Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A ti környezetetekben mennyire...

A ti környezetetekben mennyire elterjedt, hogy az emberek nem fújják ki az orrukat, hanem szipognak?

Figyelt kérdés
Nekem egyre több ilyen ismerősöm van, több közülük rendesen orrot fújni sem tud.

2016. márc. 4. 22:03
 1/6 anonim ***** válasza:
78%

Óóó hogy mennyire idegesítő, és undorító szokás ez. De mielőtt valaki azt írná, hogy

"na igen, a magyarok már csak ilyenek" na azok ellátogathatnak Thaiföldre, Kínába, Vietnámba, de akár Angliába is. Az angolok szipognak, krákognak, felszívják-kiköpik..Undorító. A thaiak, kínaiak meg minden takargatás nélkül könyékig turkálnak az orrukban és bányásznak.. Nem is olyan régen utaztam kínai metróban ami dugig volt tömeggel. Nem tudtam hova nézni, hogy ne egy orrturkáló mutatványát nézzem. Kétszer is le kellett szállnunk, mert már hányni akartam..

2016. márc. 4. 22:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Semmiképp sem akartam ezt a magyarokra általánosítani, csak az utóbbi időben, hogy új környezetbe kerültem tapasztaltam meg ezt. Szerintem is undorító.
2016. márc. 4. 22:50
 3/6 A kérdező kommentje:
Az ilyen metrón turkáló embertípust meg helyben el kéne hamvasztani :D az ilyen emberek miatt utálok hozzáérni kb mindenhez, ami nem az enyém.
2016. márc. 4. 22:52
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
Sajnos mifelénk se "divat" orrot fújni. :D Szipognak állandóan és ez annyira de annyira idegesít, hogy hihetetlen. :D
2016. márc. 5. 08:44
 5/6 Sunshinedoll ***** válasza:
90%
Igazából ez nagyban függ a kultúrától. Sok helyen külföldön (közel keleten pl., de Japánban vagy Kínában, illetve Franciaországban is) abszolút illetlenség orrot fújni társaságban (főleg pl evés közben asztalnál!), így inkább szipognak, vagy elintézik a mosdóban. Japánban pl a textil zsebkendő használata is gáz.
2016. márc. 6. 11:51
 6/6 anonim ***** válasza:

Amerikaban illetlenseg tarsasagban orrot fujni. Azt csinaljak helyette szipognak es majd a mosdoban fujjak ki az orrukat vagy olyan helyen ahol nem latjak masok.

En nem szoktam zavartatni magam :D Ha kell akkor kifujom, nem varom meg ameddig magatol folyik ki az orromon a takony.

2021. ápr. 15. 02:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!