Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen próféciák teljesültek...

Milyen próféciák teljesültek a Bibliából?

Figyelt kérdés
Keresztynék gyakran hivatkoznak ezekre a beteljesedett próféciákra. Tudnátok néhány ilyen példát írni?

2019. jún. 6. 10:57
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 A kérdező kommentje:

"Tehát nem az számít, hogy mikor került feljegyzésre a bibliai könyvekben a Jeruzsálem 70-ben bekövetkező pusztulásával kapcsolatos próféciák, hanem az, hogy mikor hangoztak el az ezzel kapcsolatos próféciák."

Már hogyne számítana. Ha később írták le mint amikor az esemény történt, fennáll a gyanú hogy csak az író kitalációja. Az hogy az író szerint mikor hangoztak el, nem mérvadó.

2019. jún. 6. 13:18
 22/67 anonim ***** válasza:
16%

"Bennetek csúcsosodik ki az ateizmus és a vallás káros vonása egyaránt."

Semmi baj kiscsillag, gondoltam, hogy nem nő vagy. A "fáradtakat" hívom így. Amúgy látszik a gyűlöleted, nyugalom. Beszív-kifúj!*20

"Azért te a folyamatos kreás hazugságaiddal, tudománygyalázásoddal, az arrogáns stílusoddal és rendszerint a témában való teljes tudatlanságoddal már igencsak jelenséggé nőtted ki magad. Gyakorlatilag azok jó része is elkönyvelt már fanatikus trollként, aki csak ritkán jár fel errefellé."

A te tudományos eredményeid, bogaram, messzeföldről híresek. És a viselkedésed példamutatása is.

Sajnálom, de a kedvedért sem veszem be az evós mesét, ha itt helyben igazolt agyvérzést kapsz (aminek a kapujában állsz), akkor sem. De ügyesen elterelted a szót a kényszerességeidről, ezért gratula. Örülök, hogy te nem vagy arrogáns. "Első a szeretet" jeligére nyomod

@kérdező:

"Az hogy idefirkantasz annyit hogy Krisztusról szóló próféciák az egyenlő a nullával."

Sajnálom a diszlexiád:( Még egyszer idézem a válaszom többi részét, hátha így könnyebb:

"Krisztusról szóló próféciák az ószövetségben vannak, amit te is elfogadsz, ahogy a válaszodból a babilonit is..."

"Mondtam pár címszót, ha valóban érdekel, utánanézel magad."

"De rá is guglizhatsz a kérdésre, ha ennyire érdekel a dolog"

Ugye te nem a 70%-os vagy, egy másik regen?

"Az meg milyen kijelentés már hogy neked van üdvösséged? :) Honnan tudod? Bérelt helyed van a mennyországban?"

Jézus Krisztus kijelentése alapján. Ezt hívják hitnek.

"Csak egy cseppet beképzelt és önimádó a koma. Ami mondjuk pont nem része a keresztényi értékrendnek, de majd rájön, ha végül nagyot koppan."

Aki dicsekszik, Krisztusban dicsekedjék. Nekem üdvösségem van, mert ez csakis Krisztuson múlik. Kívánom, hogy ti is megleljétek a nyugalmatokat Jézusban, ne pedig más gyalázásában leljétek örömötöket.

Ha magamat imádtam volna, bogárkáim, akkor nem tértem volna meg. Én Krisztust imádom

"Ami mondjuk pont nem része a keresztényi értékrendnek, de majd rájön, ha végül nagyot koppan."

Példamutatásod példamutató

2019. jún. 6. 13:23
 23/67 anonim ***** válasza:

Mint már említettem, a Bibliába válogatták a már beteljesült próféciákat.

Ezért szoktam kérni olyan próféciát, ami 200 után teljesült, de ilyen nincs egyetlen sem.

2019. jún. 6. 13:31
 24/67 anonim ***** válasza:
75%

"Sajnálom, de a kedvedért sem veszem be az evós mesét"

Nyugi, tudjuk hogy a tudományos tények nem érdekelnek, de a kreás meséket fenntartás nélkül nyeled mint kacsa a nokedlit. Valami újat mondj!

"Nekem üdvösségem van"

Neked egoizmusod, arroganciád és vitakényszered van. Egyik sem rémlik Krisztus által hirdetett tulajdonságnak, szóval ha ez tényleg rajta múlik, te tuti hogy mész a levesbe.

Csak ugye ezt sem látod, mennyire nem képviselsz semmilyen keresztényi értéket, mert ugye az önimádat görbe tükre...

2019. jún. 6. 13:37
 25/67 anonim ***** válasza:
52%

Szia,

Ez azért is fontos kérdés, mert maga Isten jelenti ki magáról Ézsaiás próféta könyvében: "Emlékezzetek vissza az ősrégi dolgokra: én vagyok az Isten, nincsen más, Isten én vagyok, nincs hozzám hasonló! Előre megmondtam a jövendőt, és régen a még meg nem történteket. Ezt mondom: Megvalósul tervem, mindent megteszek, ami nekem tetszik." (Ésa. 46:9-10).

Bizony Isten előre megjelenti a jövőt, tette ezt például Noé esetében, aki 120 évig építette a bárkát és hirdette Isten ítéletét az embereknek. Aztán ezt tette Ábrahámmal Lóttal is, mielőtt elpusztította volna Sodoma és Gomorra városát. Aztán itt volt a Bibliai József, aki megfejtette a Fáraó álmát, így az Egyiptom gazdasági vezetőjeként 7 évig biztosította az ország élelmezését. Kevesen tudják például, hogy a József csatorna (ma Bahr Juszuf), is az ő nevét viseli. Talán a legkülönlegesebb mégis az a két bibliai könyv, amely idői próféciákat is tartalmaz: Dániel próféta könyve és Jelenések könyve. Dániel próféta és János apostol részére Isten kinyilatkoztatta a teljes világtörténelmet. Dániel például látta a nagy világbirodalmat: az Új Babiloniban élt, de látta az utána jövő Perzsákat és Médeket, Nagy Sándort, és a Római Birodalmat, és annak utódállamairól is írt. Megjövendölte évre pontosan Jézus Krisztus fellépését, halálát és Jeruzsálem pusztulását, mely kb. 500 évvel később be is teljesedett. Ha érdekelnek a részletek ajánlom figyelmedbe dr. Reisinger János irodalomtörténész tanulmányát: Merre halad a történelem? - A Biblia tíz vázlatpróféciája címmel.

Üdv. Péter

2019. jún. 6. 13:48
 26/67 A kérdező kommentje:

"Sajnálom a diszlexiád:( Még egyszer idézem a válaszom többi részét, hátha így könnyebb:

"Krisztusról szóló próféciák az ószövetségben vannak, amit te is elfogadsz, ahogy a válaszodból a babilonit is..."

"Mondtam pár címszót, ha valóban érdekel, utánanézel magad.""De rá is guglizhatsz a kérdésre, ha ennyire érdekel a dolog"

35%-os, igazat kell hogy adjak a másik válaszolónak aki ekéz téged. Nálad tényleg komoly gondok vannak. Konkrét példát kértem. Ha nem tudsz ilyet, menj szépen tovább. Az nem válasz hogy ideröfögsz egy két címszót majd ezt válasznak tekinted.

"Jézus Krisztus kijelentése alapján. Ezt hívják hitnek."

Nem, ezt önteltségnek, beképzeltségnek és butaságnak hívják. Isten fog ítélkezni. Ennyi ésszel mint ami neked van + nagy adag beképzeltséggel ne csodálkozz ha tényleg koppansz majd ahogy mások írták.

"Nekem üdvösségem van, mert ez csakis Krisztuson múlik."

Ezt személyesen Krisztus mondta neked? :)

2019. jún. 6. 13:49
 27/67 A kérdező kommentje:

"Megjövendölte évre pontosan Jézus Krisztus fellépését, halálát és Jeruzsálem pusztulását, mely kb. 500 évvel később be is teljesedett."

Meg tudod mutatni ezt a Bibliában?

2019. jún. 6. 13:52
 28/67 anonim ***** válasza:
48%

"Ezért az Úr maga ad nektek jelet: Íme, a szűz fogan, fiút szül, és Immánuelnek nevezi el." (Iz 7,14)

"Mert gyermek születik, fiú adatik nekünk, s az ő vállára kerül az uralom. Így fogják hívni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örök Atya, Béke Fejedelme. Messzire kiterjed majd uralma, és a békének nem lesz vége Dávid trónján és királyságában, amelyet megerősít és megszilárdít a jog és az igazság által. Mostantól mindörökké ezt teszi a Seregek Urának féltő szeretete." (Iz 9,5-6)

"Nem volt sem szép, sem ékes [hiszen láttuk], a külsejére nézve nem volt vonzó. Megvetett volt, utolsó az emberek között, a fájdalmak férfia, aki tudta, mi a szenvedés; olyan, aki elől iszonyattal eltakarjuk arcunkat, megvetett, akit bizony nem becsültünk sokra. Bár a mi betegségeinket viselte, és a mi fájdalmaink nehezedtek rá, mégis (Istentől) megvertnek néztük, olyannak, akire lesújtott az Isten, és akit megalázott. Igen, a mi bűneinkért szúrták át, a mi gonoszságainkért törték össze; a mi békességünkért érte utol a büntetés, az ő sebei szereztek nekünk gyógyulást. Mi mindnyájan, mint a juhok, tévelyegtünk, ki-ki a maga útjára tért, és az Úr mégis az ő vállára rakta mindnyájunk gonoszságát. Megkínozták, s ő alázattal elviselte, nem nyitotta ki a száját. Mint a juh, amelyet leölni visznek, vagy amint a bárány elnémul nyírója előtt, ő sem nyitotta ki a száját. Erőszakos ítélettel végeztek vele. Ugyan ki törődik egyáltalán ügyével? Igen, kitépték az élők földjéből, és bűneink miatt halállal sújtották. A gonoszok közt adtak neki sírboltot, és a gazdagok mellé temették el, bár nem vitt végbe gonoszságot, sem álnokság nem volt a szájában." (Iz 53, 2-9)

"De te, Efrata Betlehemje, bár a legkisebb vagy Júda nemzetségei között, mégis belőled születik majd nekem, aki uralkodni fog Izrael felett. Származása az ősidőkre, a régmúlt időkre nyúlik vissza. Ezért elhagyja őket az Úr, míg nem szül, akinek szülnie kell, és testvéréhez, Izrael fiaihoz vissza nem tér a maradék. Föllép és legelteti nyáját az Úr erejében, az Úrnak, az ő Istenének fenséges nevében. Letelepedhetnek, mert hatalmát kiterjeszti egészen a föld határáig. Ő maga a béke lesz." (Mik 5,1-4)

Ezek mind Messiás-jövendölések az Ószövetségből, tehát Krisztus előtt.

2019. jún. 6. 14:04
 29/67 anonim ***** válasza:
71%

"Megjövendölte évre pontosan Jézus Krisztus fellépését, halálát"

Mivel a Bibliát később írták, ez nem számít.

"és Jeruzsálem pusztulását, mely kb. 500 évvel később be is teljesedett."

Ez meg így nem jó. Akkor lenne ennek értéke, ha pontosan leírt volna egyes dolgokat: pl. melyik sereg, melyik hadvezér győzi, le, esetleg ebből pár részlet, pontosan mikor, stb.

Az nem jövendölés, hogy egy háborús időszakban valamikor 1000 éven belül le fognak rombolni egy várost.

2019. jún. 6. 14:09
 30/67 anonim ***** válasza:
71%

Na pont ez a baj a próféciákkal, hogy ennyire homályos és általános megfogalmazásokkal operálnak, hogy utólag gyakorlatilag simán rászabhatóak bárkire akit a nép messiásnak akar beállítani.

Ráadásul sok helyen egyenesen tévesek is.

"a békének nem lesz vége" A történelem nem egészen ezt igazolja vissza.

" a gazdagok mellé temették el" Semmilyen gazdag mellé nem lett temetve Krisztus.

2019. jún. 6. 14:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!