A keresztény vallások mit találnak jónak az örök életben?
Hát normál földi életben valóban abszurd volna. Az ember tudata önnön hibáit csak bizonyos szintig képes elviselni. Aki élt vagy beszélt hosszabb ideig aggastyánkorú emberrel, az tudja, hogy elég érzelmesek, könnyen elpityerednek. Minket, fiatalokat és felnőtteket egybetart a saját ambíciónk. Mindenkinek vannak mocskos titkai, szánalmas hibái, amiket soha nem fed fel, egy életen át rejteget önmagában. Az időseknél ezek elkezdenek szivárogni, és a bagatellnek tűnő hibák és események is már kínozzák őket, mert felidézik egy élethosszon tartó tökéletlenség rengeteg ballépését. Ebben a létállapotban már évtizedek is abszurdak, nemhogy egy örökkévalóság.
A kereszténység az örök életet nem is ebben értelmezi, hanem Isten társaságában. Éppenhogy a puszta halál foszt meg mindent az értékétől, mert minden odavész vele, ez a nihilizmus kapuja. Dolgoknak az ad valódi értelmet, hogy túlmutatnak a földi biológiai létezésen.
A kérdésed egy félreértést is tartalmazhat, ahol azt írod: "egy embernek nem jó az örök élet". A keresztény vallást vallók nem feltétlen emberi testben képzelik el a jövőjüket.
Konkrét vallástól függően általában úgy látják, hogy a következő életben örökké élnek, Isten társaságában. Az idejüket pedig azzal töltik, hogy Istent dicsőítik. Nincs szomorúság, csak boldogság.
Az imént leírt felállást értelmezve egy pszichiátriai osztály képe merülhet fel valakiben. A dicsőítés inkább büntetésnek hangzik.
Tartalmaz egy komoly paradoxont is. Mikor egy vallásos édesanya meghal, a mennybe jut, meghal a (más vallású vagy ateista) gyermeke is, aki a bűnei miatt a pokolban végzi. Akkor az édesanya vajon hogyan lehetne boldog távol gyermekétől, akiről tudja hogy a kínok kínját állja ki?
Szerintem ha lehet szörnyűség az öröklétben, akkor az nem az időtartam önmagában, hanem a kilátás, hogy mivel kell eltölteni.
13as, ez mondjuk igaz, így nem sok értelme lenne. Én az örök életet úgy értelmezem, ahogy a Biblia írja.
Ésaiás 65:21. Házakat építnek és bennök lakoznak, és szőlőket plántálnak és eszik azok gyümölcsét.
22. Nem úgy építnek, hogy más lakjék benne; nem úgy plántálnak, hogy más egye a gyümölcsöt, mert mint a fáké, oly hosszú lesz népem élete, és kezeik munkáját elhasználják választottaim.
23. Nem fáradnak hiába, nem nemzenek a korai halálnak, mivel az Úr áldottainak magva ők, és ivadékaik velök megmaradnak.
24. És mielőtt kiáltanának, én felelek, ők még beszélnek, és én már meghallgattam.
Jelenések 21:4. És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.
Zsoltárok 37:29. Az igazak öröklik a földet, és mindvégig rajta lakoznak.
Egyértelműen fogalmaz az Írás, az örök életet a földön kell elképzelni. Meghát nyilván a Mennyországban nem kell hazát építeni, szőlőt enni, etc.
én nem tudom , hogy szeretném -e ,ha örökké tartana egy életszakaszom -
az pedig hogy fiatal,egészséges, boldog, szerelmes ,vidám,szép - család - szép volna - csak pl sohasem nőnének fel a gyerekeim ...nem biztos hogy örökké kamaszt szeretnék nevelni , meg el sem tudnám képzelni egyszerre az évmilliárdokon keresztül éltek feltámadását
az örök életben mindig van egy szerep- egy mindig gyerek, egy mindig nagymama , egy mindig unalmas szomszédbácsi stb - tehát egy pontban megállt életet lehet elképzelni ? - ha ez volna az eredeti elképzelés ..
én máshogy értelmezem
szerintem az örök élet más -
az emberiség végeláthatatlan élete egy körforgásban -
olyan mint az évszakok ..kikelet, tavasz - nyár ősz tél ...
minden élőlénynél - és ezáltal létezik az örök élet a földön , amiben részt vehetek és hálás lehetek azért hogy itt lehetek ...
A csoda pedig hogy ilyen - eddigi adatok szerint máshol nincs az univerzumban .
Tényleg : hol van még kék ég, zöld fák, patakok, tenger , évszakok , élőlények , napsugár ... ?
Akkor mi most hol vagyunk ?
Nevezhetjük földi paradicsomnak -
Azt hogy az emberek pokollá változtatják ..erről ír átvitt értelemben a Biblia ..
és azt is értelmezni kell hogy önmagunknak tesszük -
ha helyesen élsz - milyen lesz az életed a paradicsomban , de ha nem akkor a pokolra kerülsz - tehát a saját életed teheted pokollá ..
A másik csoda a lélek - érzések minden élőlényben - még a kiscsibe is fél vagy fut az anyja után , a kotlósban pedig ott van az anyai ösztön ..
mi ez ha nem egy átfogó fogalom - a Szentlélek a földi paradicsomban
a teremtés - az élet ,a fogantatás az élőlény kifejlődése - az alkotás - a Teremtő - az Isten ...
Lehet bármennyi vallás -
egy Budhista gyereke is ugyanúgy fejlődik ki a Teremtő által megszabott ütemben , mint egy indiáné a teremtés mit cselekedet által .. ..
egy hörcsögé és egy elefánté is ..
tehát az Atya a Fiú és a Szentlélek - örök élet
a Termemtés mint cselekvés az életadó , a Fiú mint megtestesült földi lény- a Szentlélek mint a tudat, érzések .. - az Atyja pedig a Teremtő
egyik sem létezik a másik nélkül
Azért a 100 év is sok, nézd meg Kirk Douglast, milyen szörnyen nézett ki. Én max. 70 évig akarok élni, elég annyi, lógó tökkel ki akar járkálgatni? Nincs értelme.
Ahogy te mondtad, az intelligencia legfontosabb eleme a halál, így mivel az öröklét nagyon depressziós, unalmas, értéktelen, de csak akkor ha van intelligencia , de mivel meghal az aggyal, ezért nem lesz unalmas. Nézz meg egy bolondot, minden nap ugyanarra sétáltatják, mégis imád élni.
"Az időseknél ezek elkezdenek szivárogni, és a bagatellnek tűnő hibák és események is már kínozzák őket, mert felidézik egy élethosszon tartó tökéletlenség rengeteg ballépését"
Dehogyis..
12
"Az időseknél ezek elkezdenek szivárogni, és a bagatellnek tűnő hibák és események is már kínozzák őket, mert felidézik egy élethosszon tartó tökéletlenség rengeteg ballépését"
Amikor az ember ezzel szembesül - közelebbről van alkalma idős embereket megfigyelni, akkor érti meg ...- szerintem ez nagyon így van ahogy megfogalmaztad
Mindenek előtt azért, mert Isten jónak ígérte. "Mit szem nem látott, fül nem hallott, ember szíve meg sem gondolt amit készít az Isten az Őt szeretőknek."
Testben fogunk élni, de nem ebben a testben. Úgy írja a Biblia, hogy dicsőséges testben. (Nemtudom milyen az, még mielőtt kérdeznéd.)
Viszont az tény, semmi nem korlátozza azt a testet. Nem lesz szükségünk űrhajókra az űrben való közlekedésre. Bejárhatjuk az egész univerzumot (lesz rá időnk), vagy, ha van a multiverzumot.
De lesz a Földön is otthonunk amit mi építünk, föld amit művelünk.
Magától Istentől tanulunk és nem fáradunk bele. Az agyunkban újabb és újabb pályák alakulnak ki az idegrendszernek. Korlátlan lesz a tudás befogadó képességünk. Kiteljesedhetünk abban amiben a legjobbak leszünk.
Istennel együtt leszünk örökre.
Hányszor vágyunk arra, hogy ami jó bár csak sosem érne véget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!