Mi a katolikus, illetve (egyéb keresztény válaszolók kedvéért) általános keresztény, biblikus álláspont a katonai kiképzésről?
1Tim 4,8 Mert a test gyakorlásának kevés haszna van; de a kegyesség mindenre hasznos, meglévén benne a jelenvaló és a jövő életnek ígérete
Nem azt állítja, hogy nincs haszna, hanem azt, hogy kevés...
Ha megtanulsz verekedni, fegyvereket használni, azzal semmi gond nincs mindaddig, amíg legfeljebb önvédelemre használod. Én régen sokáig karatéztam, szerencsére csak egyszer vettem hasznát a tudásomnak (megtámadtak az utcán). Nem gondolom, hogy bűn volt, hogy ekkor leszereltem a támadóimat és megvédtem magamat. Semmi komoly bajuk nem esett, megúszták pár kék-zöld folttal és egy tanulsággal, hogy a gyengének látszó nő lehet, hogy nem is olyan gyenge. :)
Szóval nem baj, bár a fegyvereket én speciel nem szeretem, mert az erőszakra emlékeztetnek. Bár már gondoltam rá, hogy szerzek fegyvert és fegyverviselési engedélyt, mert nem valami jó a közbiztonság itt mifelénk, és a riasztó ellenére is állandóan attól rettegek, hogy betörnek és bántják a családomat.
Egyelőre még nem vettem rá magam, de úgy vélem, hogy ez nem bűn.
Ha a felekezetem álláspontjára vagy kíváncsi, az az, hogy önvédelemből harcolni megengedett, amennyiben muszáj.
# 4
Nagyon tetszik a hozzáállásod. "Gyenge nő" létedre móresre tanítottál néhány eszementet.
A családod és a családi házad védelmére két gondolatom:
1. tanítsd meg a gyermekeidet is és a (ha van) férjedet is a tudásodra.
2. Kérjed az Úr angyalát, álljon a te kapuidban, mindenkor. A gonoszok nagyon rettegik az Úr Angyalának jelenlétét. 2Móz 23:20, Bír 6:12
3. Az sem baj, ha valaki másnak éppen te, vagy a tieid lesznek segítségöl, hogy neked is segítsen más, ha kell.
4. Az utcában gyűjtsd össze a fiatalokat, és tanítsd őket is a tudományodra.
:) :)
63/F
3.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!