Egy gyilkos is bejuthat akar a menyorszagba ha oszinten megbanja buneit es szereti istent?
Úgy gondolom, hogy aki súlyos pszichés eredetű problémával születik, így például nem képes lelkiismeretfurdalást érzeni, az is megtudja különböztetni, hogy embert ölni helyes, vagy helytelen. Mint írod:
"Ha betartják a törvényeket, azt racionális megfontolásból teszik."
A gyilkosság mind a polgári, mind a vallási törvények egyik legsúlyosabb megszegése. A törvények rá is vonatkoznak, ő is tudva és akarva szegi meg ezeket.
Ő pont a "helyes" és a "helytelen" fogalmát nem ismeri.
Mint Ádámék az édenben.
Azt ismeri, hogy "ha ezt megteszem, és rájönnek, akkor megbüntetnek". De hogy miért, azt nem tudja.
Ez azért sokszor kevés.
"Ő pont a "helyes" és a "helytelen" fogalmát nem ismeri."
Ahogy a szellemileg egészséges emberek sem ismerik ezeket mindig. Viszont ezért vannak a törvények, nem kell ismernünk mi a helyes vagy helytelen, de a törvények betartása egy minimum szint szerintem.
A helyes és helytelen sokszor lehet erősen szubjektív is az emberek számára. Például egy keresztény Jézushoz imádkozik. Erre egy muszlim azt mondja, hogy a keresztények politeisták és bálványimádók. Ami szerintem helyes, az más szerint bálványimádás.
Bár én úgy hiszem, hogy van abszolút igazság, amihez mindent lehet mérni.
Természetesen a gyilkosság kicsit más téma, ez már sokkal kevésbé szubjektív.
Illetve még egy kis kiegészítés a bűn fogalmáról. Mi a bűn? Tudva és akarva véteni Isten parancsai ellen. Innentől az a kérdés, hogy a pszichopata tudtában van-e cselekedeteinek. Tudja-e hogy ő most embert öl. Ha úgy gondolkodik mint írod, hogy büntetés jár érte, ha rájönnek, akkor nem csak a cselekedetének van teljes tudtában, de azzal is, hogy vét a törvény ellen. Ami ebben az esetben emberi és isteni törvény is.
Mint írtam, "tudva és akarva". Hallottam már olyan esetekről is, amikor az elkövető nem volt tetteinek ura, nem volt tudatában tettének. Ilyen esetben szerintem nem fogja felelősség terhelni Isten előtt. Már ha valóban úgy volt, miként állítja, de fogadjuk el, hogy egy mindenható Isten pontosan ismeri az ember lelkét.
"Tudva és akarva"
Ez a kettő stimmel - de a harmadik nem, amit kihagytál: halvány lila gőze sincs, hogy miért rossz, amit csinál.
És ezt kellene megérteni: hogyan legyen erkölcsös, ha nincsen erkölcsi érzéke?
Akkor csak a büntetéstől való félelem marad, ez meg ugye attól függ, hogy elkapják-e. Tehát ez nem mindig elég.
"Egy gyilkos is bejuthat akar a menyorszagba ha oszinten megbanja buneit es szereti istent?"
Amennyiben újjászületik Jézusban és kitart a megszentelődésben Jézus mellett élete végéig, akkor igen.
"Azt olvasni mindenhol isten megbocsat ha meg a halalod elott elkezdesz hozza imadkozni tiszta szivbol es hiszel benne. Akkor ennyi erovel egy sorozat gyilkos is bejuthat a mennyorszagba??"
Az az ember, aki egész életét a gonosznak szentelte, a halálos ágyán már annyira eltorzult istengyűlölő lesz, hogy ezt szívből nem fogja tudni megtenni
pszichopatat akkor eleve pokolra szanva vagy mennybe jutasra teremtette? (kerdezem mindenkitol)
Isten szamara nincs lehetetlen csak ember szamara
vagyis kepes Itelkezni barkin Igazsagosan
Úgy gondolnám, hogy az istennek a legfontosabb feladata nem az ítélkezés lenne, hanem az, hogy végre rendbe tegye ezt a nagyon csúnyán elrontott világot, amit Ő MAGA rontott el!
Ezek után az, hogy mindenkit kéjesen elítél, nem a létező legjobb megoldás erre a problémára!
Esetleg javítani kellene, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!