Létezik Isten?
Nem, kvazi egy tokeletesseg = tokeletes az adott resz...
Marmint a mehek rendje tokeletes...
Persze lehet maskent latod de sehol nem irtam azt amire te celzol....
"tokeletes az adott resz..."
Tévedsz, mert az SEM tökéletes.
Itt a világunkban KETTŐ tökéletes dolog létezik, és nem több.
Kedves kérdező!
Számodra létezik Isten? :)
Mert a te nézőpontodból csak ez a fontos kérdés. ;)
Kzitus. Szereti az embereket? Legfőbb jellemzője a szeretet?
Naponta 15000, 5 éven aluli gyermek hal meg. A világ tele van szadista gyilkosokkal, Akik ellen az isten nem csinál semmit . Téged is ugyan úgy hagyna hogy hatrakössék a làbad ,megeroszakoljanak és szettszurkaljanak egy csavarhúzóval, kívül belül. Ha isten létezik, akkor ő a legnagyobb balga f*"# . Remélem ,hogy létezik és halálom után elé állhatok , mert bizony én akkor őt ott szembe köpöm és kovetelem hogy töröljön ki engem ebből a hulladék világból amit összehozott. És nem azért mert én nem szeretek élni, mert imádok. De nem vagyok hajlandó egy ilyen lukenek egy percet sem szolgálni. UI nem akartam senki érzelmeit megbántani
De igaz.
Csak az isten megbüntethet, ha ezt az igazságot kimondod.
Mondja ki amit érez. Nem jó engedni annak az erőnek ami bele akarja szorítani az emberbe az érzéseit, gondolatait. Sok vallásos azt hiszi hogy ez az erő istentől van. Ezért is olyan utálatos a vallás sok embernek.
Amugy én biztos vagyok benne hogy létezik de csak személyes benyomások alapján.
Szia ismét
Ezt a kommentemet egy másik kérdéshez írtam, de ismét olvasva a kérdésedet, szeretném az előző hozzászólásomhoz még ezt hozzátenni.
Ma olvasva a Rómaiaknak írott levél 1 fejezetét eszembe jutott a kérdésed. Ha van kedved, olvasd el, milyen szépen levezeti Pál apostol Isten létezésének bizonyítékait.
A Róma 10:17-ben is érdekes van írva a kérdéseddel kapcsolatosan: "Az ember csak azután hisz, hogy hallotta a szót. A szót pedig akkor hallja, ha valaki beszél neki Krisztusról."
De hogyan hittek Istenben az emberek sok 1000 évvel ezelőtt?
Az emberi történelem kezdete óta három fő módon tudtak ismeretet szerezni Istenről azok, akik hittek benne: megfigyelték a teremtésművet, tanultak más istenfélő emberektől, és tapasztalták, hogyan válik a javukra, ha Isten igazságos elvei szerint élnek (Isten ígérete:"Bárcsak odafigyelnél a parancsaimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai." Ézs 48:18).
Amikor Noé elgondolkodott az alkotott dolgokon, bőséges bizonyítékát láthatta Isten létezésének és láthatatlan tulajdonságainak. Például felfedezhette az örök hatalmát és istenségét ("Mert az ő láthatatlan tulajdonságai világosan látszanak a világ teremtésétől fogva, mivel az alkotott dolgokból érzékelhetők, igen, az ő örök hatalma és istensége, úgyhogy nincs mentség az ilyeneknek. Róma 1:20). Ennek hatására erős hitet fejlesztett ki Istenben. Kétségtelenül a rokonaitól hallhatott Jehováról, köztük az apjától, Lámektől, aki hitt Istenben, és részben egy időben élt Ádámmal. A nagyapjától, Metusélahtól is tanulhatott, illetve az ükapjától, Járedtől, akivel 366 évig egy időben élt a Luk 3:36, 37 szerint. Bárhogy volt is, Noé a szívébe zárta, amit Istenről tanult, és ezért őt akarta szolgálni ("Noé igazságos férfi volt. Feddhetetlen a kortársai között. Noé az igaz Istennel járt." 1Móz 6:9)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!