Mégis honnan veszik a "karizmatikusok" ez a Szentlélek-megszállásos dolgot?
Honnan veszik? A saját hiszékenységükből, butaságukból, naivságukból - na meg a Biblia félreértelmezéséből.
Ez utóbbi egyébként nagyon könnyen cáfolható többszörösen is: Márk 16 vége szövegkritikailag vitatott, arra nem lehet teológiát építeni. Az 1Kor 14-et teljesen félreértik: a gyülekezet tudatlanságban volt a lelki ajándékokat illetően, Pálnak azért kellett levelet küldeni nekik. Vagyis a tudatlanságban lévői korintusiak teológiájára ugyancsak nem lehet építeni. Az Ap.Csel-ben érthető nyelveken szólásról van szó, stb... Nem sorolom tovább! Szóval olyan lukas a tanításuk, hogy aki beveszi a karizmatikus maszlagot, egy rendkívül ostoba ember.
Továbbá: a pogány és őskeresztény dokumentumok tanulsága szerint a kereszténységben nem volt divat az, ami a karizmatikusoknál. Aki ezt nem hiszi el, az olvassa el pl. Antiochiai Szent Ignác hét pásztori levelét, amely a 2. század elején keletkezett.
Ráadásul amint Hawking-Mlodinow kifejtette "A nagy terv" című könyvében: a Világegyetemet természeti törvények irányítják, amik változatlanok, tehát nincsenek csodák.
Isten - ha létezik - a saját maga által állított törvényeket nem írja felül a szektás hívei kedvéért.
"Én nagyon remélem, hogy nem sokáig és hamarosan pszichiáterek fognak az ilyenekkel fogglalkozni."
Szerintem erre nincs szükség.
Az alábbi linken (a legalján) olvashatsz Marjoe Gortner-ról, aki korábban pünkösdista prédikátor volt. Mindent tudott, amit egy átlagos karizmatzikus lelkész: rátette a kezét az emberekre, és összeestek, nyelveken beszélt, stb.
Gortner azonban elmondta az igazat: valójában sosem hitt Istenben, csak a pénz miatt csinálta az egészet. A "természetfeletti" jelenségeket is megmagyarázta:
Marjoe Gortner példája tehát egyértelműen igazolja, azt, amit minden értelmes ember beláthat: a pünködsizmus hazugság.
Kerestem egy linket egyébként, ahol egy másik ex-karizmatikus lelkész beszél, ő elmondja például, hogy azokat a jelenségeket, amiket a pünkösdisták isteni jelnek vesznek, hogyan kell előidézni. De sajnos azt nem találtam meg.
Nyilván sok baromság van, de a kérdésed jól prezentálja a témához való hozzáállásod.
Mivel úgy állsz hozzá, az is lesz az eredménye.
En abban a formaban hiszek a jelensegben, hogy szerintem a negy fal kozott megtortenhet, hogy valaki imadkozik, es kitolti a Szentlelek. De ez mashogy nyilvanul meg, inkabb egyfajta feltoltodes, foldontuli orom erzes tortenik.
"A tanítványok azonban megteltek örömmel és Szentlélekkel." Apcsel 13:52
De ami egyes felekezetekben (szektakban?) folyik, az mind a latvanyrol es a penzrol szol, es a hipnozist hasznaljak fel, hogy elerjek egy egesz tomegnel a kivant hatast mint pl. dulongeles, hanyas stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!