Mi történt a jehóva tanúival?
Tán komolyan vették a tanácsot, hogy "ne etesd a trollt"!
Amíg a te trollkodásodra pazarolnák a saját idejüket, addig inkább segítenek két-három olyan embernek, akiknek valóban szükségük van a segítségre. Épp azt teszik, amit Jézus is tenne a helyükben.
"premimsszát" nem is volt szándékomban írni... :)
De mivel nem én tettem fel a kérdést és annak tárgya is inkább pökhendi személyeskedés, mintsem konstruktív eszmecsere, így nekem megfelel az a tudományos igényességgel összeállított füzet, amit belinkeltem.
"Ez is tele van "hazugsággal" "
Amúgy tényleg. Teli van tények elhallgatásával, ferdítésekkel és hazugságokkal.
Például szimplán elhallgatja a ribozimek létezését, csak hogy hazug módon a fehérjékhez köthesse az RNS molekulák létrejöttét. Mindezt gondolom abban a reményben hogy egy hamis tyúk vagy a tojás analógiát nyomjon le az olvasó torkán.
Itt is "és máshol is) van szó a riboszómákról, amelyek a legjelentősebb ribozimek:
"Hazug módon"? Miért is?
Mert nem kell a fehérje az RNS létrejöttéhez? Vagy a tyúk-tojás kérdés hamis? Nagyon el vagytok szállva magatoktól, csak éppen a tudományos igazolás, a tudományos kritériumoknak minden szempontból megfelelő bizonyítás hiányzik.
Az ilyen szavakkal nem kellene valódi bizonyítékok nélkül dobálózni, főleg nem addig, míg az a bizonyos "RNS-világ" csak egy elmélet, melyet egyes materialisták eröltetnek kínjukban.
"Hazug módon"? Miért is?
Mert nem kell a fehérje az RNS létrejöttéhez?"
Így van.
Mellesleg csak úgy megsúgom, hogy a fehérjék semmi újat nem hoznak létre, csak katalizátorként működnek a folyamatokban. Ami végbemegy enzimekkel, az végbemegy enzimek nélkül is, csak ritkábban és lassabban.
Úgy látszik, ebbe nekem már bele sem kell kotyognom :)
Annyit esetleg:
"Sokan, akik az evolúcióban hisznek, azt mondják, hogy az élet évmilliárdokkal ezelőtt keletkezett egy ősi tavacskában vagy az óceán mélyén. Úgy tartják, hogy a vegyületek egy ilyesmi helyen egyszer csak buborékszerű szerkezetekké rendeződtek, összetett molekulákat alkottak, és osztódni kezdtek."
Ez nem az evolúciós ELMÉLET, hanem az abiogenezis és egy HIPOTÉZIS. Ezzel két dolgot szeretnék közölni:
1, nincs olyan, hogy "ez is csak egy elmélet". Ha valami elmélet, az bizonyítva van.
2, Elvárni a történelem tudománytól, hogy írja le az elemi részecskék mozgását pont ilyen butaság. Értsd, az evolúciós elmélet sem az abiogenezist, sem a fúziós reakciót sőt még az előbb említett elemi részecskék mozgását sem foglalja magában.
És ugye, ha már csúsztatással (hazugsággal) indít, ugyan mit várhatunk el a többitől?
"... a fehérjék semmi újat nem hoznak létre..."
"A DNS-RNS-fehérje csapat zsákutcáját tekintve néhány kutató előállt „az RNS-világ” hipotézissel. Az 1980-as években a kutatók felfedezték a laboratóriumaikban, hogy az RNS-molekulák képesek a saját enzimjeikként működni úgy, hogy kettécsippentik magukat, majd újra összefonódnak. Úgy gondolták, hogy az RNS lehetett az első önmásoló molekula. Az elmélet szerint ezek az RNS-molekulák idővel megtanulták, hogy sejthártyákat készítsenek, majd végül az RNS-organizmus megalkotta a DNS-t. „Az RNS-világ apostolai hiszik, hogy elméletüket, ha nem is evangéliumként, de legalább úgy kell tekinteni, mint ami a legközelebb áll az igazsághoz” — írja Phil Cohen a New Scientist folyóiratban.
Ennek ellenére nem minden tudós fogadja el ezt a forgatókönyvet. Cohen megjegyzi, hogy a szkeptikusok „érvelése szerint túlságosan nagy az ugrásszerű átmenet annak felfedezésétől, hogy két RNS-molekula bizonyos fokú öncsonkításban vett részt egy kémcsőben, addig az állításig, hogy az RNS képes volt egyes-egyedül egy sejtet alkotni, és elindítani az élet megjelenését a Földön”.
Egyéb aggályok is vannak. Carl Woese biológus szerint „az RNS-világ elmélet . . . vészesen törékeny, mert nem ad magyarázatot arra, hogy az első RNS-molekulák létrehozását tápláló energia honnan származik”. A tudósok pedig még nem találtak egyetlen darab RNS-t sem, amely nullpontról indulva tudta volna sokszorosítani magát. És ott van az a kérdés is, hogy honnan származik az RNS. Bár „az RNS-világ” elmélet sok tankönyvben benne van, az elmélet többnyire „okoskodó optimizmus” — mondja Gary Olsen kutató."
Maradjunk a hipotézisnél, ne próbáljuk "tényként" kezelni egy feltételezést.
Kérdező, itt jön képbe amit írtál kioktatóan, "hazugságnak" beállítva egy olyan szöveget, amit erősen sikerült félremagyaráznod, mondhatni szalmabáb érvelést produkáltál.
Idéztél egy szöveget a Tanúk egyik kiadványából, majd ezt írtad:
"Ez nem az evolúciós ELMÉLET, hanem az abiogenezis és egy HIPOTÉZIS."
Állította-e valaki hogy ez az evolúciós elmélet? A kiadvány egészen pontosan így fogalmazott:
"Sokan, akik az evolúcióban hisznek, azt mondják, hogy az élet évmilliárdokkal ezelőtt keletkezett..."
Látod? Nem figyelsz, felületes vagy! Az hogy ideológiailag elfogult, az csak hab a tortán.
Ezen kívül én mindig is mondtam (és ezzel nem csak a Tanúk értenek egyet), hogy az evolúciós "elmélet" szigorúan véve nem érdemli meg, hogy elméletnek nevezzük, hiszen nem csak az abiogenezis teória hanem éppen olyan maga a biológiai evolúció "elmélete" is. Ezt említettem, amikor azt írtam, hogy a tudományos bizonyítás kritériumainak ez az eredet mítosz a legkevésbé sem felel meg!
Csakhogy a közfelfogásban az 'elmélet' és 'bizonyítottság' erősen elkülönül egymástól! Ezért gyakran szerepel így azon teóriákra is az elmélet fogalma, melyekre nincs valóságos bizonyíték és a legkevésbé lehet ténynek nevezni.
És ha hiszed, ha nem kérdező, Jehova Tanúi a kiadványokban pontosan különbséget tesznek a kémiai és a biológiai evolúció elgondolása között.
"Maradjunk a hipotézisnél, ne próbáljuk "tényként" kezelni egy feltételezést."
Nem feltételezés, egy szimpla tényt írtam, miszerint a folyamatokban enzimként résztvevő fehérjék csak katalizátorok, azaz gyorsítják a folyamatokat. Ami azt jelenti hogy egyszerűen hazugság az állítás hogy fehérjékre is szükség lenne bármilyen biokémiai folyamathoz.
Mellesleg az idézett szöveged megintcsak egy hazugságokkal teli maszlag. Például ott az a rész, amikor úgy tesz, mintha senki sem tudná, honnan származik a Földön az energia. Holott tökéletesen ismert a Napban zajló fúzió és az általa felszabaduló energia.
"... hazugság az állítás hogy fehérjékre is szükség lenne bármilyen biokémiai folyamathoz."
A fehérjék fontosabb szerepe a Wikipédia szerint:
"A fehérjék sokféle funkciót töltenek be a szervezetben, ezek közül a fontosabbak:
Enzimek, például: tripszin, citokróm-c.
Transzportfehérjék: feladatuk a szervek közti szállító feladatok ellátása. Például: hemoglobin, hemocianin, szérumalbumin.
Védőfehérjék: lehetővé teszik, hogy a szervezet fertőzéssel vagy sérüléssel szemben védekezzen. Például: ellenanyagok, fibrinogén, trombin.
Toxinok, például kígyómérgek.
Hormonok, például: inzulin, mellékvesekéreg-serkentő hormon (ACTH), növekedési hormon (GH).
Struktúrfehérjék: a mozgáshoz szilárd vázat biztosítanak, és a külső védelmet szolgálják. Például: kollagén, elsztin, retikulin
Motorfehérjék: a sejtszervecskék, vezikulumok sejten belüli mozgatása. Pl.: aktin, miozin, kinezin, dinein
Tartalékfehérjék: az embrionális fejlődés korai szakaszában tartalékként szolgálnak. Például: ovalbumin, kazein."
"Mellesleg az idézett szöveged megintcsak egy hazugságokkal teli maszlag."
Milyen könnyű ezt a vádaskodást ismételgeti, amikor lényegében nem kell bemutatni valódi bizonyítékot. Hány hazugság is van benne, azt állítod tele van. Na persze!
"úgy tesz, mintha senki sem tudná, honnan származik a Földön az energia."
Ez egy idézet volt egy biológus szakembertől. Nyilván nem ért egyet veled. Mint szerintem oly sokan szerencsére! Ennyire egységes a biológia és a biokémia tudománya.
Nincs ezzel semmi baj egészen addig, míg valaki nem válik olyan szélsőségesen kirekesztővé, ami meggátolja abban hogy mások véleményét is figyelembe vegye.
Ez is tele van hazugsággal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!