10 éves gyereket beírassak hittanra vagy inkább döntse el ő később, hogy vallásos akar lenni?
Igazából nem akarom ráerőltetni a vallást és tiltani sem akarom. Lehet az lenne jó, ha ő döntené el mit akarna.
Ha valakinek vannak tanácsai akkor az írja le és érveje is meg.
Mit veszíthet? Ha nem lesz vallasos,épp úgy le fogja szarni mint minden normális ember, aki nem lett vallásos. Hacsak nem ilyen turbóateista lesz mint akik itt ki akarnak keresztelkedni, és akkor azon izgul hogy" jaj én 10 évesen hittanra jártam ki akarom huzatni a nevem a templomból"
Amúgy én nem jártam gyermekkoromban hittanra, mert anyámat nem érdekelte, felnőtten kértem számon, hogy miért nem...
Lehet egy nap a gyereked amikor felnőtt és valamiért hívő lett mint én, szembesíteni fog avval hogy miért nem irattad be hittanra, akkor mit mondasz? Miért nem törődtél a lelki fejlődésével? Miért nem segítetted közelebb Istenhez?
Azt hogy bizonytalan voltál? Hogy itt gyakorin megkérdezted, de azt írták, hogy ne, mert a mikulásban se kell hinni? Fontos döntéseknél kérlek ne a hülyékre hallgass.
Nagyon sok múlik a hitoktatón. Én a gyerekeimet otthon tanítom a Bibliára és inkább beszélgetünk rendszeresen a hitet érintő kérdésekről, de nem járnak hittanra. Nagyon egyszerű az ok. Egy nagyon bigott, ítélkező hitoktató lenne, aki tanítja őker. Nagyon irritál, amikor folyton a bűnösségről beszél. Egy 10 éves gyereknek játékos formában kellene megismerkednie a bibliai történetekkel. Ahogy én annak idején. Egy csupaszív, jó humorú tanítónénink volt, aki a hittant is tartotta. Mindenkivel kedves volt, nem ítélkezett és nem mondta lépten-nyomon, hogy mind bűnösök vagyunk.
Szóval szerintem ismerkedj meg a hitoktatóval és úgy dönts a gyerekkel együtt.
Eddig hogyan neveltétek? Beszéltetek neki Istenről, és tanítottátok imádkozni?
Ha igen, akkor írassátok be. Ha nem, akkor ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!