Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az érdekelne, hogy szerintetek...

Az érdekelne, hogy szerintetek a vallások milyen súllyal, dominanciával esnek latba a jövőben?

Figyelt kérdés

Merre fog fejlődni a világ és milyen következményre számíthatunk?

Mindenki írhat, hívők, ateisták, egyedül a szélsőségesek válaszát sejtem előre, pl.: a JT azt fogja írni, hogy jövőre itt a végítélet, de mások véleménye ettől eltérő lehet.

Megmagyarázom, mire gondolok.

A régi korokban a vallások dominánsak voltak és gyakoriak voltak a háborúk, a törökök Allah nevében ostromolták Egert, a magyarok Jézust kiáltva aprították őket. A vallások rendkívül nehezen összeegyeztethetők, ez kiderült azokban a korokban.

Most itt van ez a migráció, amikor muszlim tömegek árasztják el Európát, illetve a fejlett világot, mert az USA-ba is özönlenek és később, ha mondjuk a klímaváltozás hatására lakóhelyeik élhetetlenné válnak, mert szerintem az egyenlítői vidék lesz legalábbis legelőbb lakhatatlan, akkor mindenhová özönleni fognak.

Csakhogy náluk nem indult meg a szekularizáció, ők még a vallásháborúk korában tartanak, ezért szerintem téves a liberálisok azon vélekedése, hogy simán beilleszkednek majd az új környezetbe. Az rendben van, hogy a kereszténység levedlette erőszakos korszakát, nincsenek már sem keresztes, sem vallásháborús indulatok, de kettőn áll a vásár, egy háború, egy agresszió elkerüléséhet két fél kell, mert az erőszakosabb ugyanúgy türelmetlen lehet a jámborabbal, amire jelenleg is vannak példák.

Nekem az a véleményem, hogy minél többen vannak, vagy lesznek a muszlimok, annál dominánsabbá válnak és egy határ után ez nem mehet összeütközés nélkül, például ránk, ateistákra, keresztényekre is ránk akarják majd erőltetni az akaratukat, a szokásaikat, az értékítéletüket.

Ahogy most Szaud-Arábiában simán megkorbácsolják azt a külföldit is, aki bort iszik, de ki is végezhetik valamilyen általuk szentségtörésnek ítél egyszerű cselekedetért, mint azt a nőt, akik évekig volt Indonéziában a halálsoron, de aztán mégis kiengedték Kanadába, bár rengetegen tüntettek azért, hogy öljék meg, azt követelték a fanatikus tömegek. Nekik mindegy az ugyanis, hogy hiszek e, vagy nem hiszek Allahban, akkor is elvárják, hogy betartsam azokat a szabályokat, amiket nekik be kell tartani a vallásuk parancsai miatt.

Már most van arra példa, hogy inkább a keresztet veszik le az épületekről, amit ebben a világban az ateisták sem igényelnek, mert tudják, hogy történelmi hagyományai vannak, akárcsak a magyar nemzeti jelképekben, szóval mi igazodunk hozzájuk a békesség kedvéért, pedig még nincsenek sokan, mármint viszonylag, a népességhez viszonyítva.

Egybe simulhat e két egymás mellett élő vallás, vagy sosem lesz béke közöttük, csak idő kérdése és borítékolható a kataklizma?

Igazán érdekel a véleményetek, én néha erre, néha arra hajlok, ezért az indokaitokat is kíváncsian várom.

2019. aug. 11. 12:43
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:
Nem lenne rossz, ha ez lehetséges lenne, de az eddigi tapasztalatok szerint a már kialakult vallások képtelenek körömfeketényit is engedni a dogmáikból, lásd az ortodox és a katolikus keresztény vallások merevségét, de hozhatnám a zsidót is, amely ugyanolyan, mint évezredekkel ezelőtt.
2019. aug. 16. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!