Ismertek a környezetetekben olyan embert/embereket, akik egy adott vallás követése után teljesen megváltoztak negatív irányba?
#1-nek
Katolikus gimiben mióta teheti ezt meg úgy, hogy legalább azok tudnak róla, akiket provokál?
Nem beszéltek még vele erről tanárok, papok? Csak úgy hagyják, hogy megtehesse?! :(
Egyáltalán mit keres még ott ezek után?
Oh, így már értem a helyzetet.
Azt a minimális időt pedig már kibírjátok!
Sok sikert a vizsgákhoz!
#1. Én szívesen beszélgetnék a lánnyal és szívesen ülnék fel a provokálásnak és folynék vitába, diskurzusba vele szemben. Persze emberi és kulturált párbeszéd formájában.
Ez ebben a korban úgy érzem bocsánatos bűn és inkább meggyőzni és érvelni kellene az ellenében, mint kirekeszteni.
"Egyáltalán mit keres még ott ezek után?"
Leginkább az ilyen diákok nem önszántukból kerülnek egyházi iskolába, hanem az egyház átveszi az iskola fenntartását, hála az ultrán idióta kormányunknak. A 21. században semmi keresnivalója nem lenne bármilyen vallásnak a közoktatásban. Rengeteg hely van az országban, ahol nagyjából ez a választás: a gyerek vagy egyházi iskolába megy, mert csak az van, vagy buszozik naponta 2 órákat a szomszéd városba.
#6, Próbáltunk mi rá hatni észérvekkel, de nem hallgat senkire. Nem mi rekesszük ki, ő rekeszti ki saját magát.
#7, miért, mi a gond az egyházi fenntartású iskolákkal? Mivel az iskola csak ettől a tanévtől katolikus, nem igazán vannak semmiféle vallási programok, de ha vannak is, nem kötelező rajtuk a részvétel, senkit nem kényszerítenek olyasmire, ami ellentétes a világnézetével. A későbbiekben meg gyanítom olyanok fognak oda jelentkezni, akik tényleg keresztények és/vagy nem zavarja őket, ha hitéleti programok is vannak. Szerintem téves elgondolásaid vannak az egyházi iskolákról. De elmondom neked, még nyugat-európában is vannak vallási iskolák, nem csak keresztény, hanem pl. muszlim is. Na mindegy, ez már nagyon off.
Persze, még nem kötelezőek, mert még vannak kifutó diákok, majd azok lesznek nyugodj meg. Pénz beszél, kutya ugat. A nálunk lévő nagyobb piarista gimnáziumban természetesen egy rakás kötelező vallásos program van (mise az iskolai kápolnában, hittan, egyebek). Meg ugye az elmaradhatatlan pedofil botrány, ahol az elkövető szerzetes-tanár természetesen egy kirúgással megúszta az egészet.
És külföldön továbbra sincs ilyen. Egyházi iskolák természetesen vannak, de olyanról a büdös életbe nem hallottam, hogy az állam és az önkormányzatok széles mosollyal passzolnák le egyházaknak az iskolákat.
Mit szólnál hozzá, ha más vallású egyház venné át az iskolád fenntartását? Katolikusként biztos nincs bajod egy katolikus sulival, na de egy muszlimba is ilyen nagy örömmel járnál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!