Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kell azt mondanom hogy...

Miért kell azt mondanom hogy Krisztus után 2010 ha nem hiszek istenben?

Figyelt kérdés
Napjainkban Krisztus után 2010ben járunk. és aki nem hisz istenben? Az valahol elveszett a második és a harmadik dimenzió között? miért kell azt mondanom hogy krisztus után ha nem hiszek az egészben? persze akkor ott van az időszámításunk elött/után de azt is ahhoz mérik!nemértem ezt az egészet... és ahol más a vallás, például ázsia, ott jelenleg mi szerint mérik?
2010. júl. 8. 01:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
mond akkor azt hogy " az a illető amiben nem hiszek és elvileg utána 2010-ben" ;)
2010. júl. 8. 02:09
 2/14 anonim ***** válasza:
ki mondta, hogy mongyad?
2010. júl. 8. 02:15
 3/14 anonim ***** válasza:
91%

-A judaizmusban a világ teremtésétől számitják az idt

- Az iszlámban Mohamed futásától Mekkából Medinába.(Kr. u. 622.)

- A zsidó rabbik pl. nem ejtik ki Jézus Krisztus nevét. A Krisztus születése előtti időkre azt a kifejezést használják ;ante.

Talán használd te is ezt a kifejezést. Ezért még nem fognak körülmetélni.

2010. júl. 8. 06:11
 4/14 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

A magyarázat egyszerű: A keresztény Európa kronológiai kezdőpontját Dionysius Exiguus római apát 525-ben elvégzett számításai alapján állapították meg, aki Jézus születésének dátumát kereste, és ezt tette meg a naptár kezdőpontjának.

Jézus azonban még Nagy Heródes alatt született (Mt. 2, 1.), legkorábban i. e. 8-ban, legkésőbb i. e. 4-ben. Ennek némileg ellentmond Lukács, aki Tiberius 15. évére (i. sz. 28-29) teszi Jézus megkeresztelkedését, vagyis ennek alapján i. e. 2-ben született volna. Ez azonban még így sem egyeztethető össze Dionysius Exiguus számításaival, még Lukács alapján is legalább egy évet tévedett, de a Heródes halálát is megemlítő szinoptikusok alapján minimum négyet, hiszen Jézus vagy Júdeában, vagy Galileában született, ahol i. e. 4 után Arkhelaosz uralkodott. Jézus legvalószínűbb születési időpontja ezek alapján ie. 5 ősze.

Nos én azt tanácsolom neked, ha nem akarod használni a kr.u. vagy kr.e. kifejezéseket, akkor egyszerűen használd az i.e. (időszámításunk előtt) vagy i.u. (időszámításunk után), esetleg i.sz. (időszámításunk szerint) kifejezéseket, ezek ugyanúgy elfogadottak, mint a kr.e vagy kr. u!

Üdv. Péter

2010. júl. 8. 07:24
 5/14 anonim ***** válasza:

Az előző válaszoló nagyon jó magyarázatot írt, nem ismételném meg. De olyan, hogy időszámításunk után, úgy tudom, hogy nincs. (azt jelentené, hogy véget ért az időszámításunk). i.sz. vagy Kr.u. a használatos

Amúgy Krisztus születése (ha nem is 0-ban volt) az időszámítás alapja, el kell fogadni, ha hiszel benne, ha nem.

2010. júl. 8. 09:01
 6/14 anonim ***** válasza:
72%
Időszámításunk szerint és időszámításunk előtt a helyes, ha nem vagy hívő. Bár szerintem ez csak kukacoskodás. Mert attól függetlenül, hogy nem vagy hívő, Jézus Krisztus létező személy volt a te vélményedtől függetlenül.
2010. júl. 8. 09:44
 7/14 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a válaszokat!
2010. júl. 8. 12:07
 8/14 anonim ***** válasza:

Eddig még sose mondtam azt, h ma krisztus után 2010, július nyolcadika van... (vagy más dátum)

hanem simán 2010.

Valahonnan kell számolni az időt. A méter is annyi, amennyi arra a bizonyos rúdra rá van karcolva. Ennyi.

2010. júl. 8. 12:31
 9/14 anonim ***** válasza:
Mivel mások már mindent elmondtak, én csak egy kevésbé idefüggő dologgal egészíteném ki! A múltkor pont volt a naplóban, hogy Észak-Koreában milyen helyzetek uralkodnak még mindig, ott azt mondta a riporter 0091 van, mivel a mit tudom én melyik nagyvezér születése napjától számolják az időt! Az szerinted normálisabb dolog? :)
2010. júl. 8. 13:03
 10/14 anonim ***** válasza:
67%

akkor mondd azt hogy "hublabubla után 2010" mintha neked nem lenne tökmindegy, hogy hívod....

és ha nem vagy hívő akkor miért nem mondhatnád, hogy Kr. u. 2010? attól függetlenül h hiszel e benne vagy sem, erre a pontra teszik a születését, mint történelmi eseményt....

akkor én sem mondahtnám hogy az "egri vár ostroma után 400 évvel" csak mert nem vagyok egri?

pffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

2010. júl. 8. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!