Ateisták erről mi a véleményetek?
Akkor hinném el, ha van egy orvosi kivizsgálás elötte, ahol röntgenképekkel meg laborvizsgálatokkal bizonyított, hogy VAN baja a térdének, meg egy másik, ugyanilyen teljes körü vizsgálati eredmény, hogy megszünt minden probléma, eltünt a porckopás meg a gyulladás.
Enélkül egyértelmüen csak hazugságnak lehet tartani az egészet!
@Alex Fly(#11)
Nos, én egészségesen bementem egy hete a templomba, ahol a pap éppen kérte Jézust, hogy gyógyítsa meg azt, aki ez ügyben éppen hozzá imádkozik...
Mellettem egy férfi erre összeesett, és azóta nem tud járni. Én szerencsére csak influenzát kaptam, de még most is kínoz a hidegrázás. A sekrestyés keze hirtelen reszketni kezdett, ahogy Parkinson-kóros lett, és fel kellett adnia az állását, mert nem tudta az áldoztatás után se abbahagyni a csengetést...
Ellenben egy sorral előttem a 93 éves Mari néni hirtelen felpattant a liturgikus illemtannak megfelelő térdelő pózából, és 25-28 évesnek tűnő bomba-nő lett belőle. Mint később megtudtuk, Jézus egyszerűen a megfiatalítás módszerével gyógyította ki a nevezett hölgyet a rajta eluralkodó súlyosbodó időskori Alzheimer-kórból.
Marika, a bomba nő, ekkor mosolyogva elindult a templom kijárata felé, de látva a betegesen verejtékező arcomat és a lázban égő kérdő és csodálkozó tekintetemet, még kacéran odavetette nekem - Jézus megjelent nekem, és mondá, hogy az imám meghallgattatik, de valamit valamiért... Bocsika! :)
Ugye elhiszed nekem ezt a történetet! Annyi csodát láttál már, miért pont az én történetemben kételkednél?
;)
Kedves @Kérdező!
És te ehhez mit szólsz?
Ezekhez a csodákhoz képest az általad bemutatott kismiska, nem?
Pl. idézve a cikkből: "Az egyik este 12-13 tolószékben ülő embert sorakoztattak fel az emelvénytől lévő baloldali fal mentén, és kb.15 bénát, akiket a helyi kórházból szállítottak az emelvénytől jobbra eső fal menti részhez. Amikor ezek az emberek látták Isten erejének megnyilvánulásait, úgy ugrottak fel a tolószékükből, mintha katonák lettek volna..."
Megy ez, mint a karikacsapás, és hát Alex Fly topiktársunk is látott már számos ilyen esetet, így hát a dolgot bizonyítottnak is tekinthetjük.
De azért én is kérdeznék tőled valamit. Az ugye lehetséges, hogy egy mélyen hívő ember a biztosítónál dolgozik? Talán Alex Fly topiktársunk is.
Tegyük fel, hogy a hitetlen ateista főnöke odamegy hozzá, és mondja Alexünknek, hogy a 12-13 tolószékes közül Joe-nak és George-nak igen nagy biztosítási összegeket fizettek ki akkor, amikor tolószékbe kerültek. A főnök megkéri Alexünket, hogy nézzen alaposabban utána a dolognak, hogy nem biztosítási csalásról van-e szó.
Szerinted helyesen viselkedik majd Alex, ha a gonosz ateista főnökének is ezt válaszolja? - Uram! Mivel magam is tapasztaltam hasonló eseteket, így nem látom be, miért kellene kapásból csalóknak nézni ezeket az embereket. Én hiszek nekik, és Ön is csak azért akadékoskodik, mert köztudottan ateista és megrögzött materialista.
Nos? Mi a véleményed?
Amúgy ilyen csodák után sokkal egyszerűbb bizonyítékoknak is kell keletkezni, mint röntgenképek, orvosi jelentések..stb. Pl. az állam azonnal beszüntetné a mindenféle juttatásokat, ami a bénáknak jár, és ebből tuti nagy pereskedések születnek, mert a meggyógyult vakoknak, bénáknak innentől kezdve munkahelyet kell keresni, a kedvezményes parkolójegyeiket vissza kell szolgáltatni... stbstb.
Töménytelen mennyiségű tárgyi bizonyítéknak kell keletkeznie az ilyen csoda után, és mi van helyette?
Csak ez (Alex Fly): "mivel magam is tapasztaltam hasonló eseteket, így nem látom be, miért kellene kapásból elutasítani..."
Persze! Addig, amíg az égvilágon semmiféle problémánk nem származik a csodából, addig könnyen lenézhetjük azokat, akik bizonyítékokat kérnek...
Ja...
@Kérdező: "Ugye ugye, hogy máris megvan a véleményetek a bizonyítékok, és tények megvizsgálása nélkül, pedig utána járhatnátok."
Én utána jártam. Papírokat, röntgenképeket nyálaztam át...stb. Szóval csalás történt. Hm?
Remélem nem fogsz rólam kialakítani elhamarkodottan véleményt, és utána jársz, hogy utána jártam-e...
Az, ami a többi ilyen gyógyulásos maszlagról: csalás.
A Felházról is azt terjesztették, hogy meggyógyulnak ott az emberek. Elmentem alkalomra, ami egy vidéki nagy városban volt tartva, de semmi olyat nem láttam. Ellenben 1000-el ment a hülyítés, az érzelmi manipuláció, rossz volt látni a sok naiv, hiszékeny fiatalt.
Kb. ez a véleményem.
Üdv,
egy ateista.
Huh, nem is tudtam erről a Felházról...
https://www.youtube.com/watch?v=Qf78SLCLtSI
1:58-tól kiderül, hogy a bénát kiimádkozták a helyiek a tolószékből. :) - később valami tiniféle esküdözik, hogy a tuti töröttkezű is hippsz-hoppsz... stb.
Na, és mint mondják utána, ez a természetfeletti információszerzés (jelentsen ez bármit is) olyan olajozottan ment a fiataloknak, mintha csak vajat kennénk a kenyérre...
No, persze lehet. Mert hát mi nem lehet.... De azért felmerül bennem egy-két kérdés...
1.
Szóval ilyen gyógyítós csodákhoz elég csak egy Orbán Győző, aki egy nagy senki papilag, meg hitkioktatásilag is egy nagy nulla... magyarán a nép egyszerű akárkije, aki máris nagyüzemben előzi le az aszfalton Jézus gyógyítós csodatevéseit...
Innentől kezdve mi bizonyítja, hogy Jézus természetfeletti személy volt? Lehet, hogy Jézus is csak egy ilyen egyszerű akárki volt? Nem kunszt a halottfeltámasztás se, csak erősen kell imádkozni!... 2019-ben Jézust ebben is simán egy hétköznapi lelkész lefőzte...
https://www.youtube.com/watch?v=D4PhwYa2s2I
Vízen járást nem kerestem, de biztos olyan is van, de ha nincs, majd lesz...
Szóval, ha ilyen könnyű ugyanolyannak lenni, mint Jézus, akkor mitől kellene elhinni, hogy ő tényleg Isten fia, vagy hogy ő maga egy Isten? - vagy mit tudom én má', hogy hivatalosan mit is kellene róla gondolni. :)
2.
A Felházas (mi a bánatot jelent az a Felház? - mert a felhámot még csak értem...) filmben a 2:52-től kijelenti a tök egészségesnek látszó fickó, hogy nagyon veszélyes a csodahajkurászás, és elégedjünk meg egy-kettővel mutatóba...
Azért ez az álláspontja sokkal meggyőzőbb lett volna, ha kiderül róla, hogy hiányzik egy karja, és éppen elkezdtek volna a fiatalok érte is imádkozni, de ő leintette őket, hogy ne hajkurásszák a csodákat, mert az veszélyes üzem (nem tudni, miért). Szóval csak néhány kivételezettet gyógyítottak meg itt, akik csak egy cirkuszi mutatványosdi részei voltak, bizonyítandó a hit erejét??? És többi szenvedő beteg??? Hát szerintem ez a mutatványosdi igen gyomorforgatóra sikeredett, ráadásul ez az Orbán kölyök visszalép a Felházból, és nem hajlandó a sok reménykedőt meggyógyítani...
3.
Érthetetlen, hogy ezek a csodás gyógyulások állandóan szemre ép emberekkel történnek. Miért nincs olyan, hogy mondjuk valakinek kompletten hiányzik az egyik lába, és hippsz-hoppsz... ima! ... és már van is lába?
Úgy tűnik, hogy ezek a csodák kizárólag szemre ép emberekkel működnek csak... :D
Ja...
4.
Miért nem viszik az Orbán kölyök elé a sok koronavírussal fertőzöttet? (szemre teljesen épek, így lehetne velük csodát tenni) Vagy a sok imádkozó fiatal elé?
De nem! Csodát tenni veszélyes. Veszélyesebb, mint koronavírussal megfertőződni... Biztos a sok imádkozó fiatal közül, ha az egyik megfertőződne, nem is kérné a többit, hogy imádkozza ki őt a bajból...
Hoppá! Lehet, hogy a koronavírusok is imádkoznak, és arra kérik Istent, hogy tegye lehetővé számukra csodával, hogy ők minél jobban elterjedhessenek az ember által? Ha így van, akkor úgy tűnik, hogy Istennél egyelőre nyerőbb a koronavírus imája, mint az emberé... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!