Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen próféciák teljesültek...

Milyen próféciák teljesültek a Bibliából?

Figyelt kérdés
Keresztynék gyakran hivatkoznak ezekre a beteljesedett próféciákra. Tudnátok néhány ilyen példát írni?

2019. jún. 6. 10:57
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
34%

Szia,

Persze:

"Tudd meg azért és vedd eszedbe: A Jeruzsálem újraépíttetése felől való szózat keletkezésétől a Messiás-fejedelemig hét hét és hatvankét hét van és újra megépíttetnek az utcák és a kerítések, még pedig viszontagságos időkben. A hatvankét hét múlva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás. És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, amíg az enyészet és ami elhatároztatott, a pusztítóra szakad." (Dán. 9:25-27)

A próféta évhetekben számol:

Artaxerxes Longimanus rendelete Jeruzsálem újjáépítéséről: ie. 457 ősze

+49 év Jeruzsálem újjáépül: ie 408 ősze

+434 év Krisztus fellép: isz. 27 ősze

+3,5 év Krisztus halála: isz. 31 tavasza

+3,5 év István megkövezése: isz. 34 ősze

Üdv. Péter

2019. jún. 6. 14:39
 32/67 A kérdező kommentje:

"Ezért az Úr maga ad nektek jelet: Íme, a szűz fogan, fiút szül, és Immánuelnek nevezi el." (Iz 7,14)"

A szűztől fogant igaz Jézusra de nem nevezték Immánuelnek Jézust.

"Mert gyermek születik, fiú adatik nekünk, s az ő vállára kerül az uralom. Így fogják hívni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örök Atya, Béke Fejedelme. Messzire kiterjed majd uralma, és a békének nem lesz vége Dávid trónján és királyságában, amelyet megerősít és megszilárdít a jog és az igazság által. Mostantól mindörökké ezt teszi a Seregek Urának féltő szeretete." (Iz 9,5-6)"

Jézusnak nem volt hatalma a földön. Nem uralkodott, nem volt állami vezető így ez a prófécia nem igaz Jézusra.

"Megvetett volt, utolsó az emberek között, a fájdalmak férfia, aki tudta, mi a szenvedés; olyan, aki elől iszonyattal eltakarjuk arcunkat, megvetett, akit bizony nem becsültünk sokra."

Szerintem ez sem igaz Jézusra. Az Újszövetség nem így ír Jézusról.

"bár a legkisebb vagy Júda nemzetségei között, mégis belőled születik majd nekem, aki uralkodni fog Izrael felett."

Jézus sosem uralkodott Izrael felett, így ez sem vonatkozhat rá.

Összességében ezek egyike sem nevezhető beteljesedett próféciának Jézusra vonatkozóan.

2019. jún. 6. 14:40
 33/67 A kérdező kommentje:
Péter, ez a számítás hogy jött ki? Egy évhét hány év? Mikor keletkezett a szózat ahonnan számolják?
2019. jún. 6. 15:04
 34/67 anonim ***** válasza:

Szia,

1 hét = 7 év

Artaxerxes Longimanus ie. 457 októberében adta ki az említett rendeletet. Ettől számítva 483 évre, isz. 27 októberében fellépett Jézus a "betölt az idő" (Mk. 1:15) üzenetével. Ez a dátum egybeesik Tibérius császár 15. évével (Lk. 3:1) és a templom felújításának 46. esztendejével is (Jn. 2:20).

Üdv. Péter

2019. jún. 6. 15:26
 35/67 anonim ***** válasza:
32%
Péter. nem érted, hogy úgy könnyű "megjövendölni" és leírni valamit úgy, hogy az a dolog már megtörtént? ha én most leírom, hogy Hitler elveszti a háborút, akkor én próféta vagyok?
2019. jún. 6. 15:38
 36/67 A kérdező kommentje:
Péter, a prófécia azt mondja hogy a Messiás megjelenése 7 hét ami 49 év. Ez alapján 408-ra jósolta a Messiást. Utána azt írja hatvankét hét van és újra megépíttetnek az utcák és a kerítések. Vagyis azt mondja 469 év múlva épül újjá Jeruzsálem. A Messiás halálát pedig ugyanarra az évre teszi mint a megjelenését, Jézus viszont nem abban az évben halt meg mint mikor tanítani kezdett. Ez így sehogy sem pontos.
2019. jún. 6. 15:52
 37/67 anonim ***** válasza:

12.

"17%-os jehovista, ezek évek óta itt lógnak. Szomorú életük lehet."

Egyáltalán nem szomorú az életem. Bár mint mindenkinek, nekem is vannak nehézségeim, de az életem örömmel teli, mert körbe vesznek szerető testvérek, plusz a világi családom sem ellenséges, és rendszeresen látogatjuk egymást. Háztartás is vezetek, a férjemnek friss élelmet készítek. Vannak kirándulós programok, nyaralások. Gyülekezetbe járok hetente kétszer, amihez előtte felkészülök. Valamint szolgálatba megyek minden héten, amennyiszer csak lehet. S sok olyan felebarátom jön oda az állványhoz beszélgetni, akik nem értenek egyet, de beszélgeti még lehet mert van bőven téma, amit összelehet kötni a Bibliával.

Egyáltalán nem szomorú és egyhangú az életem. Sőt

2019. jún. 6. 16:57
 38/67 anonim ***** válasza:

A Messiásra vonatkozó próféciák a próféták idejéből származnak, de a legtöbb zsidó nem ismerte fel benne a Messiást.

A bibliai idők utánra mutató próféciák János Jelenések könyvében vannak, ahol is például jön az iszlám, mint ellenség. Kétszer is, az arabok és a törökök.

2019. jún. 6. 17:12
 39/67 A kérdező kommentje:

"A Messiásra vonatkozó próféciák a próféták idejéből származnak, de a legtöbb zsidó nem ismerte fel benne a Messiást."

Azért nem lehet egyértelműen felismerni.

"A bibliai idők utánra mutató próféciák János Jelenések könyvében vannak, ahol is például jön az iszlám, mint ellenség. Kétszer is, az arabok és a törökök."

Szó szerint benne vannak az arabok és a törökök és a muszlimok? :) Inkább csak beleképzeled. Ahogy előttem i írták mindenki azt képzel bele amit akar. Semmi konkrétum nincs ami egyértelművé tenné.

2019. jún. 6. 17:15
 40/67 anonim ***** válasza:
43%

Szia,

A próféciában ezt olvassuk:

"A Jeruzsálem újraépíttetése felől való szózat keletkezésétől a Messiás-fejedelemig hét hét és hatvankét hét van" - 7x7+62x7=483 év

A héber gondolkozás ciklikus. Előbb elmond valamit egy szemponból, majd megismételi azt újra egy másik szempontból, kiemelve abból a lényeget (lásd pl. a teremtéstörténetet). Itt a lényeg az utolsó hét, azt részletezi.

Üdv. Péter

2019. jún. 6. 18:48
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!