéseket tesz az mindig 100%-hoz közeli pontot kap.
"És a keresztények nem fogadják el, máskülönben nem azzal jönnének, hogy “na majd Isten ezt és ezt fogja csinálni, HA neki megfelelően élsz...”."
Persze, hogy nem fogadják el, mivel ők az Isten által kinyilatkoztatott szabályokat tartják érvényesnek, nem azokat, amiket Te vagy más annak gondol. A másik, hogy egy vallásos ember általában mindig felhívja a figyelmet arra, hogy “na majd Isten ezt és ezt fogja csinálni, HA neki megfelelően élsz...”. De ezt nem valami hóbortból, gyűlöletből, cseszegtetésből teszik, hanem érted.
"Miért nem lehet azt mondani, hogy Isten elfogad úgy ahogy vagy, hiszen FELTÉTEL NÉLKÜL szeret ugyebár... sem a homoszexualitás sem a transzneműség nem választható dolog, nem olyan, hogy holnaptól már nem lesznek azok.."
Ahogy fentebb írtam. FELTÉTEL NÉLKÜL szeret, de a bűneidet nem fogja szeretni.
"A toleráns és az elfogadás nem ugyanaz. Mellesleg az emberiség vicce, hogy a keresztények a legtoleránsabbak. Ha így lenne, akkor nem próbálnák meg ráerőltetni senkire a hitüket és a nézeteiket."
Mostanság nem nagyon hallani olyat, hogy valakire erőszakosan rá akarná erőltetni egy keresztény egy másik emberre a hitét és a nézetét. Legalább is én nem hallok ilyet. Az más, hogy a véleményét elmondja, de az még nem erőszak.
"A keresztényeknél nem nagyon van ítélkezőbb, semmi megértés nincs bennük."
Pedig a keresztény tanítás szerint az ítélkezéstől tartózkodni kell. Ha valaki nem így tesz, az nem jár el szerintem helyesen. Hát erre mit mondjak. Gyarlók vagyunk mindnyájan. Mt 7,1: Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek!
A másik, hogy Jézus szavai állhatnak példaként mindannyiunknak, ami így szól:
Én pedig a legkevésbé sem törődöm azzal, hogy ti hogyan ítélkeztek felettem, vagy más emberek hogyan ítélkeznek egy napon; sőt magam sem ítélkezem önmagam felett.(1Kor 4,3)
Szóval Ti se törődjetek azzal, hogy mások, hogyan ítélkeznek felettetek, de próbáljátok Isten szavát keresni és annak megfelelő életet élni. :-)
"Minek egyáltalán probatetelen atmenni? Nem csináltam semmi rosszat csak isten a nyakamba dobott egy rakat bajt.. Szórakozik az emberrel."
- Pont azért, amiért az iskolákban és az egyetemeken is van felvételi. Amiért különböző katonai egységekbe is szigorú elvárások vannak. Amiért millió társulat, csoportosulás van, ahová bekerül csak a megfelelő kritériumok után lehet.
Csak a liberálisoknál működik az a történet, hogy egyenlők vagyunk, ezért nekem ugyanolyan jogom van mindenhez, mint másnak. A fenét! NINCS! A liberalizmus egy nem működő dolog. Pl.: ezért sincs egyetlen hadseregben, vállalatban sem liberalizmus, mert annak semmi ereje nem lenne. Az erő a rendben, a hierarchiában van, ahol mindenki a neki megfelelő szinten és pozícióban helyezkedik el.
Kedves kérdező, ha történetesen te vagy transznemű és keresztény is, akkor nehéz helyzetben vagy. Nincs az a mód, amivel a két dolgot összeegyeztethetőnek látnám. A kereszténység szerves része a kirekesztés, annak ellenére, hogy az ellenkezőjét tartják és vallják követői, valóban minden rossz szándék nélkül. Ha te volnék, ebbe a klubba nem szeretnék tartozni. A bronzkori ember moralitása, ez a vallás így tekint azokra, akik nem olyanok mint mindenki más:
3 Mózes 21
17 Így szólj Áronhoz: Ha lesz valaki utódaid közül a későbbi nemzedékekben, akinek testi fogyatkozása lesz, az ne mutassa be áldozatul Istenének a kenyerét.
18 Nem mutathatja be az, akinek testi fogyatkozása van, tehát aki vak, sánta, nyúlszájú, vagy törött végtagú;
19 se törött lábú, se törött kezű ember;
20 vagy aki púpos vagy vézna, vagy hályogos szemű, viszketeges vagy sömörös vagy sérves.
Ha a lelki helyzeted megengedi, akkor ereszd el ezt a dolgot és keresd meg a magad boldogságát a világban. Járj nyitott szemmel, keresd az életben a szépet és a jót. Kerüld azokat, akik meg akarják mondani neked, hogy hogyan kell viselkedj, hogyan kell érezz, kit szeress, ki és mi kell légy.
Ha létezik Isten, akkor az nem ez. Ez egy barbár vallás, amiről két évezrednyi bűn foszlott már le, hogy fokozatosan hozzásimuljon a modern, humanista világfelfogáshoz, aminek egyre inkább elfogadhatatlan részét képezik a bronzkori vallási rituálék. Már nem égetünk állatokat áldozatként, nem kövezzük halálra meleg embertársainkat, a rosszul viselkedő gyerekeket, a házasságtörőket. Mire a maradék pár réteg még lekopik, addigra szétfújja a szél a maradékot, az enyészeté lesz. A Biblia felkerül arra a könyvespolcra, ahova mindig is tartozott: a régi korok szépirodalma közé.
Nem nem tudod elengedni, akkor még mindig lehetőséged van szabadabb keresztény gyülekezetekhez csatlakozni, akik liberálisabb életfelfogást és emberibb, toleránsabb világlátást képviselnek.
Akárhogyis lesz, sok szerencsét kívánok ahhoz, hogy megtaláld magad!
“Manapság a kereszténynél nem nagyon van toleránsabb.”
A keresztény nem toleráns, hiszen az igazság egyedüli birtokosaként lép fel. Szerinte mindenki téved, aki nem osztja az ő nézeteit. Meg sem fordul a fejében, hogy a vallási nézetei tévesek.
Jó fej keresztények persze vannak, de maga a vallás nem jó fej. Főleg akkor nem, ha szektás, mert akkor még azt sem tolerálja, ha Harry Potter könyveket olvasok.
Én keresztény voltam, de örülök, hogy megszabadultam a gyülekezetből.
37%-os
"Hogy mi a bűn, azt Isten kinyilatkoztatta."
Nem nyilatkoztatta ki. Emberek írtak le dolgokat, amire aztán későbbi korok emberei rámondták, hogy na, ez Isten kinyilatkoztatása, ezért tessék így kezelni. Mert mi azt mondtuk. Pont.
Szerintem nem túl meggyőző érvelés.
---
"Persze, hogy nem fogadják el, mivel ők az Isten által kinyilatkoztatott szabályokat tartják érvényesnek, nem azokat, amiket Te vagy más annak gondol."
Akkor gondolom te pedig tagadod a férfi-női egyenjogúságot, mert a Bibliában ki van nyilatkoztatva, hogy a nő alárendeltje a férfinak.
---
"Mostanság nem nagyon hallani olyat, hogy valakire erőszakosan rá akarná erőltetni egy keresztény egy másik emberre a hitét és a nézetét."
Tényleg? Akkor miért ellenzitek a melegházasságot? Ja igen, mert a keresztények hite szerint ez bűn és mindenkinek a keresztények hite szerint kell élnie.
---
"Csak a liberálisoknál működik az a történet, hogy egyenlők vagyunk, ezért nekem ugyanolyan jogom van mindenhez, mint másnak."
A liberalizmus nem azt jelenti, hogy mindenhez jogod van, hanem, hogy AMIVEL MÁSNAK NEM ÁRTASZ, AHHOZ JOGOD VAN. Ezt hívjuk személyes szabadságnak és nagyon jól működik, ez meglátszik azon országok boldogságindexén, ahol az állam nem szól bele az egyén magánügyeibe.
51%-os
"Akkor gondolom te pedig tagadod a férfi-női egyenjogúságot, mert a Bibliában ki van nyilatkoztatva, hogy a nő alárendeltje a férfinak."
-Jól gondolod. :-)
---
"Mostanság nem nagyon hallani olyat, hogy valakire erőszakosan rá akarná erőltetni egy keresztény egy másik emberre a hitét és a nézetét."
Tényleg? Akkor miért ellenzitek a melegházasságot? Ja igen, mert a keresztények hite szerint ez bűn és mindenkinek a keresztények hite szerint kell élnie.
- Azt, hogy valamit ellenez a keresztény az nem erőszakoskodás. Pusztán él az általatok annyira szeretett szólásszabadságával és szabad vélemény nyilvánítás jogával és elmondja a véleményét. Az a tény, hogy Magyarországon a törvényhozók többsége jelenleg nem ért egyet a homoszexuális házassággal az nektek pech. A házasság a keresztényeknél egy szentség. Férfi és nő között. Egyértelmű, hogy a kereszténység nem fogja tudni sosem elfogadni a homoszexuális házasságot, mert bűnnek tartja. Nem kell mindenkinek a keresztény hit szerint élnie. Neked sem. Jézus sem kényszerített senkit, hogy kövesse őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!