Isten lelkünket ítéli meg, halálunk óráján, Sátán is lelkünkre pályázik. Léleknek van bármi emberi tulajdonsága?
A lélek, mi magunk vagyunk, nincs olyan életforma a testben, ami túl élné a test halálát. Miért? Isten ebben is választ ad:
(1Mózes 2:7) 7 És ekkor Jehova Isten megformálta az embert a föld porából, és az orrába lehelte az élet leheletét, így lett az ember élő lélekké. . .
Tehát az ember úgy lett élőlélek, hogy Isten az élet funkciókat beinditotta a légzés folyamatával. Amikor az ember meghal, akkor leállnak az életfunkciók, és visszakerül oda, ahonnan vétetett.
Más versek is bizonyitják ezt. Pl Jézus a következőket mondta az embereknek:
(János 8:22, 23) . . .” 23 Így folytatta: „Ti innen a földről vagytok, én pedig felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok.
Egyetlen ember mondhatja el magáról, hogy volt égi élete az emberré válása előtt. S Ő nem más, mint megváltó királyunk Jézus.
Az ember lelkére, vagy is életére pályázik jelentése:
Azzal, hogy egy embert sikerül Istentől elforditani, két dolog történik: 1, az állitása igazzá válik, hiszen ezt mondta Istennek, hogy Ő sikeres lesz ebben.
2, Aki pedig Isten vezetése nélkül él, annak az embernek örök büntetése a feltámadás lehetősége nélküli halál. Ha ennyire tetszik ez a kifejezés, ezt Nevezhetjük örök kárhozatnak. Igy az ember elveszitette a lelkét, vagy is az életét, az élet lehetőségét.
Az ember soha nem élt előtte semmilyen más formában, egyszer születik meg, valakik utódjainak. Ekkor örökli a szülei kódjait, és ezért hasonlit is rájuk. Vagy is a tökéletlen ember, tökéletlen gyermeket hoz világra, aki ugyan úgy halálos itélet alatt van.
Ha a szülők megfelelően élnek Isten szándékával összhangban, akkor a kisgyermek azt az itéletet kapja amit a szülei, életben marad. Ha a szülők nem élnek Isten szándékai szerint, a gyermeküknek sem ezt oktatják, nem ezek szerint nevelik, akkor azt az itéletet kapja amit a szülei, vagy is meghal.
Ha már felnött, döntés képes, akkor az szerint lesz megitélve, amilyen egyéni döntést hozott, és amilyen életet él.
"halálunk óráján,"
Nézzük mit mond erről Isten:(1Mózes 2:17) . . .ne egyél, mert azon a napon, amelyen eszel róla, bizony meghalsz.”
Kérdem Én, ha a halál a büntetése a bűnnek, akkor a halálával nem fizetett meg a bűnéért? Vajon mi alapján van további büntetés, amikor emberi mivoltjában az ember a büntetését megkapta?
Erről beszél Pál is Istentől kapott szavában:
(Róma 6:22, 23) . . .. 23 Mert a bűnért járó fizetség a halál, . . .
Semmilyen más büntetés nincs. Ez a vége annak a megállapitásnak:(Róma 6:7) 7 Mert aki meghalt, azt felmentették a bűne alól.
Ezért mi alapján jogosult valaki hogy éljen tovább?
Nem de Isten elhatározott rendelkezése alapján?
(János 3:16) . . .az egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz benne, ne pusztuljon el, hanem örök élete legyen. . .
Na de az ember elpusztul, vagy is meghal. Akkor hogyan érvényesül Jézus halála? Logikus, hogy Jézus halála semlegesiti az ember bűneit, és ez által a halál büntetést is. Ennél fogva, az ember a haláltól lett megváltva, vagy is feltámadás útján fog tovább élni. S mivel az ember életében létezik a halál, ezért az emberi élete lesz mentes a haláltól, és nem az égi élete, mivel hogy nem égi a rendeltetése és ott nincs is halál.
Ez pedig azt jelenti, hogy az ember Isten messiási királyságában lesz feltámasztva a Földön. És lehetőséget kap a halál nélküli emberi életre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!