Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van itt olyan, aki szívesen...

Van itt olyan, aki szívesen lenne vallásos keresztény, de az egyház szexuális tanításai elrettentik a dologtól?

Figyelt kérdés

2019. ápr. 30. 13:02
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
78%

Én így vagyok a dologgal. Görögkatolikus fiatal vagyok, és a szabadidőmben sokszor órák mennek el azzal, hogy az ókeresztényekről és a Bizánci Birodalom hitéletéről olvasok. Szívesen járnék teológiára, sőt pap is lennék.

Azzal viszont nem tudok egyetérteni, hogy a homoszexuális szex, a fogamzásgátlás, és a maszturbálás bűn, meg hogy nem szabad elválni.

2019. ápr. 30. 13:09
 2/21 anonim ***** válasza:
83%

Engem nem érdekel az "egyház" semelyik. Vannak olyan dolgok amik zavarnak, ez engem nem tud elrettenteni Istentől.

Hozzáteszem én az életben nem hallottam a lelkeszemet ilyenről predikálni, és voltak beszélgeteseink de soha soha nem kérdezett rá a szexuális életemre. Tudom, hogy ő is ugyanúgy leszarja mint én az övét. Ha valelyik gyülekezetben erről faggatnak azt ott kell hagyni, ha ilyen kényelmetlenül érint.

2019. ápr. 30. 13:28
 3/21 anonim ***** válasza:
32%

A homoszexualitás az nem bűn, hanem betegség. A Biblia, Pál pontosan az elistentelendés következményeként említi. Amúgy sem értem, mi ez a nagy buzulásvágy a többségtől. Komolyan elment az eszetek?

A válás "tiltása" pedig szellemi okokra vezethető vissza, erről is ír Pál. De a testi ember nem foglalkozik a szellemi dolgokkal, butaságnak tartja

2019. ápr. 30. 14:02
 4/21 anonim ***** válasza:
29%

"A homoszexualitás az nem bűn, hanem betegség"

Ejnye-ejnye Diótorta barátocskám. Nem zavar hogy a saját vallásod egyik parancsolatát köpöd szembe amikor itt hazudozol?

A valóságban 1975 óta nem kategorizálják betegségként, miután senki semmilyen formában nem tudta soha alátámasztani, hogy az lenne.

2019. ápr. 30. 14:22
 5/21 anonim ***** válasza:
33%
Nekem az a tapasztalom, hogy nagyon felületesen ismerik sokan az Egyház tanítását a szexualitásról. Elrettenés helyett inkább javasolnám szakirodalom olvasását a témában: pl. II. János Pál pápa Test teológiája, vagy ugyanígy Tőle a Férfi és nő egysége. Vagy Angelo Scola: Férfi+nő
2019. ápr. 30. 21:54
 6/21 anonim ***** válasza:
5: már meg sem lepődöm, ha egy katolikus a Bibliát nem is veszi bele az ilyen listába. Mintha nem is létezne számotokra.
2019. máj. 1. 05:10
 7/21 imakommandós ***** válasza:
21%

Lehet, hogy II.János Pál okos dolgokat mond, de a Biblia a homoszexualitást először is méltatlan gondolkodáshoz, majd illetlen cselekedethez köti ami méltó a halálra. Ennyi. Ebben benne van a házasságon kívüli szex és az önkielégités is. Az önkielégités ugyanúgy halálos bün mint a homoszexualitás.

Aki a testi gyönyöröket jobban szereti mint az életet az nem lehet Jézus tanitványa. Erről jut eszembe. Ti vallásos keresztények akartok lenni vagy Jézus követői?

2019. máj. 1. 08:43
 8/21 szp72 ***** válasza:
20%

@ "A homoszexualitás az nem bűn, hanem betegség."

Ez így nem igaz, legalábbis a katolikus tanítása szerint biztosan nem. A homoszexuális irányultság önmagában még valóban nem bűn, hanem csak egy ferde hajlam, egy betegség, amiről az illető nem tehet. Számos beteges szexuális hajlam létezik: pedofilia, zoofilia, nekrofilia, stb.filia, s ebbe a sorba tartozik a homofilia is. A beteges hajlam bűnné akkor válik, ha a beteg kiéli, ha enged a beteges vágya csábításának. Tehát a homoszexualitás - amennyiben a szó alatt homoszexuális cselekedeteket és nem csak homoszexuális irányultságot értünk - bűn. Természetesen léteznek nem szexuális jellegű beteges vágyak is, amelyek hasonló elbírálás alá esnek, ilyen például a szadista hajlam, kleptománia stb.

Az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy a beteges hajlam kialakulása, vagy legalábbis annak felerősödése többé-kevésbé a beteg személy felelőssége is lehet. Például az alkoholizmus is egyfajta betegség, mindazonáltal a súlyos alkoholizmus kialakulásához a beteg beleegyező magatartása is nagyban szükséges, a folyamat elején még könnyebb lenne kigyógyulni vagy akár teljes mértékben elkerülni. Én nem ismerem a homoszexualitás kórtanát, nem tudom mennyire genetikus és mennyire nem, de azt gondolom, hogy az egészséges nevelés, az egészséges hozzáállás nagymértékben segít a betegség elkerülésében.

2019. máj. 1. 11:33
 9/21 anonim ***** válasza:
45%

Jézus a szeretet mindenhatóságára tanított, olyanná kell válni, mint a gyerekek, azoké Isten országa.

A szexualitás a szeretet egyik kifejezési formája. Azzal hogy a keresztények bűnösnek tartják a szexet. Azzal szembe fordítják saját magukkal az embereket. Az aki magát nem tudja szeretni, az másokat sem képes.

Tehát Isten ellenessé teszik ezáltal az embereket a keresztények. Azzal is eltávolítják Istentől az embereket, hogy fohászkodni, könyörögni kell hozzá. Bálványt csinálnak az Istenből. Jézus azt mondta Isten bennünk van, nem kővel rakott templomokban. A keresztények feszíttették keresztre Jézust, továbbá szembe mennek a tanításaival, és még Jézust Istenítik.

2019. máj. 1. 17:47
 10/21 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, Jézust a drágalátos zsidók feszítették meg, nem a keresztények. Talán te is Krisztus gyilkosai közé tartozol?
2019. máj. 1. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!