Egy gyilkos is bejuthat akar a menyorszagba ha oszinten megbanja buneit es szereti istent?
Ha képes valóban, őszintén megbánni bűneit, akkor üdvözülhet.
Egy sorozatgyilkos már más, mert ha valóban bánná, nem követné el újra. Azért követi el újra, s újra, mert nincs benne a bánatnak szemernyi szikrája sem.
Szia
Erre látsz példát a 2 királyok 21/16 ban Manassé király történetében majd 2 krónikák 33/12,13 a megbánását és annak eredményét.
Csak azt nem értem, hogy a jó és pontos válaszokat kik és miért pontozzák le 0%-ra?
Ehhez ráadásul elég sok ember kell - vagy egy ember és sok belépési név. A lényeg az, hogy sokat kellett dolgozni vele.
Szóval: miért?
Engem például felekezetem miatt pontoznak le sokan. Látják, hogy megint "az a katolikus" hozzászóló írt (ráadásul két katolikus is pont 67%-on áll), akkor nyomják rá a mínuszt. De nagyon nem izgat, legyenek vele boldogok.
"Csak azt nem értem, hogy a jó és pontos válaszokat kik és miért pontozzák le 0%-ra?"
Egy. Szerintem van igazság abban, amit az előttem szóló mondott, bár pontatlan, a katolikusok jellemzően sokkal magasabb százalékon állnak, mert egyrészt valószínűleg többen vannak, másrészt egymást felpontozzák, míg másokat le.
Kettő. Ide nemcsak hívők járnak, hanem világi humanisták is, akiknek nem tetszik, amit a Biblia mond. Igaz ugyan, hogy ez nem a nekik fenntartott topik, de szeretik erőszakosan képviselni a véleményüket - ha már humanisták.
Ez nem érinti azt, hogy HA sikerül megbánnia, és abbahagyja, akkor üdvözülhet.
Amúgy ez - jellemzően idősebb korban - azért előfordulhat néha.
Itt pedig most szerintem nem ateisták pontoztak, mert akkor írtak volna valamit. Itt olyan hívők pontozhattak, akiknek ezek a részek nem tetszenek a Bibliából, és úgy gondolják, hogy joguk van válogatni, hogy mely hittételeket fogadnak el.
Szia!
Egyikünknek sincs sem joga, sem lehetősége megítélni, hogy Isten kit üdvözít, akár gyilkos az illető, akár nem. Nekünk két dolgunk illetve lehetőségünk van: az egyik, hogy alkalmassá váljunk az örök életre azáltal, hogy elfogadjuk Jézus Krisztus áldozatát, és így megszentelődik az életünk, a másik, hogy másokat is segítsünk abban, hogy megismerjék Jézus Krisztust és ezáltal részeseivé váljanak Isten Országának.
Az ítéletet hagyjuk meg annak, aki a szíveket vizsgálja, és aki szintén azon munkálkodik minden ember életében, hogy örök életre vezesse azt.
Ezzel kapcsolatosan van egy nagyon aranyos mondás, miszerint a mennyországban három meglepetés fog érni: az első, hogy akikről azt gondoltad, hogy ott lesznek nincsenek ott, a második, hogy akikről azt gondoltad, hogy nem lesznek ott, ott vannak, a harmadik pedig, hogy te is ott vagy.
Én azt gondolom, hogy bízzuk, az "igazságosan ítélőre", hogy kiket üdvözít, és tegyünk meg mindent azért, hogy ott lehessünk a mennyben, és hogy általunk mások is ott lehessenek. Ezt kívánom mindannyiunknak!
Üdv. Péter
Szia
Igen, és erre számos bibliai példa van. Szeretném megemlíteni az egyiket.
Saulról (akiből később Pál apostol lett), azt írja a Biblia, "Saul helyeselte István meggyilkolását." Csel. 8:1, és ezután, "Saul pedig gyalázatosan kezdett bánni a gyülekezettel. Sorra betört a házakba, férfiakat is, asszonyokat is kivonszolt, és börtönbe juttatta őket."(8:3)
De megbánta bűneit Krisztus elhívására, és alázatos,(ő is üldözött)keresztény lett.
István is, Pál is azok között vannak, akik kiráyokként és papokként uralkodnak majd az emberiség fölött. Képzeld el a szituációt, amikor a feltámadásuk után találkoznak. Vajon István a szemére veti Pálnak, mit keres ott? Elképzelhetetlen, hiszen mindketten teljesen bíznak Isten igazságos ítéletében. Krisztus Saulért is imádkozott, amikor ezt mondta:„Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit tesznek” Luk 23:34.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!