Keresztények, ti hogyan viszonyultok a közvetlen környezetetekben lévő melegekhez és a transzneműekhez?
Hogyan kezelitek a jelenlétüket pl. családban, munkahelyen, stb. ahol nem lehet őket kikerülni.
Van valaki ilyen helyzetben, és mesélne róla kicsit?
Szélsőséges véleményekre nem vagyok kíváncsi: sem ítélkezésre, sem a liberális álláspontra.
Gyakorlati tanácsok érdekelnek, amelyben a szeretet vezérel, de a Biblia tanítását is figyelembe vesszük.
Azt is írjátok meg, hogy milyen felekezethez tartoztok!
Igen, sőt még le is ült a bűnösökkel. De milyen céllal? Nem azért, hogy haverkodjon velük, hanem, hogy megtérítse őket, megmentve a lelküket.
A ruhával kapcsolatban szeretnék látni ige részt arra, hogy mi számít női/férfi ruhának. Valójában ez koronként és kultúránként változik.
De az általam idézett rész elég egyértelmű szerintem: aki úgy öltözik, hogy a másik nemhez tartozónak látszódjon, az nem kedves az Úrnak. Nyilván nem a női farmer nadrágról vagy a férfi skót szoknyáról van szó. Hanem aki tudatosan a másik nemhez akar tartozni, és akár szándékosan meg is téveszt másokat.
Akkoriban még nem léteztek nem-átalakító műtétek, így ezt külön nem emeli ki, de attól még nem megengedett.
"A ruhával kapcsolatban szeretnék látni ige részt arra, hogy mi számít női/férfi ruhának. Valójában ez koronként és kultúránként változik."
Jaaah, így már értem, szóval akkor, ha van egy ige ami egyértelműen fogalmaz egy adott témában, de érinti a Ti életetek is akkor ott jól meg kell nézni, hogy kultúránként és koronként mi az elfogadott a témában és az alapján felül is lehet írni az írást? Hisz ami annak idején még férfi ruha volt az már nem az. Éééértem. Fura, hogy ebben az esetben így kell eljárni más esetekben ahol meg a társadalom nem ítél el valamit de a Bibliában van egy hely ahol elítélik akkor azt bizony szó szerint kell venni. Ott nem számít a kultúra meg a kor.
"... aki tudatosan a másik nemhez akar tartozni, és akár szándékosan meg is téveszt másokat."
Most már ezt is értem. Szóval akkor szerinted a transzneműek csak és kizárólag azért öltöznek női ruhába, hogy megtévesszenek másokat. Ki kell ábrándítsalak, ez nagyon nem így van. Ők azért öltöznek így mert azokban a ruhákban érzik a testüket harmóniában a lelkükkel. De téma szempontjából ez nem is számít.
"Akkoriban még nem léteztek nem-átalakító műtétek, így ezt külön nem emeli ki, de attól még nem megengedett."
Ha nem létezett nem átalakító műtét akkor honnan veszed, hogy nem megengedett? Azért mert Ti azt mondjátok? Akkor mutasd meg Te azt az igét ami egyértelműen fogalmaz, hogy az ilyen műtét tilos! Vagy azt állítod hogy Isten amikor kinyilatkoztatta az írásokat nem tudta, hogy lesz majd ilyen? Vagy akkor miért a ruhát említ? A ruha teszi az embert?
Egyébként pont a 5.Mózes 22. -ben vannak olyan okosságok, mint hogy a nő aki nem szüzen megy férjhez azt halálra kell kövezni, a jegyben járó nő ha mással hál akkor mindkettőt meg kell ölni, valamint ha egy nem jegyben járó lányt megerőszakolnak akkor az illető fizessen 50 ezüstöt a lány apjának és vegye feleségül azt és éljen vele egész életében. Arról nem szól a fáma, hogy a lánynak ebbe bármi beleszólása lenne. Persze ezeket a törvényeket már nem tartja be kb senki. Főleg az utolsót (5Móz. 22,28-29) mert hát mégiscsak változik a kultúra, nem is volna etikus, ha a megerőszakolással meg 50 ezüsttel azt kaphatnánk meg akit akarunk mert hát azt Isten is csak véletlenül sugallta ezt akkor aztán meggondolta magát. Na de a ruha viselete az nagyon fontos, azt bizony szó szerint kell venni! Nem érzitek a disszonanciát? Milyen kényelmes, hogy csak azt kell betartani ami tetszik és minket is érint. Ami csak keveseknek fontos ott meg lehet gyűlölködni, hogy bűnös, utálatos és nem is lehet keresztény aki így tesz...
"Mindig az adott ország aktuális törvényeit kell betartani, a feljebbvalóknak kell engedelmeskednünk"
Akkor itt kanyarodnék vissza a kérdésedhez, hogy ne távolodjuk el tovább a témától. Ha a fenti állítás igaz akkor hogy merülhet fel benned a fenti kérdésed hisz mind a honoszexualitás mind a transzneműség törvényileg egyáltalán nincs szabályozva Magyarországon. A törvény szemében egyenlőek vagyunk akkor Ti miért tesztek különbséget.
Ugyan azt tudom mondani mint eddig. Kettős mércét alkalmaztok és nem a szeretet vezérel. De ne aggodj. Ez volt az utolsó hozzászólásom. Nem fogom tovább zavarni a harmonikus világod a szélsőséges liberális véleményemmel. Tudom úgyis hatástalan...
Nem hordok kevert anyagú ruhát, csak pamut ruhát, meg bőrcipőt. De nem azért, mert ezt írja a Biblia, hanem mert az a kényelmes nekem. Viszont ebből is látszik, hogy a Jó Isten tudja mire van szükségünk. De ez sem tartozik a témához.
Egyébként a melegekkel nekem semmi bajom, mert amíg nem előttem gyakorolják azt, ami a hálószobába való, addig nem botránkoztatnak meg vele. A többi a saját lelkiismeretükre van bízva. Ha meg egyáltalán nem gyakorolják, mert nem élnek párkapcsolatban, csak egyszerűen a saját nemükhöz vonzódnak, akkor még bűnt sem követnek el.
De a transzneműeket nem tudom hova tenni. Ők folyamatosan meg akarják botránkoztatni a környezetüket a megjelenésükkel, és bűnbe akarják vinni a körülöttük élőket azzal, hogy elvárják, hogy pl. az "új nevükön" szólítsák őket ezentúl.
Ezzel mit lehet kezdeni keresztényként? Szeretnék hozzá útmutatást kapni. De olyanoktól, akik valamilyen formában érintettek a témában. Pl. volt szolgálatuk feléjük.
Kedves kérdező!
Nem vagyok vallásos, nem hiszek istenben de, ha netán mégis létezik akkor nem tartja elképzelhetőnek hogy, a transzneműségem az ördög műve? Hogy az istene nőnek akart teremteni de, a kitaszított angyalkája miatt férfi testbe születtem? És az egész átalakulásommal csak az istene munkáját végzem be?
De mint írtam, én nem hiszek ebben.
Üdv
Egy transznemű nő
#29, Én azt gondolom, hogy Isten nem teremt semmit véletlenül. A sátán nem szólhat bele a teremtésbe, hisz ha Isten mindenható akkor megakadályozhatná, ha akarja.
De ne is törődj vele. A kérdező már elmondta, hogy senki véleménye sem érdekli csak a "hívőké" ami ugye azt jelenti az Ő olvasatában, hogy azok véleménye érdekli csak akik egyetértenek vele. Ez is egy döntés.
Neked ez a kereszted. Ezzel kell együtt élned amihez csak erőt és kitartást tudok kívánni. Remélem, egyszer majd egy boldog nő néz vissza rád a tükörből. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!