Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért nem bizonyíték Isten...

KZitus kérdése:

Miért nem bizonyíték Isten létezésére a teremtésműve azoknak, akik nem hisznek Istenben?

Figyelt kérdés
Már akik nem ismerik fel benne Isten "kezemunkáját".

2019. febr. 23. 21:20
1 2 3 4
 11/38 Rachel Warner ***** válasza:
49%
A tanúk nem szó szerint veszik a 6 napos teremtést,ők asszem korszakokban gondolkodnak,tehát lehet az több millió év is.
2019. febr. 23. 21:59
 12/38 anonim ***** válasza:
92%

"A tudósok ÁLTALÁNOSSÁGBAN véve egyetértenek abban, hogy a világegyetemnek volt kezdete. A Biblia ezzel összhangban a következőket írja: „Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet” 1Mózes 1:1."

>Nem, a Biblia nincs ezzel összhangban. A héber nyelvben ugyanis az "ég és a föld" hebraizmus, ami nem jelenthet többet a Földnél. A zsidóknak nem voltak kozmológiai ismereteik, hogy a Világegyetemről is írjanak valamit. A szimbolikus leírás nem a bolygók és a naprendszer létrejöttéről szól, hanem a földi élővilágról.

Ráadásul a kezdetre vonatkozó modell (Ősrobbanás) nem állítja, hogy természetfeletti beavatkozással történt volna. Az már mindenkinek a maga dolga. Lawrence Krauss pl. azt fejti itt ki, hogy miként jöhetett létre a világegyetem a semmiből:

https://www.youtube.com/watch?v=pNwtfE4MquM&t=90s

2019. febr. 23. 21:59
 13/38 anonim ***** válasza:
59%

@Rachel Warner

Tudomásom szerint ők csak annyiban térnek el az amerikai fundamentalistáktól, hogy a Föld keletkezését leválasztják az élővilág megteremtésétől. De azt állítják, hogy az élővilág (a földi élet) 6 nap alatt keletkezett.

Legalábbis régi vitákból erre emlékszem, de majd Kzitus kijavít, ha tévedek.

2019. febr. 23. 22:02
 14/38 anonim ***** válasza:
60%

Zitus!

Szerintem előbb tanuld meg a "bizonyíték" szó jelentését.

Ha ezek után még mindig van kérdésed, akkor gyere vissza ide.

2019. febr. 23. 22:22
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Mert attól, hogy teremtésműnek hívod a világot, még nem lesz az. Ha bizonyítod hogy teremtett, utána lesz értelme egy hasonló kérdésnek.
2019. febr. 23. 23:05
 16/38 anonim ***** válasza:

Meggyőződéssel nem lehet vitatkozni.

Vagyis lehet, de az nem klasszikus vita lesz, hanem egyik fél sem fogja a másikat meghallani és csak saját mondandóját fújja.

2019. febr. 24. 01:36
 17/38 A kérdező kommentje:

9-es hszóló

Milyen alapon vonod kétségbe az indítékaimat, és miért mondod meg TE, hogy én miben hiszek?

Ha nem tudol mit írni a kérdésre, akkor nem kell koptatnod a "tolladat" :-)

Hol a tolerancia, a jó modor, és a felebaráti szeretet?

Sajnos az ilyen emberektől olyan a világ, amilyen :-(

2019. febr. 24. 11:12
 18/38 A kérdező kommentje:

Visszatérhetnénk a kérdéshez?

Köszönöm, aki eddig is arra írt véleményt, nézetet.

2019. febr. 24. 11:18
 19/38 anonim ***** válasza:
76%

Zitus, valamit nem értettél:

a teremtés NEM BIZONYÍTOTT.

AZÉRT nem bizonyított, mert a világunk másféleképpen is kialakulhatott - és ráadásul egyre több bizonyítékot találunk rá, hogy TÉNYLEG magától alakult ki.

Szóval a kérdés még mindig az, hogy MIÉRT hiszed te ezt bizonyítottnak?

És miért várod el, hogy más is ezt higgye?

2019. febr. 24. 11:23
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

Kzitus:

"Milyen alapon vonod kétségbe az indítékaimat, és miért mondod meg TE, hogy én miben hiszek?"

>Az indítékodat nem tudom (és nem is vonom kétségbe). Pusztán arról beszéltem, hogy nálad az alapok sincsenek tisztában. Beszélsz ugyanis a teremtésről, mikor esetedben értelmetlen a kérdés, hiszen mást ért "teremtésen" egy gondolkodó ember, és mást te. Ha mondjuk valaki azt mondaná, hogy hisz a teremtésben, olyan értelemben, hogy az evolúció mögött Isten van, azzal a válasszal egy Tanú nem tud mit kezdeni. Hogy TE miben hiszel, azt meg az alapján mondom meg, hogy olvastam más Tanú választ erről a kérdésről. Mivel elvileg köztetek egység van, ezért ugyanazt vallod, mint más Tanú. De írtam, hogy nyugodtan kijavíthatsz, ha tévedek. ;-)

"Ha nem tudol mit írni a kérdésre, akkor nem kell koptatnod a "tolladat" :-)"

>Tudtam mit írni.

"Hol a tolerancia, a jó modor, és a felebaráti szeretet?"

>Nem írtam semmi sértőt. Az már nem az én bajom, hogy a legalapvetőbb kritikát is sértésnek éled meg.

"Sajnos az ilyen emberektől olyan a világ, amilyen :-("

>Én ugyanezt gondolom rólad. :D

2019. febr. 24. 11:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!