Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztény vallások mit...

A keresztény vallások mit találnak jónak az örök életben?

Figyelt kérdés
Szerintem az örök életnél, mégha az a "Mennyben" is van, nincsen rosszabb dolog, az intelligencia legfontosabb eleme a halál, egy embernek nem jó az örök élet

2020. febr. 7. 17:10
1 2 3 4
 31/35 követ62 ***** válasza:

Kedves Anahystor.

A Biblia valós jellegét nem lehet csak úgy athok módon néhány szóban bemutatni. Ahoz idő, türelem és alázat kell. Ami belőled sajna hiányzik. Tehát kár a fáradságért.

Úgy, hogy tőlem úgy könyvelsz ahogy akarsz. Akár mérlegképesen is. 😁

Vagy is egyáltalán nem érdekel mit gondolsz a kereszténységről, a hitről, meg úgy egyáltalán rólam.

Jézus hamarosan visszatért akkor majd meglátod amit meg kell.

2020. febr. 11. 22:41
 32/35 anonim ***** válasza:
60%

Őket is támadd meg ezért feltétlenűl :D de háromszor is! :D :D :D

"Ismert erdei körökben az az általános nézet

hogy Micimackó, mint minden medve, szereti a mézet

És ez nem csak afféle szerény vélemény

hanem határozottan állítom, hogy tény, tény, tény"

2020. febr. 11. 23:24
 33/35 anonim ***** válasza:
60%

Nem olvastam a válaszokat szóval lehet ismételek valakit. Én a bibliai "örök élet" dologot mindig is örök létezésként fogtam fel.

Az emberekbe, állatokba bele van kódolva az életösztön már csak azon egyszerű okból kifolyólag is, hogy a halál ismeretlenje félelmetes. Belegondoltam, hogy én, mint komplex aggyal rendelkező ember miért nem akarok meghalni? Az a válaszom, hogy MÉG nem akarok. Még annyi dolog van amit nem láttam, még annyi dolog van amit nem ízleltem, hallottam, értettem meg. A "még nem" tart életben és ad értelmet a létemnek. Így én arra jutottam, hogy ha létezne örök élet nem akarnám elvenni, mert miután a létezésem világok pusztulását nézte végig és megértett a lehulló levél értelmén keresztül az univerzum titkaig mindent, nem lenne az a "még" az a "mégtöbb tudás" ami értelmet adna a további létemnek. Szóval meg kellene szűnnöm. Meg kellene halnom. Fogalmam sincs mi van az emberélet után, de rohadt kíváncsi vagyok. És elnézést ha érthetetlenre sikerült. Nem akartam beleásni magam az ateista/keresztény vitába, csak ez is egy vélemény.

Ps: ateista vagyok :D

2020. febr. 12. 21:53
 34/35 KZitus ***** válasza:
24%

Szia

Az örök élet nem csak keresztény hit sajátossága. Ez a Biblia fő témája. Miért?

Az emberi történelem hajnalán nem volt szükség arra, hogy feltámadjanak az emberek. Istennek az emberekre vonatkozó eredeti szándékában nem szerepelt a feltámadás, ugyanis Isten szándéka szerint a halál nem volt az emberi élet természetes velejárója. Isten élő emberekkel szerette volna megtölteni a földet, nem pedig egy hanyatló, haldokló fajjal. A teremtési munkája tökéletes volt, az emberekben nem volt hiányosság, fogyatékosság, és nem betegedtek meg ("Kőszikla, cselekedete tökéletes, hisz minden tette igazságos. A hűség Istene, aki sosem igazságtalan. Igazságos és egyenes ő." 5Móz 32:4). Jehova megáldotta az első emberpárt, és azt mondta nekik, hogy sokasodjanak, és töltsék be a földet ("Majd Isten megáldotta őket, és ezt mondta nekik: „Legyetek termékenyek, sokasodjatok, népesítsétek be a földet, és hajtsátok uralmatok alá! Uralkodjatok a tenger halain, az ég repdeső teremtményein, és minden élőlényen, amely a földön mozog!” 1Móz 1:28). Ebben az áldásban nincs semmilyen utalás a betegségre vagy a halálra. Isten nem korlátozta az emberi élet hosszát.

2020. febr. 26. 19:52
 35/35 A kérdező kommentje:

"Istennek az emberekre vonatkozó eredeti szándékában nem szerepelt a feltámadás, ugyanis Isten szándéka szerint a halál nem volt az emberi élet természetes velejárója. Isten élő emberekkel szerette volna megtölteni a földet, nem pedig egy hanyatló, haldokló fajjal."

Ha nem volt halál, és eleve örökké éltek, akkor mégis, mi szükség volt a halgatatlanság fájára?

És ha nem volt fogyatékosság, miért kellett a tudás fája?

2020. ápr. 6. 00:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!