Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a keresztény álláspont...

Mi a keresztény álláspont ebben a kérdésben?

Figyelt kérdés

A kérdést John Allen Chau története inspirálta, akit Darwin díjra jelöltek miután minden áron meg akart téríteni egy bennszülött törzset, akikről tudta jól hogy agresszívan védikba területüket minden betolakodótól. És hát, tőle is védték...

Mindegy is, nem ez a lényeg. Hanem hogy itt van ez a törzs, ami semmilyen kapcsolatban nem áll a modern civilizációkkal, soha nem hallott se a kereszténységről, se Jézusról, se megváltásról. A Biblia alapján bűnösök, hisz embert is öltek már nem egyszer. Csak ugye még azt sem sejtik hogy ez bűn lenne.

Nekik mi a sorsuk a kereszténység szerint? Automatikusan mennek a pokolba, csak mert nem is ismerhették a játékszabályokat?

2018. nov. 22. 13:35
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

I. Kor. 5:12-13a

Mert mi közöm ahhoz, hogy a kívülvalókról is ítéletet tegyek? avagy ti nem a belüllévők fölött tesztek-é ítéletet?

A kívülvalókat pedig majd az Isten ítéli meg.

Isten látja a szíveket és igazságosan fog ítélni mindenkiről.

2018. nov. 22. 14:57
 12/28 anonim ***** válasza:

A római katolikus egyház hivatalos álláspontját a kérdésben, a második vatikáni zsinat "Lumen gentium" kezdetű dogmatikus konstítúciója tartalmazza:

"Akik ugyanis Krisztus evangéliumát és az ő Egyházát önhibájukon kívül nem ismerik, de őszinte szívvel keresik Istent, és a kegyelem hatására teljesítik a lelkiismeretük szavában fölismert akaratát, elnyerhetik az örök üdvösséget. Az isteni Gondviselés azoktól sem tagadja meg az üdvösséghez szükséges segítséget, akik önhibájukon kívül nem jutottak el Isten kifejezett ismeretére, de -- nem az isteni kegyelem nélkül -- iparkodnak becsületesen élni. Mert ami jó és igaz van náluk, azt az evangéliumra való előkészületnek értékeli az Egyház és Isten adományának tartja, aki megvilágosít minden embert, hogy végül élete legyen."

2018. nov. 22. 15:36
 13/28 anonim ***** válasza:
50%
A bibliában az van, hogy mindenki a lehetőségeihez képest ítéltetik meg. Az is benne van, hogy a szabályok a szívünkbe vannak írva. Ha gondolod bemásolom az igehelyeket.
2018. nov. 22. 16:13
 14/28 anonim ***** válasza:
0%
amikor te a szíved mélyén tudod, hogy rosszat csinálsz, de mégis megteszed, akkor választottál.
2018. nov. 22. 16:16
 15/28 A kérdező kommentje:
Na de nem tudhatod hogy valami más kultúra szerint rosszat csinálsz, ha egyszer a saját kultúrádban az nem rossz.
2018. nov. 22. 16:25
 16/28 anonim ***** válasza:
13%
A biblia szerint azért nagyrészt tudod. Nem értem mi bajod van. Ha nem tetszik a kerészténység nem kötelező. Sokan azért fújnak, mert nekik nincs elég erejük vagy szorgalmuk hozzá, és próbaljak kétségbeesetten bizonyítani hogy milyen rossz vallás..én nem vagyok keresztény még de elismerem azt az erkölcsi szintet, ami nekik van. Nem fújok folyton rájuk. Nem értem miért kell mások idejét rabolni..ha nem tetszik akkor nem kell kérdezni.
2018. nov. 22. 16:57
 17/28 anonim ***** válasza:
0%
Mi a jobb? Ha senkihez nem jut el a boldog élet lehetősége, vagy ha minél többekhez. Amúgy szinte semennyi hagyományos törzs nincs..
2018. nov. 22. 16:59
 18/28 A kérdező kommentje:
Hogy kérdezek, az nem azt jelenti hogy feltétel nélkül bármit elfogadok válasznak. Ha a valós tények ellentmondanak valaminek, akkor az nyilvánvalóan nem egy jó válasz.
2018. nov. 22. 17:10
 19/28 anonim ***** válasza:
0%
Mi a valós tény? Nem kell irigykedni a lelki békevel rendlkező emberekre. Én se teszem. Mi a valós tény? A bibliában benne van erre az esetre a válasz. Én logikus gondolkodású vagyok. Te nem. Én nem vagyok békétlen. Ha nem tetszik a válasz hát nem felőlem aztán puffoghatsz. Bye
2018. nov. 22. 17:15
 20/28 A kérdező kommentje:
Ez esetben a valós tény az hogy egymástól elszigetelt népeknél eltérő erkölcsiség alakult ki. És még ugyanazon népcsoportban is idővel folyton változott. Ami nem történhetett volna meg ha lenne valami abszolút erkölcsi alap ami mindenkiben meglenne.
2018. nov. 22. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!