Miért nem bizonyíték Isten létezésére a teremtésműve azoknak, akik nem hisznek Istenben?
"A tudósok ÁLTALÁNOSSÁGBAN véve egyetértenek abban, hogy a világegyetemnek volt kezdete. A Biblia ezzel összhangban a következőket írja: „Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet” 1Mózes 1:1."
>Nem, a Biblia nincs ezzel összhangban. A héber nyelvben ugyanis az "ég és a föld" hebraizmus, ami nem jelenthet többet a Földnél. A zsidóknak nem voltak kozmológiai ismereteik, hogy a Világegyetemről is írjanak valamit. A szimbolikus leírás nem a bolygók és a naprendszer létrejöttéről szól, hanem a földi élővilágról.
Ráadásul a kezdetre vonatkozó modell (Ősrobbanás) nem állítja, hogy természetfeletti beavatkozással történt volna. Az már mindenkinek a maga dolga. Lawrence Krauss pl. azt fejti itt ki, hogy miként jöhetett létre a világegyetem a semmiből:
@Rachel Warner
Tudomásom szerint ők csak annyiban térnek el az amerikai fundamentalistáktól, hogy a Föld keletkezését leválasztják az élővilág megteremtésétől. De azt állítják, hogy az élővilág (a földi élet) 6 nap alatt keletkezett.
Legalábbis régi vitákból erre emlékszem, de majd Kzitus kijavít, ha tévedek.
Zitus!
Szerintem előbb tanuld meg a "bizonyíték" szó jelentését.
Ha ezek után még mindig van kérdésed, akkor gyere vissza ide.
Meggyőződéssel nem lehet vitatkozni.
Vagyis lehet, de az nem klasszikus vita lesz, hanem egyik fél sem fogja a másikat meghallani és csak saját mondandóját fújja.
9-es hszóló
Milyen alapon vonod kétségbe az indítékaimat, és miért mondod meg TE, hogy én miben hiszek?
Ha nem tudol mit írni a kérdésre, akkor nem kell koptatnod a "tolladat" :-)
Hol a tolerancia, a jó modor, és a felebaráti szeretet?
Sajnos az ilyen emberektől olyan a világ, amilyen :-(
Visszatérhetnénk a kérdéshez?
Köszönöm, aki eddig is arra írt véleményt, nézetet.
Zitus, valamit nem értettél:
a teremtés NEM BIZONYÍTOTT.
AZÉRT nem bizonyított, mert a világunk másféleképpen is kialakulhatott - és ráadásul egyre több bizonyítékot találunk rá, hogy TÉNYLEG magától alakult ki.
Szóval a kérdés még mindig az, hogy MIÉRT hiszed te ezt bizonyítottnak?
És miért várod el, hogy más is ezt higgye?
Kzitus:
"Milyen alapon vonod kétségbe az indítékaimat, és miért mondod meg TE, hogy én miben hiszek?"
>Az indítékodat nem tudom (és nem is vonom kétségbe). Pusztán arról beszéltem, hogy nálad az alapok sincsenek tisztában. Beszélsz ugyanis a teremtésről, mikor esetedben értelmetlen a kérdés, hiszen mást ért "teremtésen" egy gondolkodó ember, és mást te. Ha mondjuk valaki azt mondaná, hogy hisz a teremtésben, olyan értelemben, hogy az evolúció mögött Isten van, azzal a válasszal egy Tanú nem tud mit kezdeni. Hogy TE miben hiszel, azt meg az alapján mondom meg, hogy olvastam más Tanú választ erről a kérdésről. Mivel elvileg köztetek egység van, ezért ugyanazt vallod, mint más Tanú. De írtam, hogy nyugodtan kijavíthatsz, ha tévedek. ;-)
"Ha nem tudol mit írni a kérdésre, akkor nem kell koptatnod a "tolladat" :-)"
>Tudtam mit írni.
"Hol a tolerancia, a jó modor, és a felebaráti szeretet?"
>Nem írtam semmi sértőt. Az már nem az én bajom, hogy a legalapvetőbb kritikát is sértésnek éled meg.
"Sajnos az ilyen emberektől olyan a világ, amilyen :-("
>Én ugyanezt gondolom rólad. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!