10 éves gyereket beírassak hittanra vagy inkább döntse el ő később, hogy vallásos akar lenni?
Igazából nem akarom ráerőltetni a vallást és tiltani sem akarom. Lehet az lenne jó, ha ő döntené el mit akarna.
Ha valakinek vannak tanácsai akkor az írja le és érveje is meg.
35#
Olyan jó ez az Isten, nem segít azokon, akiket szeret. Mintha az anyád fellökne, te sírnál, ő pedig otthagyna.
"Nem rosszindulatból,de ti nagyon el vagytok tájolva,ha a tanulást meg az alkoholizmust egy lapont emlegetitek a hittel. A tanulás egy kötelező dolog,az alkoholizmus meg egy undorító szokás,amivel főleg magának,de akár másnak is árthat. "
A tanulást tényleg nem lehet egy lapon említeni, sőt, az inkább ellenpéldának jó, köszi érte a #23-asnak. Tanulni ugyanis muszáj ma, anélkül nem jutsz egyről a kettőre, a boldogulásodat nagyban segítheti, és legtöbb esetben segíti is. Alkoholizálni vagy vallásosnak lenni viszont egyáltalán nem muszáj, de még csak a boldogulásodat sem feltétlenül segíti az életben. Viszont a vallásra is igaz lehet, hogy magának vagy másnak árthat vele (lásd jehovisták, lásd kreacionisták, lásd muszlim fanatikusok, lásd scientológia, meg még egy rakás más példát is lehetne hozni), ebben nem sokban különbözik az alkoholizmustól (viszont a tanulásra ugye ugyancsak nem igaz).
# 17 Butaságokat beszélsz. Kb. 8 éves lehettem mikor engem beírattak hittanra, és olyan kérdéseket tettem fel hittan órán hogy kivágtak ha úgy működne a dolog ahogy te leírtad. Ehelyett mindig megpróbált a tiszteletes értelmes választ adni.
Kedves kérdező szerintem nem fog veszteni semmit a gyerek ha be lesz íratva.
"20: néha elcsodálkozom az emberi hülyeségen. Ja, nem néha. Sokszor. Most is. Ki mondta, hogy Isten mellett vagy ellen most, tíz évesen kell dönteni??? Hogy lehetsz ennyire hülye???"
Tudod, erre mondják, hogy ha csöndbe maradtál volna, bölcs maradtál volna. Lehülyézel mást és magadból csináltál hülyét. Beleértheted magadat is a sok hülye közé! Ki a f@.z beszélt arról, hogy Isten mellett vagy ellen kell döntenie egy 10 évesnek? Mond már meg? Arról volt szó, hogy ne a gyerek döntse el 10 évesen, hogy hová akar járni, hanem a szülő, mert ő látja, hogy mire lenne szüksége. "Hogy lehetsz ennyire hülye???"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!