A szentlélek miben van, a spermában, vagy a petében?
Azt tudjuk, hogy a születése a gyermeknek a fogantatással kezdődik, ahogy a petesejtet megtermékenyíti a spermium és a szülőktől kapott genetikai örökségünk egybekerül.
A génpár egyik fele a spermiumban van, a másiké a petékben, de hol van a lélek?
Ha a petesejtekben, akkor a menstruációval eléggé nagy lélekpazarlás jön létre, ha a spermákban, akkor meg eleve a több millió spermiumból csak egy vesz részt az aktus során a fogantatásban, a többi lélek pocsékba megy, vagy egyáltalán mikor történik a lélek keletkezése, vagy behelyezése az embrióba?
Egyik sem
A lélek maga az ember. Amikor megfogan, akkor egyedi lélek, vagy is egyéniség alakul ki a két szülő sejtjeiből.
Az élethez szükséges energiát adja a Teremtő.
Ha nem is ragadós cuccal, de szentelt vízzel körbe lehetne locsolni a falakat és a járdákat, úgy hogy mindig csöpögjön és érezzük, hogy ott van...
Szerintem ti most az emberek lelkéről beszéltek. Ezt vagy küldik, vagy kialakul és kivágható az emberrel vagy a test csak egy rádió.
Van ez a dolog, ez a kereső a neten, oda beírhatnál szavakat és elolvashatnád mit írnak a lélekről, a Szentlélekről, és akkor feltehetnél egy értelmes kérdést.
Mert ha a Bibliából szeretnél kiindulni, hát ott csak egy esetben működött közre a Szentlélek, és nem minden gyerek születésénél. Ott is úgy fogalmaznak, hogy "által" szóval nem vele egyesülve.
Ha viszont azt szeretnéd megkérdezni hogy kerül az emberbe a lélek, és mikor, arról már itt elég sokszor tettek fel kérdést, érkeztek is rá válaszok, az enyém azt hiszem az volt, hogy erre a kérdésre nem tudjuk a választ.
Különben meg ahhoz, hogy két elem egyesülve létrehozzon egy harmadik, más tulajdonságokkal rendelkező anyagot, semmiféle csodára vagy hitre nincs szükség.
Tudod mit jelent a Szent kifejezés?
Bár lenulláztál, azonban erről megfeledkeztél:
Makulátlan, egy pontnyi hiba sincs benne. Amikor a Két tökéletlen embernek utódja születik, bűnrevaló hajlammal születik. Ha szent lenne, akkor nem lenne tökéletlen, és a halál sem járna neki.
Az ember innen alulról való. Egyedül Jézus mondhatja el magáról, hogy felülről való. Ezért is nevezik szentnek, Isten fiának.
(János 8:23) . . .„Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
(Zsoltárok 51:5) 5 Bizony vétkesnek születtem, és bűnben fogant engem anyám.
Ha igaz lenne amit irtál, akkor ezek hazugságok lennének.
Isten szava pedig nem hazugságon alapszik.
A szentlélek a pokolban van.
Amúgy meg a lélek se nem a spermában se nem a petében van, hanem az egyesüléskor alakul ki, tulajdonképpen a testtel együtt
Egyikben sem, a Szentlélek Isten harmadik személye, tehát ilyen formán nincs az emberben.
Viszont amikor megtermékenyül a petesejt, akkor befogadja a lelket, amit Isten teremt belé. Tehát ezt egyik ivarsejt sem hordozza, Isten maga teremti fogantatáskor.
Ok. A zigóta hazatelefonál. De mi alapján dől el, hogy milyen lélek kerül be? Vannak egyedi tulajdonságai?
Vagy mindenki lelke egyforma?
Isten jelen van feltétlen mindenben mint a Vezérlő Alapelv, de a lélek, amit a személyes öntudat képvisel, csak később, egy jól megfontolt döntés utan a terhesség hatodik és nyolcadik hónapja körül foglalja el helyét a magzatban.
Dr. Michael Newton nem tudományos, de szavahihető kutatásának eredményeként megjelent „Lelkünk Útja” című könyveiből erről többet megtudhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!