Keresztények, ti hogyan viszonyultok a közvetlen környezetetekben lévő melegekhez és a transzneműekhez?
Hogyan kezelitek a jelenlétüket pl. családban, munkahelyen, stb. ahol nem lehet őket kikerülni.
Van valaki ilyen helyzetben, és mesélne róla kicsit?
Szélsőséges véleményekre nem vagyok kíváncsi: sem ítélkezésre, sem a liberális álláspontra.
Gyakorlati tanácsok érdekelnek, amelyben a szeretet vezérel, de a Biblia tanítását is figyelembe vesszük.
Azt is írjátok meg, hogy milyen felekezethez tartoztok!
"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely az emberek külső vagy belső tulajdonságait kiemeli, ezekhez morális, társadalmi vagy politikai különbségeket rendel hozzá, és az így létrehozott csoportok között – feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel."
"Na de a "transzneműek"... Ők számomra evolúciós korcsok a 21.század eszméivel..."
"Nem értem miért kéne elfogadóbbnak lennem AZOKKAL... A biszexualitás CSAK egy szexuális orientáció, viszont az, hogy valaki egy fas*t/pin*t akar magára varratni, az egyszerűen undorító!"
Tetszik érteni, Ha nem akkor vannak gondok és nem a biszexualitásoddal...
Nem csak a hozzám hasonlókat "fogadom el". Mint mondtam, a melegeket, heterokat, leszbikusokat stb... is elfogadom, csak azokhoz a bizonyos "transzneműekhez", és a mindenféle más nemet maguknak kitaláló személyekhez állok így. Azoknál az embereknél valami bekattant.
Én speciel keresztény vagyok. Isten nem teremtene olyan embert, aki rossz testben lenne. De ha a "transzneműek" azt mondják, hogy márpedig ők így születtek, akkor ebből következően nem igazán vallásosak, vagy annak ellentmondanak. Ha meg nem vallásosak, akkor valszeg a lélekben sem hisznek, szóval max az agyukban k*ródott el valami de nagyon. De ha még vallásosak is lennének, akkor sem lenne olyan lehetőség, hogy "én most igenis p*nával/fass*al fogok élni", csak azért mert nincs..
Röviden az agyukkal van valami baj. És mellesleg senki se higgye azt, hogy egy hatvanas öregember vagyok, aki már megszokta a huszadik századot, és nem hajlandó megérteni ezeket az új dolgokat, mert jelzem, fiatal vagyok..
Jah értem, persze. A heterókat elfogadod, mert hát őket nincs miért nem elfogadni. A biszexeket elfogadod, mert hát az vagy. A melegeket elfogadod, mert hát biszexként "célközönség", naná hogy elfogadod na de azok a transzneműek!!! Építsünk máglyát! Persze.
"Isten nem teremtene olyan embert, aki rossz testben lenne."
Olyat biztos nem, de olyat viszont igen aki a saját neméhez vonzódik, mert az neked ok, ugye? Sok kereszténynek nem ok, csak jelzem.
Egyébiránt én is Kereszténynek vallom magam. És ez is csak erősíti azt, hogy ne ítélkezzek a transzneműen felett se. Tudod miért?
Tudod hát! Mit mondott Krisztus? "Szeresd felebarátodat ahogy önmagadat!" Ez a lényeg, mert akit szeretek annak nem akarok rosszat. Akit szeretek annak a legjobbat akarom és azt szeretném, hogy boldog legyen.
És akkor itt van egy ember, aki szenved, mert nőként egy férfi testébe van zárva. De mit lehet tenni? Hisz ha szeretem, szeretném, hogy boldog legyen. Mit mond az orvostudomány? Széttárják a kezük. A pszichiátria nem tud segíteni rajtuk. Nincs rá gyógyszer. A sebész pedig azt mondja, hogy tud segíteni. Nem lesz tökéletes, de az illetőnek a boldogságot jelentheti. Hajrá, csinálják. Éljen boldog életet. Ezt szeretném neki mert szeretem, mert Krisztus csak ennyit kér, hogy szeresd felebarátodat.
Az, ha gyűlölöm, ha megvetem, ha az arcába dörgölöm minden egyes pillanatban, hogy beteg, bűnös, a pokolra fog jutni mert "más" akkor attól jobb lesz nekem? Jobb lesz neki? Hát nem.
Szia! Az egyik legjobb barátom meleg,és én úgy vagyok vele,hogy amíg nem hajt rá a fiamra vagy a férjemre addig minden rendben.És tudom,hogy tisztel és szeret annyira,hogy ezt betartja.
Nekem ez elég nehéz volt mikor 13-14 éves lehettem,akkor ismerkedtem meg először meleg sráccal és a szüleim-nagyon konzervatív,vallásos emberek-egy az egyben megpróbáltak tőle eltíltani.Persze nem sikerült nekik:)
Mára már -Jézuson kívül- csak tőle kérek tanácsokat.
Mondjuk személy szerint én úgy vagyok vele hogy a szív kit választ,azt nem az agy határozza meg,sőt a melegek sokkal többet áldoznak fel egymásért mint egy átlag pár.
És persze amikor a barátom előttem kezd el smárolni a pasijával mindig kiakadok,de én azt se bírom ha egy csaj meg egy pasi csókolja úgy egymást mintha szexelnének. Szerintem ennek a hálószobában van a helye.
Nos most több nem jut eszembe, remélem tudtam segíteni!
Református vagyok.
Reita
"Nő ne viseljen férfiholmit, férfi se öltözzék női ruhába, mert utálja Istened, az ÚR mindazokat, akik ilyet tesznek." 5Móz 22:5
"Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete." Ján 1:15
"Akik pedig test szerint élnek, nem lehetnek kedvesek Isten előtt." Róm 8:8
"Paráznák, nem tudjátok-e, hogy a világgal való barátság ellenségeskedés Istennel? Ha tehát valaki a világgal barátságot köt, ellenségévé válik Istennek. " Jak 4:4
"Mivel tehát Krisztus testben szenvedett, vértezzétek fel magatokat azzal a felismeréssel, hogy aki testileg szenved, az elszakad a bűntől, hogy többé ne emberi vágyak, hanem Isten akarata szerint éljétek le testi életetek hátralevő idejét. Bizony, elég volt abból, hogy a múltban a pogányok szokása szerint kicsapongásokban, kívánságokban, részegeskedésekben, dorbézolásokban, tivornyázásokban és szentségtelen bálványimádásokban éltetek. Azért csodálkoznak rajtatok, sőt káromolnak titeket, mert nem rohantok velük együtt a kicsapongásnak ugyanabba a posványába. De számot fognak adni annak, aki készen áll ítélni élőket és holtakat. " 1Pét 4:1-5
Már az egész itt borul:
"Nő ne viseljen férfiholmit, férfi se öltözzék női ruhába, mert utálja Istened, az ÚR mindazokat, akik ilyet tesznek." 5Móz 22:5
Ez az egész világra érvényes, legalábbis a nyugatira. Én úgy vagyok vele, ha a nők viselhetnek férfiruhát, én miért ne viselhetnék női ruhát, vagy csak ruhadarabokat. Ennyi...
Kedves kérdező. Remélem akkor neked is csak zsákruhéd és fátylad/kendőd van a sarud mellé mert bizony annak idején az átlag nőknek csak ezek a ruhadarabjai voltak. A nadrágjaid, pólóid, ingeid meg jó gyorsan dobd el, mert azok bizony kb az emancipációs törekvések kezdetéig kizárólagosan férfi ruhadarabok voltak.
Látod ez van az amikor szó szerint értelmezel olyan igéket amikről egyértelmű, hogy az akkori kor elvárásait tükrözik.
És csak egy kérdés. Szerinted tényleg UTÁLJA az Úr azokat akik így tesznek? Az az Isten aki mezítelennek teremtette az embert és úgy, abban a formában is szerette a paradicsomban? Ugyan már.
Belebeszélhetsz transzneműséget/transzvesztiták megbélyegzését de Te magad is tudod, hogy nagyon nem erről szólt a dolog.
A Ján 1:15, Róm 8:8, Jak 4:4, igékről pedig Te magad is tudod, hogy arra tanítanak, hogy lelkiekben gyarapodjunk ne csak testiekben. A lélek világa felé forduljunk ne a földi javak és földi örömök felé. Nagyon nem arról szól a dolog, hogy utasítsunk el mindent ami földi, mert különben nem lehetünk jó keresztények. Ez butaság. Ha így lenne akkor csak az aszkéták, a magukat sanyargató szerzetesek juthatnának be Isten országába. Pedig ez nem így van. Isten azt akarja, hogy boldogok legyünk a földi életben és Neki tetszően éljük le az itt töltött időt szeretetben, békességben, egymást segítve.
1Pét 4:1-5-el kapcsolatban meg csak annyit, hogy nem csak a két véglet van. A kicsapongás és az aszkéta élet. Egyik sem kedves Isten szemében. Jézus is ivott bort, ő is volt esküvőn, vendégségben. Ahogy mindenki más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!