Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A térítéssel foglalkozó...

A térítéssel foglalkozó fundamentalistáknak még nem esett le, hogy csak a naiv, vallásra fogékony embereket tudják megtéríteni?

Figyelt kérdés

Ateista vagyok, nem hiszek semmi ilyesmiben, pláne úgy, hogy keresztény múlttal is rendelkezem, tehát vannak teológiai ismereteim. Racionálisan gondolkodom, és amire nincs bizonyíték, azt nem veszem ténynek. Miben reménykednek akkor a szekták?

Normalis vallásos emberekkel amúgy nincs bajom. Én tiszteletben tartom a hitüket, ők meg az ateizmusomat. De ezek a térítő lekvárok nem szimpatikusak.

2019. dec. 18. 11:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%
#10 jogos, de sokszor direkt celozzak ezeket az embereket, lasd Alcoholics Anonymous fele 12 step program
2019. dec. 18. 13:33
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

"Racionálisan gondolkodom,"

Isten pedig nem emberi mértékkel gondolkodik:

(Ézsaiás 55:8–11)  8 „Mert az én gondolataim nem a ti gondolataitok, és útjaitok sem az én útjaim” – jelenti ki Jehova.  9 „Mert ahogy az ég magasabban van, mint a föld, úgy az én útjaim is magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim a gondolataitoknál. 10 Mert ahogy az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, csak ha megitatta a földet, hogy kihajtsanak a növények, és gyümölcsöt teremjenek, hogy legyen magja a magvetőnek, és kenyere annak, aki enni kíván, 11 úgy lesz az én szavammal is, amely elhagyja a számat. Nem tér vissza hozzám eredménytelenül, hanem mindenképpen véghez viszi azt, amiben kedvem lelem, és sikeres lesz abban, amiért elküldtem.

2019. dec. 18. 17:24
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

"direkt celozzak ezeket az embereket"

Ez egy tévedés, hiszen az Isten szavában leirtak alapján mindenkinek szól, nemtől, kortól, származástól, háttértől függetlenül. Nem válagothatunk ezt illetően. Egyébként pedig maga Jézus mondta, hogy a tehetősebbek nehezebben fogadják el Jézus meghivását.

2019. dec. 18. 17:36
 14/22 A kérdező kommentje:
Izajás könyvében semmi isteni nincs. Kétséges tehat, hogy azok az isten szavai. Ennyi erővel a Koránban is az isten beszél, meg az Avesztában, meg ki tudja hány szent könyvben.
2019. dec. 18. 18:25
 15/22 anonim ***** válasza:
Tudod,te csak a Bibliát ismered és onnan szerezted mindössze a hited.Ha arra lenne támasztva a hitem teljesen,már abszolút nem lennék hívő.Nekem a kereszténységbe vetett hitem,két dologból ered.Az egyik egy könyv,amelynek a megtekintésére,úgy véltem,te neked szükséged van.A másik,pedig az,hogy különleges észrevételeim vannak a lelki világgal kapcsolatban,amelyek a Bibliában benne vannak és mivel hasonlítanak,hiszek.Privátban elküldök egy kis részt,amiben pár része benne van a könyvnek.
2019. dec. 18. 18:27
 16/22 anonim ***** válasza:
75%
Valószínűleg tudják, pont az ilyen embereket keresik. Illetve a különféle traumákat átélt embereket, mert ők is olyankor fogékonyabbak.
2019. dec. 18. 18:41
 17/22 A kérdező kommentje:

Légy szíves ne küldj semmit sem, merr ismerem a kereszténységet meg a Bibliát is.

Ha elküldöd, nem olvasom el.

2019. dec. 18. 18:45
 18/22 anonim ***** válasza:
81%
na megjött az ügyeletes jehova. pár napja még 23% voltál. nyilván ez is annak a jele hogy a világ ellenetek szövetkezik. és igaz, hogy ti nem célozzátok ezeket az embereket. de az csak jelent valamit, hogy akinek kiegyensúlyozott az élete (amihez ugye az anyagi biztonság is hozzátartozik) annak kevésbé van szüksége egy istenképre.
2019. dec. 18. 18:53
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

" ügyeletes jehova."

Nem vagyok sem ügyeletes, sem Jehova.

Sajnálom, hogy nincs béke a szivedben.

2019. dec. 18. 19:48
 20/22 anonim ***** válasza:
82%

"Sajnálom, hogy nincs béke a szivedben."

ezt honnan veszed?

2019. dec. 18. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!