Vallásos emberek, ti tényleg elutasítjátok az evolúciót?
Tudományos tény, hogy a mai élet hogyan alakult ki a bolygón, számos bizonyíték támasztja alá az evolúció elmélet helyességét.
Ezzel szemben a teremtés teljesen abszurd és valószínűtlen dolog, ezer sebből vérzik a sztori. Mégis sokan elhiszik. Miért?
(Senki se kezdjen el kardoskodni egyik vagy másik oldal mellett, békés válaszokat szeretnék, köszönöm.)
a semmiből nem keletkezik a valami.
Az élet törvényekre épülve működik, és azok nem alakulnak ki maguktól. Mi alapján határozza meg a semmi, hogy valami legyen, és hogyan működjön?
A ház sem jön létre magától, hanem tervezője és alkotója van. Meghatározza, hova kerüljön a fürdő szoba, a csövek hogyan helyezkedjenek el....
"a semmiből nem keletkezik a valami."
Tehát a teremtés humbug szerinted? Hisz csak abban létezik a semmiből valami...
"Az élet törvényekre épülve működik, és azok nem alakulnak ki maguktól"
Miért ne létezhetnének maguktól? Csak mert te ezt mondod?
"A ház sem jön létre magától, hanem tervezője és alkotója van"
Mivel a ház egy mesterséges tárgy. Te kapásból magadtól jöttél létre, de a testedben is folyamatosan maguktól jönnek létre az azt felépítő anyagok, tervező és alkotó nélkül.
"Az állításoddal lényegében azt mondod, hogy te okosabb vagy, mint a világ összes fizikusa és csillagásza együttvéve, mert míg nekik fogalmuk sincs igazából a dologról, addig te ilyen határozottan állítod a világegyetem eredetét."
mondja ezt az, aki szinek szintén határozott véleménye van a világ keletkezésével kapcsolatban... LOL
Én a személyes hitemet írtam le, ő pedig valami áltudományos ökörséget, szerintem elég nagy különbség. Vagy már a tudomány is hiten alapul felétek? Eddig úgy tudtam, hogy szilárd, bizonyított elméleteken. LOL
Bár az egyetemen a fizikának ezt a részét nem vettük, de elég sok elméletet hallottam azért, ami próbálja materialista szemszögből leírni a világ keletkezését. A tegnapi napig úgy tudtam, hogy mind csak elmélet (némelyik elég gyenge lábakon is áll) és egyik se bizonyított. De tegnap erre rácáfolt a kérdező, aki tényként közölte. LOL (Látom tetszik neked, ezért kétszer is használtam most.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!