Ha a megtérés lelki folyamat akkor azok is megtérhetnek akik nem lépnek be egy felekezetbe se?
Krisztus teszi függővé az egyiket a másiktól. Krisztus alapított egy Egyházat és mindenkit ebbe hív, Krisztusba csak az Egyházon keresztül oltódhatunk be.
"Legyenek mindnyájan egyek. Amint te, Atyám bennem vagy s én benned, úgy legyenek ők is eggyé bennünk, hogy így elhiggye a világ, hogy te küldtél engem."
"Mert ahogy egy testben több tagunk van, s minden tagnak más a szerepe, sokan egy test vagyunk Krisztusban"
"Törekedjetek rá, hogy a béke kötelékével fenntartsátok a lelki egységet. Egy a Test és egy a Lélek, mint ahogy hivatástok is egy reményre szól. Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség."
"Így jött létre az első keresztény egyház"
Én meg a Bibliában olvasottak alapján azt hittem, hogy Krisztus maga alapította. De lehet az apostolok tévesen írták le és te jobban emlékszel rá.
"Ha a megtérés lelki folyamat akkor azok is megtérhetnek akik nem lépnek be egy felekezetbe se?"
Persze. Mivel minden egyház teológiája valamennyiben eltér a páli teológiától vagy a Biblia más részeitől, így szerintem mondhatjuk, hogy minden bejegyzett egyház szekta. Az igazi egyház Krisztus szellemi egyháza, ahol Krisztus a fej, az egyház "épületei" pedig a hívők teste
Hűha.Az első válaszoló írásával már találkoztam, de a másik két válaszoló meglepett.
Engem a vallásgyakorlás nem elégített ki lelkileg, valahogy a lényeg elveszett.
Tehát akkor egyszerűbb ha csak magunkévá tesszük a krisztusi szeretetet?
Ebben a mai világban nem tűnik ez sem könnyűnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!