Az érdekelne, hogy szerintetek a vallások milyen súllyal, dominanciával esnek latba a jövőben?
Merre fog fejlődni a világ és milyen következményre számíthatunk?
Mindenki írhat, hívők, ateisták, egyedül a szélsőségesek válaszát sejtem előre, pl.: a JT azt fogja írni, hogy jövőre itt a végítélet, de mások véleménye ettől eltérő lehet.
Megmagyarázom, mire gondolok.
A régi korokban a vallások dominánsak voltak és gyakoriak voltak a háborúk, a törökök Allah nevében ostromolták Egert, a magyarok Jézust kiáltva aprították őket. A vallások rendkívül nehezen összeegyeztethetők, ez kiderült azokban a korokban.
Most itt van ez a migráció, amikor muszlim tömegek árasztják el Európát, illetve a fejlett világot, mert az USA-ba is özönlenek és később, ha mondjuk a klímaváltozás hatására lakóhelyeik élhetetlenné válnak, mert szerintem az egyenlítői vidék lesz legalábbis legelőbb lakhatatlan, akkor mindenhová özönleni fognak.
Csakhogy náluk nem indult meg a szekularizáció, ők még a vallásháborúk korában tartanak, ezért szerintem téves a liberálisok azon vélekedése, hogy simán beilleszkednek majd az új környezetbe. Az rendben van, hogy a kereszténység levedlette erőszakos korszakát, nincsenek már sem keresztes, sem vallásháborús indulatok, de kettőn áll a vásár, egy háború, egy agresszió elkerüléséhet két fél kell, mert az erőszakosabb ugyanúgy türelmetlen lehet a jámborabbal, amire jelenleg is vannak példák.
Nekem az a véleményem, hogy minél többen vannak, vagy lesznek a muszlimok, annál dominánsabbá válnak és egy határ után ez nem mehet összeütközés nélkül, például ránk, ateistákra, keresztényekre is ránk akarják majd erőltetni az akaratukat, a szokásaikat, az értékítéletüket.
Ahogy most Szaud-Arábiában simán megkorbácsolják azt a külföldit is, aki bort iszik, de ki is végezhetik valamilyen általuk szentségtörésnek ítél egyszerű cselekedetért, mint azt a nőt, akik évekig volt Indonéziában a halálsoron, de aztán mégis kiengedték Kanadába, bár rengetegen tüntettek azért, hogy öljék meg, azt követelték a fanatikus tömegek. Nekik mindegy az ugyanis, hogy hiszek e, vagy nem hiszek Allahban, akkor is elvárják, hogy betartsam azokat a szabályokat, amiket nekik be kell tartani a vallásuk parancsai miatt.
Már most van arra példa, hogy inkább a keresztet veszik le az épületekről, amit ebben a világban az ateisták sem igényelnek, mert tudják, hogy történelmi hagyományai vannak, akárcsak a magyar nemzeti jelképekben, szóval mi igazodunk hozzájuk a békesség kedvéért, pedig még nincsenek sokan, mármint viszonylag, a népességhez viszonyítva.
Egybe simulhat e két egymás mellett élő vallás, vagy sosem lesz béke közöttük, csak idő kérdése és borítékolható a kataklizma?
Igazán érdekel a véleményetek, én néha erre, néha arra hajlok, ezért az indokaitokat is kíváncsian várom.
Ha egy másik országba mész be kell tartani a helyi törvényeket. Érvényes ez akkor is mikor te mész más országba és mikor valaki jön hozzád is.
Pont mert mi már szekulárisok vagyunk nem fog más vallás befolyásolni minket.
Minket nem, legalább is egy darabig.
Csakhogy akik idejönnek, azok csak kezdetben jönnek, már ugye ha érted így ennek e lényegét, mert aztán már itt vannak és ugyanolyan jogaik lesznek, mint nekünk, akik korábban itt éltek.
Merkel már most kijelentette, hogy az Iszlám Németország része, mert azzá vált és ez még csak a kezdet.
Most nem Magyarországról beszélek, illetve nem a jelen pillanatról, mert nekem meggyőződésem, hogy a világ lakossága előbb, utóbb össze fog keveredni, ezt nem lehet elkerülni, de nem mindegy, hogy miképpen.
Én a történelemben visszatekintve tendenciának látom azt, hogy a vallás egyre kevésbé gyakorol hatalmat az emberek élete felett és egyre csökken az aktív vallásgyakorlók (azaz hívők) aránya a világon.
Ha megnézed például Európában mekkora szerepe volt az emberek életében a vallásnak Kru. 1000-ben, Kru 1800-ban és Kru 1900-ban, majd napjainkban, akkor azt láthatod, hogy a vallás és az általa ránk erőltetett "értékrend" már egyre kevésbé határozza meg a mindennapjainkat.
Persze vannak olyan törekvések, melyek a vallás szerepét növelnék a társadalomban és ezek elérhetnek az ős szempontjukból "részsikereknek" nevezhető dolgokat, de hosszú távon a vallás további eljelentéktelenedésére lehet számítani.
Ez a tendencia egyébként jelen van a muzulmán országok egy részében is, csak ők e szempontból még kicsit le vannak maradva Európához, Ausztráliához, Új-Zélandhoz és Amerikához (mármint USA+Canada részhez) képest.
Például Iránban a fiatal generáció ma már közel sem olyan vallásos, mint szüleik és nagyszüleik voltak és a fertilitási ráta is a reprodukciós szint alá zuhant.
Pakisztánban a gazdaságuk gyors fejlődése és az e miatti munkaerő hiány generálja a vallási dogmák fellazulását. Épp nemrég olvastam egy cikket az ottani bányászatban dolgozó női teherautósofőrökről, akiket pont a munkaerő hiánya miatt kellett "bevetni" és abban az országban évtizedekkel ezelőtt még elképzelhetetlen volt, hogy egy nő teherautót vezessen. (Csak mondjuk egy gyorsan fejlődő gazdaság mellett nem fenntartható, hogy a társadalom fele ki van szorítva a munka világából és a konyha, házimunka, gyerek hármassággal való foglalkozásra van kizárólag "felhasználva".)
A világvallások közötti béke pedig egy érdekes dolog. Nos nincs III. világháború vallási alapon és általában egy muzulmán család jól el tud élni egy keresztény család mellett. A problémák abból adódnak, hogy mindig vannak olyanok, akik a vallási és etnikai feszültségeket haszonszerzés reményében felszítják, na és persze elmebetegek is mindig akadnak, szóval a viszony jó ideig nem lesz súrlódásmentes az emberek között.
Igen, vannak talán olyan jelek, amik akár biztatóak lehetnek, de az Iszlám mindenképpen egy hódító és terjeszkedő vallás.
Most olvastam egy másik kérdés kapcsán a wikiben, hogy Jemenben 99% a muszlimok aránya és más Iszlám országban is nagyon magas az arány, gyakorlatilag nem tűrik el a környezetükben a másságot, csak ez lehet az oka.
Bizonyára lennének olyanok, akik elindulnának a kételkedés útján, vagy akár más vallást keresnének, de nemigen hagyják.
Az való igaz, hogy úgy értesültem, hogy Szaud Arábiában is kaphatnak már nők jogosítványt, meg talán Mozi is van már, csakhogy nem mindegy, milyen filmeket fognak majd vetíteni, meg ettől nemigen hagy alább a vallásos téboly.
Közismert, hogy egy karikatúráért képesek voltak halomra lőni a már Franciaországba települt muszlimok az egész szerkesztőséget, ennyire elvakultak, pedig a számarányuk még mindig alacsony, de eszükbe sincs igazodni, szerintem előbb lesznek a németek mohamedánok, mint azok beilleszkednének, de jó érveid voltak, érdemes végiggondolni, köszönöm.
"Iszlám ugyanannyira része Németországnak mint kereszténység: semennyire. Szekuláris ország ahol a vallás az államtól szét lett választva."
Egyenlőre szekuláris, de ha az Iszlám hívei politikai erővé válnak, akkor befolyásolni fogják a törvénykezést. Ha esetleg többségbe kerülnek, akkor a szekularizációt vissza is fordíthatják, nincs az örökre vasalva, vagy kőbe vésve. Már csak a demokrácia szabályai szerint is uralkodóvá válhatnak egy idő után.
Ma még persze szó sincs arról, hogy ennyire dominánssá válhatnának, de a jövőről beszélünk, fordulhat a kocka.
Nem akarom ebbe az irányba elvinni a témát, de megjegyzem, hogy a Fidesz is alig több, mint kétmillió szavazattal éri el a kétharmadot, amivel szinte tetszés szerint változtatja meg a törvényeket, ez tény, mehet oda még bevándorló tömegével, aztán a szaporodási ráta miatt eltolódhatnak pár nemzedék alatt az arányok, meg aztán német is válhat muszlimmá, már most voltak olyanok, akik még harcolni is kimentek az ISIS oldalán, echte németek, szóval én nem látom a jelenlegi állapotot ebben az esetben a jövőre nézve is stabilnak.
" a JT azt fogja írni, hogy jövőre itt a végítélet, "
Nem ezt fogom irni, jóllehet, igen lesz egy nap, amikor Isten lezárja a jelenlegi rendszert.
A kérdéseddel kapcsolatban Isten erre is ad választ a Jelenések könyvében.
A Nagy Babilon kifejezéssel, Isten a hamis vallások világbirodalmát érti, és ezeket Ő maga fogja megbüntetni, és megszüntetni.
Valószinüleg ismered a Bibliát, ezért nem titok, hogy Isten csak egyetlen imádatot fogad el, mindig is igy volt. A Messiási Királyságban is ez fog megvalósulni.
"Igen, vannak talán olyan jelek, amik akár biztatóak lehetnek, de az Iszlám mindenképpen egy hódító és terjeszkedő vallás."
Miért a kereszténység nem az volt? Kérdezd csak meg azokat a szászokat, akiket legyőzésük után Nagy Károly lenyakaztatott, mert nem voltak hajlandóak áttérni a keresztény hitre.
Esetleg kérdezd meg azokat, akiket a gyarmatosítás során erőszakkal térítettek át a keresztény hitre. Amerika őslakossága tudna erről mesélni.
"Most olvastam egy másik kérdés kapcsán a wikiben, hogy Jemenben 99% a muszlimok aránya és más Iszlám országban is nagyon magas az arány, gyakorlatilag nem tűrik el a környezetükben a másságot, csak ez lehet az oka."
Ha 99% a muszlimok aránya, akkor csak vagy 1%-nyi "más" nem igaz? De egyébként vannak muzulmán többségű országok, ahol más vallásúak is megtalálhatók kisebbségben. Súrlódások persze vannak, ez tény, de a kijelentésed azért kicsit erős.
"Az való igaz, hogy úgy értesültem, hogy Szaud Arábiában is kaphatnak már nők jogosítványt, meg talán Mozi is van már, csakhogy nem mindegy, milyen filmeket fognak majd vetíteni, meg ettől nemigen hagy alább a vallásos téboly."
Szaúd-Arábia egy szélsőséges ország, de egyébként elmondanám, hogy a nép se nagyon tűrné azt a rendszert, ha az olajból jövő bevételekkel nem "pénzelné le" gyakorlatilag a népet a hatalom. Csak hát meg kell nézni, hogy rijádi mércével mi számít "szerény hajléknak" és akkor látni fogod, hogy miért vannak totál belekényelmesedve abba a rendszerbe, amiben élnek!
"Közismert, hogy egy karikatúráért képesek voltak halomra lőni a már Franciaországba települt muszlimok az egész szerkesztőséget, ennyire elvakultak, pedig a számarányuk még mindig alacsony, de eszükbe sincs igazodni, szerintem előbb lesznek a németek mohamedánok, mint azok beilleszkednének, de jó érveid voltak, érdemes végiggondolni, köszönöm"
Ez pedig általánosítás és fidesz-propaganda elegye. Vitathatatlan, hogy minden közösségben - így a muzulmán vallásúak közt is - vannak szélsőségesek. De roppant módon hamis általánosítás a szűk radikális kisebbség alapján az egész közösségre vonatkozó általánosítást csinálni.
Tudod hány muszlim hátterű ember él Franciországban? 5-6 millió. Ha mind vagy legalább is ennek többsége olyan lenne, mint akiket említettél, hogy lövöldöztek, akkor abból egyébként már rég polgárháború tört volna ki.
Ez meg, hogy a muzulmán eredetű lakosság nem illeszkedik be a társadalomba meg hogy a németek előbb lesznek muszlimok, mint a muszlimok német pedig nettó demagógia, amit jellemzően semmiféle értelmes és/vagy hiteles adattal nem támasztottál alá.
Kedves N8!
Ezzel csak az a baj, hogy még a keresztények túlnyomó többsége szerint sem az a változat fog megvalósulni, ami a ti verziótok, az Iszlám meg aztán végképp egész mást hirdet, ami köztudott.
Azt nemigen gondolnám, hogy például Jemenben, amiről szó volt már, vagy Szaud-Arábiában , vagy akár más Iszlám országban nagyon lelkesek lennének a muszlimok, ha egy JT csoport térítési tevékenységbe fogna, márpedig nemigen tudom másképpen elképzelni és az a véleményem, ha a világon eluralkodna az Iszlám, mert akár ez sem lehetetlen, akkor a ti vallási csoportotokat szüntetnék meg legelőször, így neked sem érdeked figyelmen kívül hagynod a mohamedán hit terjedését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!