Miért nem bizonyíték Isten létezésére a teremtésműve azoknak, akik nem hisznek Istenben?
A tudomány nem tudja pontosan miből jött létre a világunk, kutatják. Kérdés, hogy jelenleg van-e okunk feltételezni, hogy egy felsőbb hatalom, intelligens lény beavatkozására történt ami történt? Ateisták szerint nincs rá ok. Ha ez a beavatkozás egy általános rendező elv megalkotása volt, akkor nagyon nehéz lesz az eredete nyomára bukkanni, hiszen mondjuk másként nem is jöhet létre stabil Univerzum. Tehát ha csak így történhetett és úgymond végtelen idő állt rendelkezésre (hiszen nem is létezett idő a nagy Bumm előtt) vagy végtelen párhuzamos Univerzum, akkor ez patthelyzet.
Ilyenkor az embernél arra billen a mérleg, amerre szubjektív létszemlélete mozdítja.
"neked miért nem bizonyíték, ha látsz egy szép házat, hogy ezt Nakamuki Hajabusa készítette?"
Házat milliárdszámra bizonyítottan építettek már az emberek. Vagyis tapasztalat, hogy hogyan épülnek, vagyis ez alapján nyilvánvaló a következtetés hogy ha látok egy házat, nyilván építették azt is.
Ellenben egy morzsányi teremtést nem látott soha senki, tehát milyen alapon kéne arra következtetni, ha látok valamit, hogy na ez tuti hogy egy sosem látott és sosem bizonyított módon készült?
25-ös hozzászóló
Egyet értek veled, sőt az is bibliai prófécia, hogy ennek így kell lennie.(nem mindenkié a hit a 2Thesszal.3:2 szerint) Akkor én mért ne fogadnám el?
Minden embernek joga azt hinni, gondolni amit akar.
30-as hszóló
Ha azt állítod, hogy a házat Nakamuki Hajabusa készítette, és nekem szükségem van a bizonyítékra, akkor utána járok, valóban ő építette-e?!
" Ha azt állítod, hogy a házat Nakamuki Hajabusa készítette, és nekem szükségem van a bizonyítékra, akkor utána járok, valóban ő építette-e?! "
De nekem meg azt írtad,hogy isten nem bizonyít,mert csak úgy higgyünk. Akkor? Járjunk utána a semminek? Erre sajnálom az életet,hogy keressek valamit,ami még a hívők szerint sincs. Abszurd.
"Ha azt állítod, hogy a házat Nakamuki Hajabusa készítette, és nekem szükségem van a bizonyítékra, akkor utána járok, valóban ő építette-e?!"
Majd megtalálod az illetőt, aki bizonyítottan létezik, bizonyítottan építész, bizonyítottan X helyről hozatta a sódert a malterhoz, bizonyítottan Y helyről rendelte a téglát, bizonyítottan Z csapat burkolta az általa éppíttetett házat, stb.
A világgal kapcsolatban már ott megbukik a dolog, hogy Isten létezik-e, hiszen ezt sem bizonyítja semmi.
"és nekem szükségem van a bizonyítékra, akkor utána járok, valóban ő építette-e?!"
És erre találsz EGYETLEN EGY könyvet, amit ÉN írtam erről.
Meg 100 más könyvet, amit más írt, és az enyémet dicséri - de úgy, hogy még a házat se látta, nemhogy az építészt.
TEHÁT akkor elhiszed nekem ezt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!