A térítéssel foglalkozó fundamentalistáknak még nem esett le, hogy csak a naiv, vallásra fogékony embereket tudják megtéríteni?
Figyelt kérdés
Ateista vagyok, nem hiszek semmi ilyesmiben, pláne úgy, hogy keresztény múlttal is rendelkezem, tehát vannak teológiai ismereteim. Racionálisan gondolkodom, és amire nincs bizonyíték, azt nem veszem ténynek. Miben reménykednek akkor a szekták?
Normalis vallásos emberekkel amúgy nincs bajom. Én tiszteletben tartom a hitüket, ők meg az ateizmusomat. De ezek a térítő lekvárok nem szimpatikusak.
2019. dec. 18. 11:54
21/22 A kérdező kommentje:
Szerintem inkább nektek, vallásos embereknek nincs béke a szívetekben. Hamis reménnyel nyugtatgatjátok magatokat magatokat, amire nincs bizonyíték. Viszont folyamatosan jelen van a bűntudatkeltés az életetekben. Teljesen jelentéktelen dolgokon filóztok, hogy bűn-e vagy sem, meg ott van a térítéssel jaró stressz, amikor olyan emberrel akadtok össze, aki felkészült, és rámutat, hogy milyen képtelen dolgokban hisztek. A békességetek csak látszólagos. Nálunk is mindenki mosolygott a gyülekezetben, ez a mosolygás a keresztény identitás része, amely nem feltétlenül őszinte.
2019. dec. 19. 08:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!