Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Titeket, magyarokat irritál...

Titeket, magyarokat irritál az, ha a környezetetekben pl. románul beszélgetnek?

Figyelt kérdés

Erdélyi román vagyok, Budapestre járok egyetemre. Néhány barátommal (akik szintén románok) csak románul beszélgetünk. Nem mintha nem menne magyarul is, de a román jobban tetszik és kényelmesebb használni.

Ezért párszor már megszóltak az egyetemen, diákok is, és tanárok is.. Volt, hogy kiküldött a tanár az óráról csak azért mert egymással románul beszéltünk (nem mintha a többiek nem beszélgettek volna, csak ők magyarul).

Miért irritálja ez a magyarokat? Nem tök mindegy lenne nekik? Ez egy szabad ország elvileg..

2015. jún. 28. 19:12
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
93%
Engem nem. Az általánosítás inkább.
2015. jún. 28. 19:18
 2/21 A kérdező kommentje:
Általánosítás? Ezzel mit szerettél volna mondani?
2015. jún. 28. 19:19
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem irritál.
2015. jún. 28. 19:32
 4/21 anonim ***** válasza:
20%
Ha mondjuk az utcán, buszon, metrón beszélgetnek az nem érdekel. Viszont ha személyesebb helyen, például tanteremben kezdenek beszélni idegen nyelvet magyarok között olyanok, akik tudnának közben az őket körülvevő emberek (magyarok) anyanyelvén is beszélni, azt én nem tolerálom. Ha nem is szólnék be érte - mivel alapból békés vagyok -, meglenne a véleményem az adott személyekről.
2015. jún. 28. 19:34
 5/21 anonim ***** válasza:
45%
Provokáció, ne üljetek fel testvérek!
2015. jún. 28. 19:35
 6/21 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Én elítélem az ilyesmit mert tudom milyen érzés.

Én Erdélyi magyar vagyok, most itt élek Magyarországon már sok éve, de Erdélyben nőttem fel és bizony vannak rossz emlékeim ezzel kapcsolatban, csak nállam pont fordítva volt a dolog, engem még bántottak is fizikailag emiatt.

Ismétlem!- én el ÍTÉLEM a soviniszta viselkedést.

Minden jót!

2015. jún. 28. 19:36
 7/21 anonim ***** válasza:
82%

Előbb így akartam elköszönni;

Numai Bine!

2015. jún. 28. 19:38
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm!!

Csak azért voltam én felháborodva ez miatt,mert az egyetemen ahová járok nagyon sok külföldi diák is tanul (angolul), de egymás közt a saját nyelvükön beszélnek. Arabul, törökül, héberül, spanyolul stb.

Engem viszont megszólnak, ha magyarul tanulok és közben a barátaimmal meg románul beszélek.

Két tanár is volt,aki megtiltotta(!) hogy románul társalogjunk, nyilvánosan, mindezt úgy, hogy megjegyezte, hogy milyen egy ronda nyelv.. Szerintem ez sértő és megalázó, emiatt tervezek írni a rektornak, ha nem kérnek bocsánatot, akkor a sajtónak is

2015. jún. 28. 19:49
 9/21 anonim válasza:
85%
Éngem egyáltalán nem zavar ha a környezetemben más nyelven beszélnek, sőt! Szeretek más nyelvvel ismerkedni, és akár egy-két szót, vagy kifejezést megtanulni, bármelyik nyelvről is legyen szó. :)
2015. jún. 28. 19:56
 10/21 anonim ***** válasza:
77%
Engem nem zavarna, legfeljebb megpróbálnám kitalálni, hogy ez milyen nyelv. Előbb-utóbb felismerném.
2015. jún. 28. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!