Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki szívesen...

Van itt olyan, aki szívesen lenne vallásos keresztény, de az egyház szexuális tanításai elrettentik a dologtól?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 30. 13:02
1 2 3
 21/21 lufi7 válasza:
100%

Bocsi, de nem konkrétan a kérdéshez szólnék hozzá, de ez kikívánkozik belőlem.

Kb. 25 évvel ezelőtt elváltam, majd nem sokkal később megismertem a mostani párom.

Összeházasodtunk, de apósomék szerettek volna egyházi esküvőt is. Hozzátartozik a dologhoz, hogy én meg az egyház az ég és föld. Ugyan meg voltam keresztelve, de aztán ennyi.

A lakásunk szerinti plébániára eljártunk valami ,,oktatásra" és kaptam püspöki felmentést, mivel az akkori rendszerben apám foglalkozása miatt nem járhattam templomba és nem voltam elsőáldozó vagy mi. (Nem mintha akartam volna.)

Levezettem 10 órát éjszaka és reggel amikor odaértünk az első dolgunk volt jelentkezni a papnál a levelemmel. Az nap lett volna az esküvő. Elolvasta és csak annyit mondott, hogy NEM. Apósom majdnem gutaütést kapott. Minden leszervezve a lakodalomhoz, vendégek, rengeteg lóvé.

Aztán ez a ,,szent" ember egy havi fizetésnek megfelelő összegért megenyhült.

Úgyhogy részemről az egyház ennyi volt.

Ráadásul kiprédikált az esküvői szertartás alatt és még ostyát sem kaptam. :)))

2019. máj. 12. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!